Aký linux by ste mi odporučali na môj noťas
-
M4xxxxxxxxxx
Amateur
Aký linux by ste mi odporučali na môj noťas
Mám notebook :
AMD Athlon II Dual-Core M320 2.10 Ghz
4.00 Gbyte RAM
500 Gbyte HDD
ATI Mobility Radeon HD 545v
A prosim vas o radu aky linux by ste mi na tuto zsotavu odporucali. Som zaciatocnik. Mam skusenosti s Ubuntom 10.10 x64 bol som z cela spokojny ale mal som problem s chladenim ked som si zapol hru tak sa mi po case notebook restartoval. Dakujem ..
AMD Athlon II Dual-Core M320 2.10 Ghz
4.00 Gbyte RAM
500 Gbyte HDD
ATI Mobility Radeon HD 545v
A prosim vas o radu aky linux by ste mi na tuto zsotavu odporucali. Som zaciatocnik. Mam skusenosti s Ubuntom 10.10 x64 bol som z cela spokojny ale mal som problem s chladenim ked som si zapol hru tak sa mi po case notebook restartoval. Dakujem ..
Re: Aký linux by ste mi odporučali na môj noťas
Skus debian 
Hru na linuxe a problém s chladeným?
Že ty tam máš Windows alebo nejaký emulátor? 
Pre začiatočníka Ubuntu alebo Fedoru. Fedora je trošku iná, ale ja sa nepovažujem, za žiadneho Linuxového guru a v pohode.
Pre začiatočníka Ubuntu alebo Fedoru. Fedora je trošku iná, ale ja sa nepovažujem, za žiadneho Linuxového guru a v pohode.
Hry a Linux nie je dobrá kombinácia.
Odporučil by som ti tú Fedoru alebo Ubuntu (kedže už s ním máš vraj nejaké skúsenosti
)
Odporučil by som ti tú Fedoru alebo Ubuntu (kedže už s ním máš vraj nejaké skúsenosti
-
M4xxxxxxxxxx
Amateur
Kamo ale vies ja som si nainstaloval tu hru co som mal na ubunte na stiahnutie a ked som ju hral tak po chvili sa mi restartoval Notebook ... ako ja by som si asi aj tak vybral ubuntu ale neviem ako mam ten problem odstranit ... chapes sa mi zda ze je tam taky mensi problem s chladeim notebooku ... ale ja tiez nie som nieaky expert na linux tak preto som sa chel poradit .. ale aj tak dakuejm ...Rayiner napísal:Hry a Linux nie je dobrá kombinácia.
Odporučil by som ti tú Fedoru alebo Ubuntu (kedže už s ním máš vraj nejaké skúsenosti)
-
Space5800
Medium Professional
Prečo by hry a linux nemala byť dobrá kombinácia? Ak si tam človek nájde hru, ktorá ho baví nevidím dôvod prečo by to malo byť horšie ako na windowse... A že tých hier na tuxe mám riadne veľaRayiner napísal:Hry a Linux nie je dobrá kombinácia.
Odporučil by som ti tú Fedoru alebo Ubuntu (kedže už s ním máš vraj nejaké skúsenosti)
Pre autora témy: A vo windowse sa to uchladí? Máš v Ubuntu nainštalované ovládače od grafiky?
Na začiatok bude vážne najlepšie Ubuntu, aj neskôr. Ja som rozmaznaný Ubunťák a skúšal som už kadečo... (Momentálne mam Mint11 s downgradom compizu na 0.8.6, Unity2D)
-
M4xxxxxxxxxx
Amateur
Ano kamo mal som Win xp islo to v pohode .. a aj ked som hral velmi narocnu hru na grafiku napr Mafiu 2 tak to slo ako Pocitac bojoval s chladeim a bolo to aj dost pocuta ale islo vsetko v pohode .. aj na WIn 7 fici vsetko ale ked som si dal tu Ubuntu tak mi to prestalo fungovat ... Skusal som tu hru co sa da tam stiahnut aj csko som si dal a stale ked som to hral asi tak po 10 min sa restartoval ako keby sa nevedel ventilator viac roztocit a tocil sa iba rovnakou a stalou rychlostou ... A ovladace som mal asi dobre tie mi naistalovalo automaticky ked sa mi zapla ubunta ... takze asi to malo byst v pohode .. nieviem v com to moze byt .. a tak este taky dalsi drobny problem co som mal to boli sluchatka a repraky na notasi .. ked som zapojil sluchatka tak to hralo aj v sluchatkach ale aj v reprakocha ekd som odpojil tak to hralo normalne :DDD . ale to uz je iba detail to si spravim asi aj sam lebo sa to bduem snazit vygooglit ..
nemas nahodou lenovo g555?
