zavazanie penazi do obehu

Diskusie na politické témy...
p4to
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

zavazanie penazi do obehu

Príspevok od používateľa p4to »

Zdravim vsedkych,
Chcem sa spitat ako sa u nas dostavaju peniaze do obehu ... vytlacia sa a dalej ?? komu patria...
Potom este ako to je v inych statoch popripade ine formy statu(vlady) ...
viem mozem to najst cez google skusal som ale nenasial som :(
dakujem
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: zavazanie penazi do obehu

Príspevok od používateľa test »

Pozri si dokumentarny film Zeitgeist, tam je to krasne opisane.
p4to
Expert
Expert

Príspevok od používateľa p4to »

myslim ze to som uz videl takties mozem odporucit "money as debt" a "obama mask come of" ale je ten system aj tuna na slovensku ??? popripade je taky system aj napr. v cine alebo v takychto komunistickych krajnach ?? jednoduksie polozena otazka je to na celom svete tak ??
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

dobre je to opisane v tomto clanku> http://www.euroekonom.cz/ekonomie-clank ... pe=lekce14
Drzanie vecsich sum uspor v peniazoch je nie dobry napad z hladiska zhodnocovania, nakolko neustale prebieha ich zjavne alebo skryte znehodnocovanie, dalsie info napr. tu>
http://ako-investovat.sk/diskusia/
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ked ta zaujima ako to funguje, pozri si toto:
http://www.zlo.cz/andreas-clauss-geld-u ... -pravo.php
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Rozmýšľam či sa viac ľudí na Slovensku nabalilo na tom keď začali keď ako poisťováci začali v 90tych rokoch robiť zmluvy, na tom keď začali fungovať v pyramídach (Oriflame, Avon, Amway, Herbalife a neviem čo), Superstár smskách, superzhodnocujúcich nebankovkách, alebo dneska keď sa zase stovky šarlatánov rozhodli živiť týmto divadlom. Neviem, koľko tis. eur má mesačne napr. taký Chelemendik z jeho webu a knih, alebo koľko kusov predal Virapen z tej svojej knižky, alebo koľko stála luxusná vila Alexa Jonesa, ale jedno je isté je to super biznis a asi je už aj neskoro začať tiež šaškovať. Škoda no, možno nabudúce. :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

3 najväčšie krádeže 20. storočia: arizácia, kolektivizácia, privatizácia.

Konšpirácia sa nechytá, ale tak áno, profesionálny konšpirátori typu Jones si nahrabú solídne. :)
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

a myslím že niektorí "profesionálni zvestovatelia apokalypsy" trhli tiež celkom fajn biznis :D
slay
Addict
Addict

hughito napísal:3 najväčšie krádeže 20. storočia: arizácia, kolektivizácia, privatizácia.

Konšpirácia sa nechytá, ale tak áno, profesionálny konšpirátori typu Jones si nahrabú solídne. :)
To je už iná kategória, to sa nedá až tak porovnávať. Vieš ja hovorím len o takých "trendy" príležitostiach čo sa periodicky vyskytujú a istý typ ľudí nikdy neváha ich využiť, to nie sú krádeže v pravom slova zmysle, to sú skôr také malé "omše" kedy sa nájde veľa takých čo radi hodia do zvončeka.

To čo sa deje dnes je podľa môjho názoru čistý dôsledok penetrácie spoločnosti internetom. V roku 93-98 napr. by nič také nebolo na Slovensku možné, ale dnes keď je net všade a každý je s ním gramotný a má k nemu prístup, je len otázka času kedy sa stane obeťou nejakej totálnej sprostosti. Sociálne siete sú ako suché raždie pre šírenie takého požiaru. Tí sprostejší sú bezbranní. Zober si, že už len tu na fóre máš fanatikov čo by ti rozbili hlavu za tie svoje pravdy a ak neveríš tým somarinám tak oddane ako oni, tak už si v podstate triedny nepriateľ.

