Zdravím,
Včera som si chcel pustiť nové časti nejakého seriálu, samozrejme s titulkami, externými, cez .srt súbor. Ale mal som problémy s kódovaním. Išlo o české titulky, a nezobrazovalo znaky ako "ě, ď, ů, ř," a pod. Tento problém robili všetky prehrávače, nie len jeden konkrétny. Už keď som .srt súbor otvoril cez nejaký textový editor, už tam boli tie znaky nahradené nejakými symbolmi. Keď som zmenil formát písma na stredoeurópsky, nepomohlo. Skúšal som aj uloženie pôvodného formátu ANSI do UTF-8, ale tiež nepomohlo.
Mám asi len mesiac starý OS, (7 Ult 64-bit). A už po inštalácií som mal myslím nejaké problémy, napr. Total Commander nepoznal diakritiku, pomohla iná verzia. Na 32 bitovom sa mi to ešte nestalo. Môže to byť v OS? Mám nainštalovanú Slovenčinu, a všetky nastavenia prispôsobené na Slovensko.
Neviete, kde môže byť problém?
//autoeditácia príspevku (09 Júl 2011, 0:08)
Nikto nevie? Skúšal som aj program Charco, na konverziu kódovania priamo v súbore, no nepomohlo. Určite to bude v OS,...
Problém s kódovaním textu
-
vladenko007
VIP
Re: Problém s kódovaním textu
Myslím že stačilo len v nastaveniach prehrávača zmeniť nastavenie jazyka tituliek na stredoeuropske.
Hmm, používam KMPlayer a je lokalizovaný na Slovensko, a predvolený jazyk titulkov na čeština. Je tam ešte nejaké iné nastavenie? Nejak to neviem nájsť. Btw., chyba je vo všetkých prehrávačoch, nie len v jednom. Tie znaky sú také už v .srt súbore, keď ho otvorím.
//presne to som aj tušil - len tu nastáva problém, neviem kde môže byť chyba. Win je plne lokalizovaný oficiálnou slovenčinou. Začalo to robiť po prechode z x86 na x64.
//presne to som aj tušil - len tu nastáva problém, neviem kde môže byť chyba. Win je plne lokalizovaný oficiálnou slovenčinou. Začalo to robiť po prechode z x86 na x64.
-
vladenko007
VIP
Keď už otvoríš súbor tituliek a chyba je aj tam, tak potom je chyba v systéme.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
presne ako vraví vladenko
takže ovládací panel->Region and Language->administrative a tam pozri či máš slovak
takže ovládací panel->Region and Language->administrative a tam pozri či máš slovak