-
M4xxxxxxxxxx
Amateur
Ano mam Presne ten mam ... :DDDD Ano mam Lenovo G555
-
Space5800
Medium Professional
Ovládače na grafiku ti určite nenainštalovalo samo. Tie open-source sa na hranie hier nehodia.M4xxxxxxxxxx napísal:Ano kamo mal som Win xp islo to v pohode .. a aj ked som hral velmi narocnu hru na grafiku napr Mafiu 2 tak to slo ako Pocitac bojoval s chladeim a bolo to aj dost pocuta ale islo vsetko v pohode .. aj na WIn 7 fici vsetko ale ked som si dal tu Ubuntu tak mi to prestalo fungovat ... Skusal som tu hru co sa da tam stiahnut aj csko som si dal a stale ked som to hral asi tak po 10 min sa restartoval ako keby sa nevedel ventilator viac roztocit a tocil sa iba rovnakou a stalou rychlostou ... A ovladace som mal asi dobre tie mi naistalovalo automaticky ked sa mi zapla ubunta ... takze asi to malo byst v pohode .. nieviem v com to moze byt .. a tak este taky dalsi drobny problem co som mal to boli sluchatka a repraky na notasi .. ked som zapojil sluchatka tak to hralo aj v sluchatkach ale aj v reprakocha ekd som odpojil tak to hralo normalne :DDD . ale to uz je iba detail to si spravim asi aj sam lebo sa to bduem snazit vygooglit ..
S tými sluchatkami http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=52247.0 (pripadna karma hore Zappirovi)
-
M4xxxxxxxxxx
Amateur
Jaj takze problem je len v tom ze mi staci nainstalovat Oficialny ovladac na grafiku a problem by mal byt vyrieseny ??? ... Ok to som nevedel ze tie ovladace co mi nainstalovalo sa nehodia ok .. tak dakuejm ...
//autoeditácia príspevku (06 Júl 2011, 18:52)
A hej mam etse jeden Dotaz mam si dat Ubuntu 10.10 alebo 11.04 ?? :DD Hm ..
//autoeditácia príspevku (06 Júl 2011, 18:52)
A hej mam etse jeden Dotaz mam si dat Ubuntu 10.10 alebo 11.04 ?? :DD Hm ..
-
Space5800
Medium Professional
Záleži na tebe, sám neviem čo si mám vybrať. 10.10 mi príde stabilnejšie, vypilovanejšie... Ak sa ti páči Unity tak si kľudne daj 11.04 
//autoeditácia príspevku (06 Júl 2011, 18:55)
S tými sluchatkami http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=52247.0 (pripadna karma hore Zappirovi)
//autoeditácia príspevku (06 Júl 2011, 18:55)
-
M4xxxxxxxxxx
Amateur
Dakujem .... takze idem si stiahnut tu Ubuntu a drzte mi palce pri uceni sa s linuxom ... :DDD
//autoeditácia príspevku (06 Júl 2011, 19:25)
A hej co jaka karma ?? :DDD :DDD
//autoeditácia príspevku (06 Júl 2011, 19:25)
A hej co jaka karma ?? :DDD :DDD
Presne koli tomu som sa pytal
mam taky isty NB a ten zvuk som prednedavnom tiez riesil, tam ti Space uz hodil link tak na to kukni 
Odporucam Ubuntu, ale s XFCE prostredim. Je graficky menej narocne ako napriklad Unity, teda by ho mal v pohode utiahnut aj tvoj notebook. Ja ho sam pouzivam uz od verzie nejak.. 8 nieco a nestazujem sa