Tento príklad témy "zavádzanie peňazí do obehu" je len smutná demonštrácia toho ako animisticky funguje dav. Teraz si chlapec pozrie filmíky zo "zlo.cz" a začne z takých vecí kakať. Paradox je, že tieto podávajú veci spôsobom, že ty si si doteraz naivne a ničnetušiac žil v svojom vymyslenom svete, ale teraz odrazu sa dozvedáš šokujúcu pravdu z ktorej sa máš posrať a ktorá je k tomu všetkému ešte "tajná". A ty zistíš, že na svete vlastne jestvujú dve typy ľudí, tí dobrí ako ty a tí zlí čo chcú svet zničiť, teba ožobračiť a paktujú z diablom. A čo máš vlastne robiť je otvoriť oči a ničomu neveriť, nesmieš veriť žiadnym médiám, politikom ani nikomu kto je čo i len o stupienok vyššie ako "obyčajný človek", lebo tí sú všetci vlastne dohodnutí aby ťa oklamali. No a záver je, že svetu hrozí nový svetový rád, kde budeme všetci trpieť, zabíjú nás alebo budeme očipovaní a ohlúpení otročiť no a jediná cesta ako z toho von, je vlastne revolúcia, a začať bojovať, grupovať sa a pridávať sa k rôznym movementom, hnutiam.. a neviem čo.

Teda aby som to uzavrel, nikomu nemôžeš veriť, lebo všetci sú sprisahaní a nemáš byť ovca ale otvoriť oči. Otvoriť oči znamená vlastne vypnúť mozog, hodiť ho von oknom a prijímať informácie výhradne len z konšpiračných filmov, kníh, dôležité.sk, zvedavec.org a asi trilióna podobných stránok, ktoré si zakladá každý kto má v zadku dieru. Všetky tieto "spravodajské alternatívy" sú samozrejme odhaľujúce sväté pravdy. Mať kúzeln ú paličku, rád by som vedel aký má ročný obrat trh s konšpiráciami. Málo to nebude. To bol celý môj point.

S arizáciou, kolektivizáciou a privatizáciou to nakoniec má aj niečo spoločné. A síce to, že aj toto blbnutie spoločnosti sa môže časom premeniť na nejakú -záciu a ľudia zase raz sami zo sebou vytrú podlahu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Áno, aj ja beriem konšpirácie s veľkým nadhľadom, ale nevidím to až tak totálne, ako ty. Na to nepotrebujem ani konšpirácie, história jasne ukazuje, že vždy tu boli skupiny, ktoré sa pokúšali o moc, skupiny, hnutia a sily, ktoré klamali/zavádzali ľudí, bola tu propaganda, vždy tu boli snahy o ovládnutie ľudí (v rôznych sférach) atď.

Čiže, dnes to nie je inak a nemám na očiach ružové okuliare čo sa tohto týka. Avšak, aj vzhľadom na to, čo som napísal si myslím, že cca 90% obsahu konšpiračných filmov sú totálne hovadiny. A tiež sa mi neľúbi tá štylizácia, o ktorej si písal. My, neskutočné dobro a nosiči svetla a tí druhí, zlí - úplne všetci.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Toto je tiež dobré :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

ja tieto filmy vo vseobecnosti neodsudzujem, naopak, mnohe z nich dokazu nestrannemu pozorovatelovi objasnit urcite aspekty o ktorych predtym nemusel vediet. Skutocnost,
ze tieto dokumenty nebyvaju stopercentne objektivne, este nie je dovod si ich pripadne nepozriet- v zivote veci nebyvaju skoro nikdy iba cierno-biele..
slay
Addict
Addict

hughito napísal:história jasne ukazuje, že vždy tu boli skupiny, ktoré sa pokúšali o moc, skupiny, hnutia a sily, ktoré klamali/zavádzali ľudí, bola tu propaganda, vždy tu boli snahy o ovládnutie ľudí (v rôznych sférach) atď.
Ale to je niečo úplne iné ako konšpirácie Hughito. To čo vravíš vždy bolo a vždy bude, to nie je konšpirácia, to je prirodzené.
gogo956 napísal:ja tieto filmy vo vseobecnosti neodsudzujem, naopak, mnohe z nich dokazu nestrannemu pozorovatelovi objasnit urcite aspekty o ktorych predtym nemusel vediet.
Tieto filmíky sú doslovne "z blata do kaluže". Ak bol človek pred tým naivný kkt, tak sa z neho potom stane paranoidný kkt. A ostane tam kde bol aj dovtedy - v prdeli. Akurát si bude daný človek myslieť, že vie viac.

