Trestne oznamenie
Trestne oznamenie
Dňa 29.6.2011 som bol napadnutý "bývalým kamarátom". V ten deň som bol na pohotovosti a zašívali mi líce. Zatiaľ som nepodal trestné oznámenie. Môžem ho ešte podať ak je už pár dní po tom ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Trestne oznamenie
Samozrejme. Na pohotovosti sa ta mali predsta spytat, ci potrebujes aj papiere na regres.
Hej to mám, tak teda môžem z tým papierom ísť aj tých pár dní po tom ?
Čo ti v prvej odpovedi nieje jasné?
Lebo som v tom mal zmetok.... jeden chalan povedal že do troch dní....
-
hojko
Site Admin
Neviem ako v tomto pripade, ale mala by tam byt premlcacia doba. Ta by mala byt 3, 5, 10, 20 a pri vynimocnych trestoch ako je planovana vrazda a pod. je premlcacia doba az 30 rokov.
-
Peter_Retep
VIP
chod na policiu a spisu s tebou do zapisnice trestne oznamenie - ked ta budu chciet odbit oznam im, ze mas podozrenie ze bol na tebe spachany trestny cin.
aj ked nemam sajn co sa stalo a ako to klasifikuju.
za toto K-? teda pre karmistu: SI ch*j!
aj ked nemam sajn co sa stalo a ako to klasifikuju.
za toto K-? teda pre karmistu: SI ch*j!
hmm bol si napadnutý, to sa stáva, čo už.
ale ešte predtým než to podáš sa však opýtaj sám seba:
1/ bola mi spôsobená nejaká škoda až do takej miery že si ju potrebujem uplatnit?
2/ mám vôbec dôveryhodných svedkov ktorý dosvedčia čo sa mi stalo?
3/ viem vôbec začo som bol napadnutý?
4/ viem kto je páchatel a čo môžem od neho čakať?
1/ bola mi spôsobená nejaká škoda až do takej miery že si ju potrebujem uplatnit?
Zabudol si na kvalitnú robotu vyšetrovateľov PZ a na rozhodovanie súdov. To si treba zvážiť, či ísť do tohto nekonečného boja za boj o spravodlivosť. Ja som podobnú situáciu zažil a ak môžem tak by som poradil jednoduchú a jedinú správnu a dostupnú cestu spravodlivosti a to vo forme svojpomoci, teda odvetu, do ktorej by som započítal úroky.martiner napísal:hmm bol si napadnutý, to sa stáva, čo už.
Použijem túto tému na aktuálny problém.
Bývalý mojej priateľky sa s rozchodom vyrovnáva tak, že rozposiela jej fotky a dohaduje stretnutia s chlapmi v jej mene, očierňuje ju nielen na nete, ale aj v jej rodine (ktorú tiež zasypáva fotkami, čo už každému lezie na nervy). Aj po vyše pol roku od ich rozchodu. A ako to už býva, on zo seba robí obeť a z nej k...u. Prednedávnom ju vyhľadal chlap (vedel, kde robí, čo robí, ako vyzerá, mal jej fotky)... Nebudem to rozoberať.
Pohár trpezlivosti pretiekol, bude naňho podané trestné oznámenie. A moja otázka znie - za čo podať toto oznámenie ? Ohováranie, zneužívanie osobných údajov alebo v akej veci ?
Rátam aj s možnosťou, že s tým polícia nič neurobí, no nieje ťažké vymyslieť "alternatívne riešenie".
Vďaka za odpoveď.
Bývalý mojej priateľky sa s rozchodom vyrovnáva tak, že rozposiela jej fotky a dohaduje stretnutia s chlapmi v jej mene, očierňuje ju nielen na nete, ale aj v jej rodine (ktorú tiež zasypáva fotkami, čo už každému lezie na nervy). Aj po vyše pol roku od ich rozchodu. A ako to už býva, on zo seba robí obeť a z nej k...u. Prednedávnom ju vyhľadal chlap (vedel, kde robí, čo robí, ako vyzerá, mal jej fotky)... Nebudem to rozoberať.
