O Tegra Zone som predsa písal, že sa to musí rozbehnúť, to musím furt špecifikovať? Na svete ešte nie je dostatok telefónov a užívateľov, aby to bolo tak populárne, treba počkať. Ďalej nechápem, ako môžeš porovnávať hry na iPad2 a na telefónoch, ja tu predsa nediskutujem o takých zbytočnostiach, ako je tablet. Netuším teda, ako si to do svojej reakcie vplietol a hlavne prečo :3
K mojej zaujatosti/nezaujatosti - pamätáš si na moje príspevky v téme o iPhone, keď som sa furt snažil uberhaterom iPhonu vysvetliť ich vadný prístup? Asi nie, prezri si tú tému. Moje príspevky si prečítať nemusím, viem, že sa k poslednému iPhone staviam negatívne (nehovoriac o iPade, keďže ja teda tablety nemusím - hlavne mi sem nepleť profesionálne využitie v medicíne, etc, to je iná vec), mám na to dôvody a podľa toho, čo sledujem, sa budem zjavne negatívne vyjadrovať aj na margo iPhone 5. Mal som tri iPhony, viem, aké je to s nimi pracovať, viem, aké majú výhody a viem aj to, aké majú nevýhody. A presne to isté viem aj o Galaxy S. Avšak nestaviam sa na rozdiel od poniektorých tuná do pozície, z ktorej by som čakal na niečo negatívne na stranu Apple a ihneď by som začal štekať na vinníka.
Na Android to myslím papierovo. Ale aby som ti to prakticky opísal - Multitasking (pridaný Applom po update 4.0), Notifikácie (pridané Applom v iOS5!!), Natáčanie videa (pridané Applom v update 3.0), možnosť zastaviť inštaláciu aplikácie (toto prišlo až so 4.3 u Jablka), simultánne sťahovanie aplikácií (až v iOS 5, LOL), schopnosť VoIP cez 3G (až iOS5, LOL), odosielanie SMS viacerým ľuďom naraz (1.1.3, toto dokázala ešte aj nokia 3310), PUSH e-mail (až vo verzii 2.0 u Apple), COPYPASTA (u iPhone až vo verzii 3.0, LOL), možnosť nalogovania sa do vlastného účtu na JewTube (update s iOS 3.0), AD2P cez BT (update 3.0), Search (pridané v 3.0), možnosť vypnutia dátových prenosov (AŽ vo verzii 4.0, LOL), Wallpaper (4.0), Password lock (4.0), podpora viacerých účtov na e-mail v Exchange (4.0 LOL), Priečinky na ploche (4.0, LOL), AutoJoin a AutoLogin na Wifi (4.0, taká samozrejmosť, že, plus AŽ vtedy pridali IPv6 podporu)....blablabla, ďalej sa mi nechce pokračovať.
A teraz vysvetlím - všetky tieto spomínané updejty boli vykričané do sveta pri každej okrúhlej verzii (2.0, 3.0, 4.0, 5.0), ako keby to bolo niečo radikálne, niečo super, niečo, čo by konkurencia nemala. Avšak OMGWTF - Android všetko spomínané mal už vo svojej prvej verzii a nemusel to ponúkať svojim užívateľom počas 4 rokov v postupných dávkach - chápeš už, o čo mi s tou poznámkou o "základe" išlo? Ja by som sa tiež zasmial, škoda len, že už len ten zoznam samozrejmostí, ktoré som uviedol vyššie, kedysi iPhone nedokázal. A to sú veci, ktoré nie sú špecifické pre malú skupinku vyvolených, to sú funkcie, ktoré mali byť už na smartphonoch dávno štandardom.
Čo sa týka SGS - vieš mi citovať konkrétne časť môjho príspevku z 29.6 15:51, v ktorom som napísal, že "v skutocnosti nikomu po paprckach nedal"? Nechcem žiadne domýšľania, že "čo som mojimi vetami myslel", ale pýtam sa, že kde si našiel to, čo ty prezentuješ ako "pobavenie pre teba". Hry komentovať nebudem, písal som prečo, písal som aj svoj názor, ty sa však furt s hrami opakuješ. iPhone 5 podľa mňa SGS2 hardwarovo neprekoná, o optimalizácii hier a podobných veciach si už písal a ja po stý krát zopakujem, že o hrách som sa tu už vyjadril.
K môjmu prechodu a iTunes - viem, že ako radikálny zástanca Apple to nepochopíš, ale taktiež to vysvetlím - cestujem často, telefón používam ako zdroj multimediálnej zábavy. A práve preto mi iTunes vyliezol na city - drag and drop? To už podporuje priamo aj DivX bez konverzie (na jailbreak kašlem)? Lebo ja som iPhone jailbreaknutý nemal (stalo sa tak až pred niekoľkými dňami), keďže som aktívne používal Appstore a všetko tam bolo legálne. Ale DivX film sa mi tam akosi priamo nedarilo nahodiť, čím to asi bolo? Ja si to predstavujem tak, ako to robím teraz - napichnem kábel, zjaví sa mi v Total Commandri kraxňa ako mass storage, označím filmy naľavo a skopírujem ich do telefónu (môžem aj cez wifi, aby tu niektorí elitisti neprskali). Vytrhnem kábel, zapnem video player a môžem pozerať. To isté platí aj s MP3.
Žiadne retardované synchronizácie, žiadne nutné prenášanie vlastnej library, lebo ak ju na inom pc nemám a chcem iba pridať zopár pesničiek, tak mi zmaže to, čo už v telefóne je, žiadne čakanie, kým kraxňa vyšifruje to, čo som od nej žiadal. Nechcem nakupovať filmy ani pesničky z Marketu, chcem pichnúť kraxňu do PC, skopírovať a zmazať, čo sa mi len zachce, vytiahnuť ju a používať všetko ihneď a bez problémov. Takže práve preto - pretože iTunes nič také neponúkalo, Android áno. Chápeme už? podpora developerov a podobné marketingové frázy ma nezaujímajú, plus o tej podpore a cenzúre Applu som už počul všeličo. Takže to je môj dôvod prechodu, pričom mne je jasné, že ty dôvod na prechod nemáš a ani mať nebudeš, nech už sa stane hocičo