Viď. zavádzanie nekrytých peňazí. Myslíš si, že už skutočne chápeš tomu ako to funguje? Nie, ty vieš to čo ťa naučil ten film. Ale to nie je všetko. Záver? Pred tým ľudia verili nezmyslom a teraz veria ešte väčším. :wink:
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

Racius napísal:

Toto je tiež dobré :)
pekne spracované, ale je to dosť subjektívne a evokuje to pohľad že Zem = Amerika.

je FED aj v číne, japonsku, nórsku či rusku? sú aj v ázii nejakí šikmookí židia, ktorí lichvárčia a popri tom jedia kosher kung-pao? :smt059 pokiaľ viem tak peniaze ako výmenný prostriedok sú na svete už okolo 5000 rokov, prvé banky vznikali v chrámoch už za čias Rímskej ríše, cenné papiere ako také boli používané už vyše 1000 rokov, napríklad viem že ich používal aj Marco Polo pri ceste do ázie a že veľmi pomohli rozvoju zahraničného obchodu. ten zas napomohol výmene vedomostí a vynálezov medzi národmi z rôznych častí sveta.

v jednej veci mal dokument pravdu, to jest o vzniku hospodárskej krízy v USA - zníženie nárokov na poskytnutie úveru, takže ho dostal každý feťák ktorý si ho nedovolil splatiť. ľudia si navykli na pohodlný život, na pôžičky si nakúpili hlúposti ktoré potom nevládali platiť (na druhej strane, zvýšil sa tak dopyt po komoditách a tým pádom sa vo výrobe zamestnalo viacej ľudí, ktorí zarábali viac... začarovaný kruh). vláda o finančných problémoch klamala podobne ako nedávno grécka, len aby neboli nepokoje... no a keď to potom krachlo, tak to krachlo poriadne. ale že by to bol plán ktorý x desiatok rokov kuli Rotschildovci? ale no tak, zase niekto nevzal načas tabletky, že? :D

//edit: pre darcu :minus: ja nemám odpovede úplne na všetko - tie majú len konšpirátori ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer

slay

su to všetko čriepky z ktorych si kazdy sam musi zostavit vlastne zrkadlo skutocnosti.
Tie filmiky maju sluzit k tomu aby sa o urcite problemy zacal hlbsie zaujimat aj bezny clovek ktoreho dovtedy mozno take veci nezaujimali, to je ich ucel, nie informacna hodnota na urovni dizertacnej prace..

apropo btw http://www.finmag.cz/cs/finmag/ekonomik ... atastrofe/
slay
Addict
Addict

Čriepky? Nepovedal by som. Tie filmy podávajú ucelenú tendenčnú informáciu tak ako oni chcú. To nie sú nijaké čriepky, to je doslovné oblbovanie. Tá pravda okolo toho nie je nijako utajená, fungovanie peňažného systému nie je tajomstvo. Je to možno vec, ktorú bežný kombajnista netuší ale určite to nie je tajomstvo. Sú to veci dobre a dlhodobo známe minimálne v akademickej obci, alebo či už hovoríme o tisícoch ľudí ktorí pracujú v oblasti financií a poisťovníctva. A rovnako aj dôvody toho prečo niečo také jestvuje sú oveľa pragmatickejšieho charakteru než to, že niekto chce ovládnuť svet.

To či je to dobré nastavenie alebo zlé, a či by nebolo dobré ho zmeniť/vylepšiť je iná vec.

Ale toto čo sa dialo a deje za posledné povedzme tri roky, to je čisté predávanie lacnej senzácie. Hollywood informačný rýchlokonzum. A ako "čriepky" sa to dá brať jedine v tom zmysle, že ľudia zblbnutí týmto začnú sami ešte viac konšpirovať a už úplne strácajú hlavu.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

The Case Against the Fed

by Murray N. Rothbard - tiez konspirator?!

http://www.lewrockwell.com/rothbard/rothbard202.html

na stiahnutie v pdf: http://mises.org/books/fed.pdf
slay
Addict
Addict

Čo tento chlapík tvrdí, čo by bolo v nejakom rozpore s tým čo tvrdím ja? :roll:

.. vieš to, že niekto hovorí o zavádzaní peňazí do obehu, centrálnych bankách, alebo prípadne externalitách toho systému je úplne normálna vec a bežne sa to deje v akademickej obci odborníkov odjakživa.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

a kto reagoval na teba?
slay
Addict
Addict

krija napísal:a kto reagoval na teba?
Ja som sa pýtal, čo hovorí v rozpore s mojimi tvrdeniami, nezisťoval som kto na koho reagoval. Ak ti to nedošlo ja som reagoval na teba :wink:

.. a z tvojej odpovede vyplýva, že asi jeho tvrdenia nie sú v priamom rozpore s mojimi, a to ma veľmi teší :) , niekedy povieš pravdu aj keď nechceš.
Napísať odpoveď