Pohár trpezlivosti pretiekol, bude naňho podané trestné oznámenie. A moja otázka znie - za čo podať toto oznámenie ? Ohováranie, zneužívanie osobných údajov alebo v akej veci ?
Rátam aj s možnosťou, že s tým polícia nič neurobí, no nieje ťažké vymyslieť "alternatívne riešenie".
Vďaka za odpoveď.
-
Grim
Darca
Obťažovanie, poškodzovanie dobrého mena?
-
hojko
Site Admin
...dobre mravy, ochrana osobnosti..., pogoogli si aj pravo na sukromie. Teoreticky by sa dal do toho zapojit mozno aj Zakon o ochranu osobnych udajov, ak zverehnuje foto, meno, telefon... Takuto vec by asi bolo najlepsie s dakym pravnikom prebrat, ten by to vedel lepsie nasmerovat. Tie rozposlane fotky, resp. ak to posiela cez FB a mailom by bolo dobre dokumentovat rovno u notara do notarskej zapisnice, to mozes rovno dat ako prilohu k trestnemu oznameniu a bude to prakticky nespochybnitelne, resp. bude sa tazko odmietat taky dokaz.
-
Soviet
Darca
Vsak viete kde byva. Dajte dakomu par drobnych do vrecka, dakej korbe a nech mu ide kusok pohrozit, ze ak este raz daco take, tak bla bla
Dôkazy sú a zbierajú sa ďalšie. Som dohodnutý so známym na polícii, že keď tam bude nejaký jeho kolega ( ktorý je ochotný tomu venovať čas a nebude to brať len ako ďalší prípad do sekcie Nevyriešené), tak mi dá vedieť a pôjdeme to spísať.
Soviet - toto riešenie si nechávam až nakoniec, aj keď mi napadlo ako prvé.
Soviet - toto riešenie si nechávam až nakoniec, aj keď mi napadlo ako prvé.
-
Satanic Warmaster
Amateur
Hojko ako to funguje s tou premlčaciou dobou? Keby napríklad dnes zabijem nejakého človeka, nikdy mi na to neprídu a o 30 rokov neskôr sa sám priznám aj s dôkazmi nikto ma za to nebude môcť stíhať a trest ma minie?
-
Ryan Giggs
VIP
Prokurator zastavi trestne stihanie. Resp. sud.
Kto by sa ale priznaval po tolkych rokoch a preco?
Kto by sa ale priznaval po tolkych rokoch a preco?
cital som o pripade ked chlap v Cechach sa sam prihlasil k vrazde ktoru vykonal pred vyse 15rokmi a pripad bol uz zalozeny ako nevyrieseny, nebol ani medzi podozrivymi, proste ho tazilo svedomie.
-
hojko
Site Admin
Satanic Warmaster: Nie som pravnik, ale treba si pozriet Trestny zakon a jeho novelizacie. U nas bola premlcacia doba za vrazdu v urcitych pripadoch 10 rokov (tusim ak islo o majetkovy prospech), inak to bolo 15 rokov. A potom bola novela Trestneho zakona a upravili to na 30 rokov. Ak sa nemylim, tak sa to berie podla zakona, ktory platil v tej dobe, cize v case vrazdy. Ak si vrazdil napriklad v roku 1997 za ucelom, aby si zdedil dom, tak by to mala byt vrazda s tym majetkovym prospechom a v tom case platila 10 rokov premlcacia doba. Ak by si vrazdil dnes v rovnakom pripade, tak uz je to 30 rokov.
toto by som neriešil. chalan sa zbytočne dostane do prúserov. nechtiac mu ublíži, alebo tam bude mať ten dotyčný svedkov - a má podmienku určite na krku.Soviet napísal:Vsak viete kde byva. Dajte dakomu par drobnych do vrecka, dakej korbe a nech mu ide kusok pohrozit, ze ak este raz daco take, tak bla bla
-
Ryan Giggs
VIP
Hej, dost neskoro ho zacalo.gogo956 napísal:cital som o pripade ked chlap v Cechach sa sam prihlasil k vrazde ktoru vykonal pred vyse 15rokmi a pripad bol uz zalozeny ako nevyrieseny, nebol ani medzi podozrivymi, proste ho tazilo svedomie.