kontrola STK+EK po termíne = automatická pokuta ???

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

kontrola STK+EK po termíne = automatická pokuta ???

Príspevok od používateľa silmarill »

čaute, na nete som našiel info o tom ževraj ak prídem do servisu na kontrolu STK a EK po termíne tak ma vraj nabonzujú fízlom a príde mi papier s pokutou. (vraj musia poskytovať údaje zo svojej databázy fízlom) je to pravda? stretol sa už niekto s niečím takým?

ja som dnes s hrôzou zistil že STK+EK mi neplatia od 1.6.2011 (bol som presvedčený že mi platia dlhšie, zmýlil som si to s dátumom poistky :oops: ), pondelok s tým letím na kontrolu preto sa obávam že by som mohol dostať pokutu aj tak... :nono:

môžu mi prípadne ľudia zo servisu nejakým spôsobom robiť problémy, pokiaľ prídem na kontrolu po termíne?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: kontrola STK+EK po termíne = automatická pokuta ???

Príspevok od používateľa Fabo »

tak kto ti dokaze ze si auto pouzival v premavke? Mohol si si ho priniest na voziku predsa... :)
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Nie nedostanes pokutu - iba v tom pripade ak by ta po ceste na STK zastavil policajt, po termine som na STK+EK bol uz zoparkrat, dokonca raz pol roka po termine (to sa ale s autom naozaj nejazdilo) a nebol ziadny problem ;)
silmarill
King
King

Fabo no navozíku ho nedonesiem, myslím že vybaviť to by ma vyšlo snáď viac než samotná pokuta...

ináč myslíte že ak by ma zastavil po ceste policajt tak by sa to dalo použiť ako argument že "práve teraz idem na kontrolu a doteraz som auto nešoféroval lebo bolo nepojazdné, blabla"? :?

by the way, vie niekto presne aká je pokuta? na nete som čítal 60€, inde zas odobratie TP a ŠPZ... :smt081

ináč to info je odtiaľto: :arrow: http://tvnoviny.sk/bin/article.php?arti ... l_items=22
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Mozes to skusit pouzit ale takmer s istotou ti to neprejde, lebo to by im mohol povedat naozaj kazdy, koho zastavia s neplatnou stk, no budes to musiet jednoducho tych par kilometrov risknut... A sankcia? Ta zalezi od nalady policajta, ale ano, ma pravo ti zadrzat TP a SPZ :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

silmarill ale Fabo myslel, že kto ti dokáže, že si ho tam nedoviezol na vozíku.Nik.Jednoducho keď ťa nezastavia v premávke tak sa nemáš prečo báť :)
silmarill
King
King

diego snáď chlapíci na STK nie sú blbí, veď keď uvidia prichádzať auto tak im ťažko vysvetlím že "o ulicu ďalej som ho dal dole z vozíka"...

plexxak práve tej policajnej kontroly sa bojím, najbližšiu stanicu STK mám síce len 9km od domu, ale som proste smoliar :( fizli ma síce za cca 2 roky nikdy nezastavili, no bol by to brutus ak by ma stopli práve zajtra cestou na STK/EK... :?
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

ja som mal zaciatkom roka zlomenu nohu, tak auto stalo, prave vtedy mi aj skoncila platnosti oboch kontrol, ked mi dali dole sadru a mohol som soferovat, potom som siel na kontrolu, kebyze ma niekto cestou stopne tak asi unho neobstojim s papierom v ruke od chirurga, ale to je jedno, kazdopadne ak nebudes mat smolu,ze ta cestou stopnu, tak by si mal prejst bez problemov
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hold to uz je riziko ktore budes musiet podstupit... alebo si to nechaj doviezt odtahovkou ale to je dost drahe a podla mna az prehnane riesenie, inak ak budes slusny a ak policajt nebude prave nejaky zakomplexovany hlupak, tak vyviaznes max. s pokutou 60 Eur, co sice tiez nie je idealne ale tak lepsie ako si potom vybavovat TP naspat ;) vela stastia
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a podla mna by to musela byt dost velka smola ak by ta prave vtedy stopli :/
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

takmer som riesil rovnaky problem, podla slov znamej z stk to bude fakt takto prebiehat, mne sa nastasie podarilo vybavit stk v posledny den, inak toto pokutovanie sa zacalo minuly mesiac
tu je viac o tom
http://auto.sme.sk/c/5915465/tema-urad- ... troly.html
ked pojdes na kontrolu tak mozes vyuzit znameho, ktory pojde vopred a upozorni na pripadne hliadky
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

to by som rad videl ako policia dokaze, ze bolo ty autom aj skutocne jazdene :-D :-D dokazne bremeno je na policii a stanica STK hoci moze fungovat ako bonzak nesmie bez sudu vydat vizualny zaznam z bezpecnostnej kamery a takisto neprizve polucia mechanika STK, aby vypovedal ci auto prislo na dielnu teleportom/ na voziku/ rozobrate na prvocinitele a nasledne zlozene, alebo po vlastnej osi ... takze z mojho pohladu, ked nieco pride, tak jednoznacne posunut do spravneho konania a s organmi sa o tomto dalej vobec nerozpravat - neni to nikoho povinnost ... nech si dokazuju co chcu a ako chcu ;-)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Je automatická pokuta aj za EK alebo iba za STK???
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

pokuta je zvlast za emisnu a technicku kontrolu, staci ked mas po termine jednu z nich a hrozi ti pokuta
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ako tak je to zhrnute v tomto clanku: http://kosice.korzar.sme.sk/c/6705514/u ... zdite.html
"prísne nepostupujeme, snažíme sa riešiť prípady postupne a spravidla začíname prípadmi, keď majitelia nemajú vykonané kontroly už dlhý čas,“ vysvetľuje pracovník OÚ.
Napísať odpoveď