Rada ohľadom bezdrátovej siete...

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
nutelka11
Novice
Novice

Rada ohľadom bezdrátovej siete...

Príspevok od používateľa nutelka11 »

Dobrý deň. Prosím o radu....múdrejších odo mňa v tejto oblasti. Bývam v rod. dome, pripojenie na internet máme cez anténu.....kábel ide do : Air Live, Turbo -G, Wireless router, WT-2000R, 802.11g/b compatible,PPTP,L2TP,PPPoE,DHCP,Fixed......
802.11e and WMM support, WDS,WEP,WPA,WPA2, hide SSID, 802.1x radius, SNMP, z neho káblom pripojenie na veľké....pc.....stolové....a routerom ide signál...v dome.....kde používam ešte notebook....
Ide hlavne o to....že napr. na záhrade pri dome sa už nepripojím na sieť!!!! - na balkone áno čo je rozdiel pribl. 5m.......
Čítal som o routeroch Belkin...ale je ich viac druhov....Preto neviem ktorý by sa hodil....nám????? Vraj majú väčší dosah....aj rýchlosť!!!???? Prípadne či to vôbec riešiť....výmenou za Belkin??????
Vopred Vám ďakujem...
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Rada ohľadom bezdrátovej siete...

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

trochu textu som vynechal, ale myslim si ze ak ma ten router vymenitelnu antenu tak ti staci kupit "silnejsiu" antenu. Ta mala palicka ma do 3db, tak mozno nejaka 10db antena by ti stacila.

http://novypocitac.sk/wifi-anteny/sweex ... nna-10-dbi
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

máš router s wifi normou 802.11b/g ktoré sú staršie a pomalšie. novšie sú s označením 802.11n, sú rýchlejšie a majú väčšie pokrytie. nikto ti ale dosah garantovať nebude, tobôž nie s presnosťou na metre. steny domu ti znižujú dosah, takisto prípadné stromy na záhrade. najlepšie si je od niekoho požičať 802.11n, odskúšať a potom kúpiť.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Mne napriklad pomohol alobal ktory som vytvaroval akoby do anteny alebo paraboly neviem ako to presne nazvat prilozil som ho k routru a nasmeroval som ho tom kde som potreboval zosilnit signal. Od alobalu sa odrazaju vlny takze by ti to malo fungovat no neviem ci az do 5 tich metrov.
Napísať odpoveď