Alkohol - co potom?
Re: Alkohol - co potom?
Heh, že po tvrdom žiadne pivo.
Ja keby som nebetónoval tvrdé pivom, tak môžem vypiť kľudne veľké množstvá tvrdého a stále by som nebol poriadne opitý.
Ja keby som nebetónoval tvrdé pivom, tak môžem vypiť kľudne veľké množstvá tvrdého a stále by som nebol poriadne opitý.
Ono..pitie
Akurát to mám ešte v živej pamäti,jak som sa minulú nedeľu zrúbal
Reku,poď von..tak idem..a jaksi som pil nahladno = čisté zlo
A ešte keď ten bažant radler chutil jak malinovka,nejak som si neuvedomoval,že je to pivo..a lacná vodka brzdená radlerom... posledná jasná spomienka asi o 19ej večer..potom som sa o 4tej ráno zobudil ešte kus pod parou ..o 6tej nabehne vychoš,len otvoril dvere,pozrel na mňa a pýta sa:"už dobre?"
ale aby som nebol OT,vraj keď pijem som divný,lebo pijem bez brzdy,alebo len trošičku brzdím...a zvyčajne to je priamo úmerné,čím viac brzdy,tým horšia opica..to s tým mastným je pravda,osobne to nemám vyskúšané,ale bol som pritom ako týpek stiahol dve pivá a sedmičku domácej 54%..a nič mu nebolo...a mne je po pitke vždy tak divne v hlave a skoro nič sa nedá zjesť...ale pomáha mi pivo,obyčajný čapák alebo pohárik..ako vyrovnávak ..a ešte samozrejme slepačí bujón,keď nie je ,aj vifon je dobrý 
Moje zelezne pravidlo je pred odchodom si na nocny stolik nachystat Celaskon a B-complex tablety a 3 deci vodicky, ak sa podari, tak po prichode: vycikat sa, umyt si zuby a ak sa nahodou da tak vysrat (vacsinou to pride az rano) hovno ako take v kontakte par hodin so sliznicou creva obsahuje par poldecakov ktore aj spiaceho cloveka drzia v hladine ak nie aj ozieraju do rana (ako by si bol dalej v bare a pil), rano vydrzat az do takeho stadia hladu kedy prichadzaju krce, vtedy telo prijme kysle, mastne, sladke hoc ake, a vodu urcite nie na kvanta, ale na dlzku, kvoli sodiku najlepsie Budis po duskoch(perliva na vygrganie, sice prve mocenie prichadza o 5 vecer ale co uz
riziko zivota rockovej hviezdy. (osobne ma po nocnom vypoteni humusu osviezi ranna sprcha preto sa po navrate z vonka vecer neumyvam, az rano)
(fajcenie zhorsuje ranne stavy)
idem si asi frknut za jedon aby sa lepsie spalo ked uz hovorite
(fajcenie zhorsuje ranne stavy)
idem si asi frknut za jedon aby sa lepsie spalo ked uz hovorite
toto plati aj u mna, lenze so nepoucitelny a pivo mam vzdy ako brzdu - resp. ako spojku - radim vyssie stupnehughito napísal:Heh, že po tvrdom žiadne pivo.
SRneC
to su ake utrapy s tym alkoholom. stoji to vobec zato? cele procedury
ale to s tou rannou toalteou som este nepocula.
to su ake utrapy s tym alkoholom. stoji to vobec zato? cele procedury
rano mi pomozu len 3 veci: sprcha, vypit hromadu vody a poriadne sa vysr..... 
.
ale musim sa priznat, ze sa vecer vzdy snazim pit zodpovedne = kazde druhe kolo si dam mineralku. ranne stavy su tak omnoho znesitelnejsie
.
ale musim sa priznat, ze sa vecer vzdy snazim pit zodpovedne = kazde druhe kolo si dam mineralku. ranne stavy su tak omnoho znesitelnejsie
-
pesinko2468
Expert
dam len radu...alkohol NIE s paralenom ked boli hlava (t.j. ked ste pili tolko ze este rano nafukate a este rano sa alko odburava), radsej nejaky ibalgin...(suvisi to s 1 enzymom, ktory odburava aj alkohol aj paralen, enzym odbura alkohol a paralen sa premeni na nieco ine z coho moze vznikat nekroza pecene) 
preboha to kto si dava paralen na opicu?
organovy EMO ? 
ked uz tak jedine ibalgin alebo nalgesin, ten poskodzuje "iba" oblicky, ale aj tie sa po takom festivale davaju do povodneho stavu asi mesiac, zaludok do 2 dni.
(pesinko asi si myslel alkoholdehydrogenazu a aceton/aldehydy tie skodia peceni najviac + cele telo je v acidoze, preto by bolo fajn na druhy den jest potraviny so zasaditym pH ..na nete je zoznam tych potravin ale vsetky su hnusne
)
inak na prednaske som sa minule pytal ako znizit riziko rakoviny pankreasu dvanastnika a aj criev tak mi pred chlastanim odporucil nejaky preparat HELICID... je ale na predpis
ked uz tak jedine ibalgin alebo nalgesin, ten poskodzuje "iba" oblicky, ale aj tie sa po takom festivale davaju do povodneho stavu asi mesiac, zaludok do 2 dni.
