Ako vycistit botasky
Ako vycistit botasky
Zdravim mam tieto boty no ked ich cistim teplou vodou stale ostavaju na nich cierne smuhy. Mate niekto recept ako ich krasne do biela vycistit aby boli biele ako sneh? dakujem
- Prílohy
-
- 4_boty1_p.JPG (55.41 KiB) 12349 zobrazení
Re: Ako vycistit bottasky
Daj ich normalne do pracky, to spravi najviac a budu skoro ako nove. Samozrejme ale nedavaj najvacsiu rychlost zmykania, ak mas moznost, tak ich daj vyprat aj bez zmykania. Ale to je len pre istotu, moje to vydrzali vsetky a aj opakovane.
ked nemam cas tak pracka, ked mam cas tak jemna zubna kefka + mydlo, efekt je skoro rovnaky
snurky z topanok periem zasadne rucne (ziadne drhnutie alebo take nieco) staci ti letna mydlova voda a 5 minut krutenia v nadobe a snurky su ako nove
snurky z topanok periem zasadne rucne (ziadne drhnutie alebo take nieco) staci ti letna mydlova voda a 5 minut krutenia v nadobe a snurky su ako nove
ja používam na obuv tekuté čistiace prostriedky napr. Cif a vyčistí to dobre. Mám biele tenisky s čiernou podrážkou a takéto šmuhy sa mi robili práve od podrážky a vždy to Cif vyčistil aspoň z väčšej časti.
Presne, ako hovorí PINCO - CIF jednoznačne. raz som to zo srandy vyskúšal v robote, a odvtedy keď je CIF, tak vždy to čistím s ním.
tiež to robím takto... resp. mama to tak robí robí s mojimi botaskamiGothaR napísal:Daj ich normalne do pracky, to spravi najviac a budu skoro ako nove. Samozrejme ale nedavaj najvacsiu rychlost zmykania, ak mas moznost, tak ich daj vyprat aj bez zmykania. Ale to je len pre istotu, moje to vydrzali vsetky a aj opakovane.
a cif pouzivat s kefkou alebo ako?
ja to čistím obyčajnou hubkou na riad, tou drsnejšou stranou, aspoň čo sa týka podrážky z boku. Vrch topánky čistím jemnejšou časťou.
-
spojka13
Darca
- Kontaktovať používateľa:
a ako čistite topanky(botasky) z brusenej kože(alebo neviem ako to mam nazvat, je to niečo brusene)?
Re: Ako vycistit botasky
Aj ja by som sa chcel spýtať, bol som na topfeste blata jak hovado samozrejme botasky som si zobral (nevedel som ako tam bude,prvý krát) síce všetko som oškrabal,s kefou vydrhol ,potom sa vyprali v práčke ,ale stále sú tam "stopy" po blate ako by sa to dalo vyčistit? Nejakým krémom či? Možno neskor hodím photo.
-
zuzkazuzka
VIP
Cif je celkom účinný na veľa vecí. Aj v reklame hovoria, že prinavráti život veciam, ktoré máte radi
A pani tam drhne zašpinené tenisky. Tak by to mohlo stáť za vyskúšanie. Ale nie, mám ho overený, naozaj vyčistí kadečo.
Ďakujem skúsim to 
-
Grim
Darca
...ja som to s tým cifom akurát skúšal a funguje to...
-
badboy007
Star
trocha využijem túto tému..ako sa dajú vyčistiť topánky z brúsenej kože?
ja by som este chcel vediet na akej teplote sa to ma prat a jak dlho sa to asi pere, diky
A este by som sa chcel spytat, ze ci ten CIF sa da aplikovat len na bielu obuv alebo aj na ciernu/ine farby...
sano456, jasné že to môžeš použiť aj na čiernu obuv, prípadne iné farby. Používam to len na normálnu kožu, nie brúsenú. Topánky z brúsenej kože nemám, takže neviem, čo to spraví.
na brúsenú by som to nepoužíval 
Ja si tenisky dávam pravidelne na 40 normálny program bez predpierania a ostatných špeciálnych efektov. Žmýkanie nechávam klasické (to je tuším 800-1000 ot/min?). Pokiaľ nemáš nejake šunty od číňana s herkulesom prilepenou podrážkou, tak to vydrží.lubo188 napísal:ja by som este chcel vediet na akej teplote sa to ma prat a jak dlho sa to asi pere, diky
Brúsena koža tiež vydrži pranie, ale stráca farbu. Inak z tej dostať blato je na mašlu. Ak perieš kožené, tak to nezabudni potom dobre nakremovať, nech nepraskaju.
-
filip kaco
Novice
Mam botasky zo sietkou. Na sietke mam blato a neda sa mi to zmit poradte my prosim ako?
//autoeditácia príspevku (28 Feb 2015, 20:28)
Mam botasky zo sietkou. Na sietke mam blato a neda sa mi to zmit poradte my prosim ako?
//autoeditácia príspevku (28 Feb 2015, 20:28)