platnosť pasu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
martin25
Light Expert
Light Expert

platnosť pasu

Príspevok od používateľa martin25 »

Cavte, prosím vás, chcel by som sa spýtať, že ak mi pred dvoma mesiacmi skončila platnosť cestovného pasu, že či je treba ten pas odovzdať alebo ísť si ho obnoviť alebo čo s ním ? Dakujem
master23
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: platnosť pasu

Príspevok od používateľa master23 »

ved chod na ten urad, kde sa vybavuju pasy.
ale myslim, ze to tak je, ze mas priniest aj stary, a potom vybavis/dostanes novy.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

moj čučí v šuflíku už nejakú piatok (rok po platnosti)... tiež neviem, či je nutné ho odovzdať alebo stačí až ked si budem robiť nový...
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Treba priniesť starý pas a podať si žiadosť o nový pas, ktorý Ti príde za poplatok 33 ečiek do mesiaca. A ten úrad, ktorý spomínate sa nazýva Okresne riaditeľstvo Policajného zboru SR - oddelenie dokladov :)
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

presne tak jose :) to je ten nazov, len som nevedel cely nazov, ale vedel som, ze tam je nieco s policiou :D
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

ale ak nechces robit novy pas, tak stary nemusis odovzdavat, tj. sa zbytocne trepat na policiu, odovzdas ho ked si pojdes dat robit novy
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ja ked som bola na policii davat robit novy obciansky, tak dosla rec aj na pas, ktory uz bol par mesiacov neplatny a ta pracovnicka ma presviedcala, ze pas treba podla zakona do tusim 2 tyzdnov od konca platnosti odovzdat policii. Bez ohladu na to, ci sa bude vystavovat novy alebo nie. Ledva som jej ho vytrhla z ruky, lebo mi ho nechcela vratit.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

pryja: Alebo to vyriesit jednoducho, povies, ze ste doma upratovali, stahovali sa, menili nabytok atd... a pas sa ti stratil, ze si ho hladala, ale beznadejne. Daju ti tlacivo s tym, ze si pas stratila, resp. ti bol odcudzeny, napises tam svoje meno, bydlisko, rodne cislo, oni dopisu cislo pasu, podpises toto cestne prehlasenie a vybavene.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Ja som mal pas neplatny 5 rokov a pred 2 mesiacmi som si bol dat robit novy, pani na policii mi povedala len aby som ho potom priniesol, ked si prijdem zobrat hotovy pas a nic viac nic menej.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

hojko napísal:pryja: Alebo to vyriesit jednoducho, povies, ze ste doma upratovali, stahovali sa, menili nabytok atd... a pas sa ti stratil, ze si ho hladala, ale beznadejne. Daju ti tlacivo s tym, ze si pas stratila, resp. ti bol odcudzeny, napises tam svoje meno, bydlisko, rodne cislo, oni dopisu cislo pasu, podpises toto cestne prehlasenie a vybavene.
Lenze ona ho uz mala v ruke, lebo ja som tam dosla s tym, ze si chcem dat spravit novy a hned som jej stary dala. Potom pytala OP, ale kedze ten mi v Nemecku ukradli, tak som nemala, davala som jej rodny list, ale vraj pas nemozu vystavit na zaklade rodneho listu, treba k tomu ten OP. No tak jej hovorim, ze nech mi ten pas vrati a nech mi spravia novy OP najprv a potom neskor si dam spravit aj pas.
A ona mi ho nechcela vratit, lebo vraj neplatny pas je vlastnictvom policie a aj tak som ho mala uz davno odovzdat, do tych dvoch tyzdnov tusim spominala.
Ale ja som bola od neho zavisla, lebo to bol jediny doklad totoznosti, co som mala a rakusko-nemecky colnici ho akceptovali aj par mesiacov po expiracii a tiez v banke mi nan vydali peniaze, islo im len o fotku s menom, datum ich nezaujimal. A ona ma presviedcala, ze take nieco neexistuje nikde vo svete a to co robim je protizakonne.
A kym kecala, tak som jej ho proste vytrhla z ruky, ze bez neho sa do Nemecka spat nedostanem a musim do roboty. Kym sa spamatala, uz ma tam nebolo :D
Napísať odpoveď