(pesinko asi si myslel alkoholdehydrogenazu a aceton/aldehydy tie skodia peceni najviac + cele telo je v acidoze, preto by bolo fajn na druhy den jest potraviny so zasaditym pH ..na nete je zoznam tych potravin ale vsetky su hnusne
inak na prednaske som sa minule pytal ako znizit riziko rakoviny pankreasu dvanastnika a aj criev tak mi pred chlastanim odporucil nejaky preparat HELICID... je ale na predpis
Ja sa chcem len jedno opýtať - je normálne grcať až po 6 hodinách po skončení pitia?
ked sa zadari, grcam este obden
neprijemna skusenost zo silvestra 09
neprijemna skusenost zo silvestra 09
Neviem či to je normálne vracať po 6 hodinách..ale mne sa dejú strašne čudné veci po tvrdom alkohole... preto ho už nepijem istú dobu... Keď sme boli na akcii, a pili sme je jedno či hrušku, fernet... tak po vytriezvení keď som zalahla do postele...a zobudila sa, po zobudení som grcala až do večera... samé šťavy a žlč.. čiže dráždi mi to asi žlčník... preto nepijem radšej už... 
-
Andreso
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ja som tiež vracal nejak po 6 hodinách. O 3 som išiel spať, asi o 9 som sa zobudil, síce mi bolo dobre, ale akonáhle som zacítil nejaké staré klobásy, čo sa varili, som to vypustil zo seba 
-
javatar
Hardcore addict
ja tamker vzdy az po 6-8 hodinach... u mna je to normalne az ked mam opicu nie uz ked pijem...
aj preto sa snazim pit zodpovedne... (len ked je clovek pod parou tak sa mu nazor na zodpovedne pitie neako meni...)
aj preto sa snazim pit zodpovedne... (len ked je clovek pod parou tak sa mu nazor na zodpovedne pitie neako meni...)
Ja ak som grcal, tak len preto, že mi nesadla runda alebo niečo podobné. Vyšlo to von a ja som mohol pokračovať.
Čo sa týka dňa potom, negrcal som nikdy, ale kamoš to zažíva po väčšej kalbe pravidelne. Ešte ráno sa zobudí, ako tak v pohode (to alkohol ešte koluje), ale už na obed to začína a pokračuje aj do večera.
Keby som mal toto zažívať, tak som abstinent.
Čo sa týka dňa potom, negrcal som nikdy, ale kamoš to zažíva po väčšej kalbe pravidelne. Ešte ráno sa zobudí, ako tak v pohode (to alkohol ešte koluje), ale už na obed to začína a pokračuje aj do večera.
jééééééj aká pekná grcacia téma 
ja som po opici nezvracal už hodne dávno (možno už rok?), dokonca ani minule na oslave mojej 30tky keď som bol 2 dni naložený v liehu...
pomáha mi že občas medzi rundami dám dáke 3 deci minerálky, občas niečo zajem... a hlavne nemixujem farby alkoholu (po istých hrozných skúsenostiach keď som vypil po poháriku takmer z každého trvdého alkoholu a zapíjal som to pivom).
kafiatko: no tak chlastať celý večer fernet či hrušku by neprospelo snáď nikomu, podľa mňa sú veľmi agresívne na žalúdok (hlavne ten fernet). skús radšej vodku s džúsom...
ja som po opici nezvracal už hodne dávno (možno už rok?), dokonca ani minule na oslave mojej 30tky keď som bol 2 dni naložený v liehu...
kafiatko: no tak chlastať celý večer fernet či hrušku by neprospelo snáď nikomu, podľa mňa sú veľmi agresívne na žalúdok (hlavne ten fernet). skús radšej vodku s džúsom...
Ako si napísal, ak človek pije aj nealko, niečo zajedá + má aj nejakú tú prirodzenú výdrž, tak dokáže vydržať naozaj veľa a určite bez nejakého trápneho grcania.
no ja prirodzenú výdrž akosi nemám, preto musím takto cheatovať 
pamätám si že raz ma niesol kamoš domov po štyroch pivách (!!!) bolo to v lete, po robote, nejak mi nezapasovalo...
pamätám si že raz ma niesol kamoš domov po štyroch pivách (!!!) bolo to v lete, po robote, nejak mi nezapasovalo...
ja som mal včera 3 pivá a veruže som šiel domov poriadne vysmiaty a cítil som, že je svet trochu iný
Je tam veľa faktorov, ktoré pôsobia na stupeň opitosti resp. výdrže.
Je tam veľa faktorov, ktoré pôsobia na stupeň opitosti resp. výdrže.
-
javatar
Hardcore addict
3 pivka su prijemny usmievaci standard 
rekord z coho mi bolo zle na druhy den (historicke minimum) boli raz prave 3 piva (a zmiesal som tak akurat svetle pivo s tmavym) - viem ze vtedy som zvazoval totalnu abstinenciu...
ale uz sa mi aj stalo ze som pomixoval vodku, hruskovicu, slivovicu, magistra, whisky, fernet a absinth a nebolo mi zle vobec...
rekord z coho mi bolo zle na druhy den (historicke minimum) boli raz prave 3 piva (a zmiesal som tak akurat svetle pivo s tmavym) - viem ze vtedy som zvazoval totalnu abstinenciu...
ale uz sa mi aj stalo ze som pomixoval vodku, hruskovicu, slivovicu, magistra, whisky, fernet a absinth a nebolo mi zle vobec...
Ja som si vcera dal male tmave pivko a veru trocha som ho podcenil, nastastie mi po chvili stav presiel
.
Inak po riadnej opici som uz pekne dlho nebol, lebo sa mi to vobec nelubi, vecer sa prechlastam nic si nepamatam a na dalsi den mi je cely den zle...nie o to ja nestojim. Ja uz alkohol povazujem len za vyladovaci prostriedok, samotny only alkohol som uz dlho nemal.
Inak po riadnej opici som uz pekne dlho nebol, lebo sa mi to vobec nelubi, vecer sa prechlastam nic si nepamatam a na dalsi den mi je cely den zle...nie o to ja nestojim. Ja uz alkohol povazujem len za vyladovaci prostriedok, samotny only alkohol som uz dlho nemal.