Ty sa ešte čuduješ? Kamoš ja som kludný človek, ale toto je moc aj na mňa. btw nikde si sa nič nové nepýtal.
Ak ešte dobre vidím, tak tvoja posledná otázka je:
no ok... A netreba ešte nejaký chladič na nejaký komponent?
//autoeditácia príspevku (28 Jún 2011, 13:27)
tak asi nie vsak??
Neviem co ocakavas od tejto temy. Mame ti vychvalit zostavu, ktoru ides kupit?
Skoro kazdy komponent ti vybrali v predchadzajucej teme a ty sa este aj tak opytas technika, doveruj teda jemu.
no tak... Ten arctic freezer 13/chladič CPU- To ste mi poradili vy... A tento chladič je na dve veci: kupiť ho, vyhodiť ho... Strašne sa kazí (keď som bol v pc servise, videl som ich veľa pokazených), má neštandardny ventilátor..Prakticky nevimenitelne!
Ano, vyhni sa nestandardnym ventilatorom. Ak nebudes taktovat mala by ho ta 212+ zvladnut, ale ja by som to neriskoval. Nechaj si box, dospor a zober nieco s 8 x Heat Pipe - 6 mm (Scythe Mine 2,Scythe Ninja 3), alebo s 4 x Heat Pipe - 8 mm. Das za nich 2x tolko co stoji ta 212+, ale ide z mojho pohladu o vyhodnejsiu investiciu, pretoze je vuzitelny aj pre buduci upgrade.
MoNsteR 2o11 napísal:no tak... Ten arctic freezer 13/chladič CPU- To ste mi poradili vy... A tento chladič je na dve veci: kupiť ho, vyhodiť ho... Strašne sa kazí (keď som bol v pc servise, videl som ich veľa pokazených), má neštandardny ventilátor..Prakticky nevimenitelne!
Aj neštandartný ventilátor je ľahko vymeniteľný, len treba byť aspoň trošku zručný. To že bude trošku vytŕčať? Koho to trápi? Chladič má chladiť, nepotrebuje vyzerať neviem ako....
Tieto praktiky vyrobcov sa mi nepacia, uzivatel by mal mat moznost vymeny ventosa a nie riesit problemy s nestandardnym tvarom. Ano, u tohto modelu je mozne povodny 92mm ventos nahradit 80mm (vyskusane na inom modeli, neodporucam), ale zase treba riesit uchytenie (12mm uz neprichadza v uvahu). Pre chladenie cpu (obzvlast Phenom II) by som inu moznost ako chladic s 12mm ventosmi ani neriesil.
Jeho prejav urcite zaregistrujes, ale myslim si, ze pri zatazi by freezer 13 bol na tom podobne. Ak si potrpis na ticho, tak sa orientuj na vyssie uvedene riesenia. Staci nasledne regulovat 12-14mm ventose do 1000 otacok a mozes riesit uz len prejavy ostatnych komponentov
Nevsimol som si, ze opat vratil k povodnej, tak to potom mozes nechat aj povodny box nech poriadne vytopi tu Eurocasku
@MoNsteR 2o11 Preco si nenechas poradit? Viem, ze kazdy ma iny vkus, ale ta "Euro-krabica" je hrozna. K cene sa ani nevyjadrujem. Za 60eciek mozes mat Zalmana Z9: http://www.alza.sk/zalman-z9-d223366.htm (Niekde snad bude dostupny.)
kamo monster, ty si asi fakt retardovany ko*ot...v predchadzajucej teme ti ludia poradili dobre komponenty, co sa hlavne tyka skrinky...a ty si tam zas je*** tu ufo nechladiacu ko*ot na ktorej si budes s kamaratmi masturbovat...na toto niet komentaru, len jedno slovo a to je debilita...povedz radsej mamke ze nak ta za tie peniaze daju vyliecit