Autoradio High-end

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Autoradio High-end

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

potreboval by som poradit nejake radio , cena ani moc rolu nehra .. dajme tomu do nejakych 300e ale ak bude za 150 nevadi samozrejme :D pozeram po kvalite a po usb vzadu , vystup na sub, mechaniku mat nemusi , ked ju nema o to vacsi displej vacsinou ma cize tym lepsie ... potrebujem 1DIN a to s tymi vysuvacimi displejami nechcem lebo mi to bude blokovat fukace vzduchu .. hladal som nieco s lepsim displejom najlepsie farebnym nech sa v nom prehladne hlada hudba .. znacky pozeram alpine a pioneer .. ine by som asi moc nechcel .. vsetko toto vychadza na alpine model s tym kolieckom velkym v strede , je ich viac lebo maju aj farebny displej aj ciernobiely .. lenze to nechcem lebo brat ho ma a vzdy po zapnuti ( pri kazdom zapnuti !! ) cize pri kazdom starte si to triedi hudbu co je dost chore lebo to trva aj 5 minut .. a to pocuva iba 8 gb .. ja pocuvam 16gb hudby ..
robo1152
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Autoradio High-end

Príspevok od používateľa robo1152 »

mám Alpine CDE-123R a nemôžem sa sťažovať, hudbu počúvam väčšinou z iPod-u Classic 80gb je tam cca 6000 skladieb a hneď po zapnutí to hrá nič nenačítava, pri USB kľúčoch využíva BANKING pri zapojení, ale to trvá v závislosti od toho či je kľúč naformátovaný a ako sú tam nahádzané pesničky, a či tam je aj niečo iné okrem hudby-to to potom dosť brzdí, mne 4gb kľúč načíta do 30 sekúnd, má to USB aj vpredu aj vzadu, a má aj CD mechaniku, je predsa len zvukovo kvalitnejšie počúvať nejaké originál CD ako mp3-ky v rôznej kvalite
o tom s tým velkým kolieskom v strede ako ho hovoríš - rada IDA-X3xx som uvažoval aj ja konkrétne IDA-X311 ale odradil ma iba jeden RCA výstup, čo nie je nič moc, ak chceš neskôr pripojiť zosilovač, zapojíš tam len jeden pár reproduktorov poprípade subwoofer, čiže odporúčam pouvažovať aj o tom či to bude napojené priamo na repro alebo budeš neskôr riešiť aj zosik a podobne, lebo kupovať HIGH-END autoradio a pripojiť repro len naň nemá podľa mňa cenu
a ešte high-end autoradia majú cenovku od nejakých 800 eur vyššie, a hovorím o 1DIN :)
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

ano ano , myslim ten banking . nechcem radio ktore to ma . nebudem si este aj kluc upravovat a sledovat co tam mam a sam triedit aby som to ulahcil autoradiu .. to tvoje ma maly displej ja by som chcel viac riadkov nech sa tam prehladne hlada .. high-end za 800 nepotrebujem .. je jasne o co mi ide .. nechcem sencor a podobne sracky za 30€ .. v starpom aute som mal pioneer nejaky za 80€ s prednym usb .. nic extra nejaky 2320UB .. v momente ako som pichol usb zacalo hrat .. popozeram sa po nejakych drahsich pioneeroch
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

mam IDA-X301. S tym "upratovanim" na USB kluci je to ciastocne nevyhnutne - dovod je jednoduchy. Na tom (pomerne malom) displeji zas nie je orientacia nejaka skvela a keby si to mal nahadzane od buka do buka, tazko by sa v tom orientovalo.
V principe som na zaciatku pouzival foldre a v kazdom som mal spraveny playlist pre dany folder. Casom som od toho upustil kedze v playliste sa nemozes pohybovat kym neprebehne cely banking. Tak momentalne pouzivam iba funkciu prehravania foldrov.
Banking je tam aj z dovodu prehravania podla inych zadefinovani - napriklad prehravanie podla umelca, albumu, stylu... tieto informacie sa nacitavaju z ID3 tagov a princip celeho "bankingu" je prave v nacitani tychto udajov. Da sa tomu pri kazdom nastartovani vyhnut pokial vies zabezpecit aby bolo autoradio stale "pod prudom". Napriklad ja vo fabii to mam tak ze pri vypnuti motora a naslednom nastartovani (bez vytiahnutia kluca) banking neprebieha, nakolko nedoslo k celkovemu odpojeniu radia. Avsak ak vytiahnem kluc, radio uz viac nie je pod prudom a teda pri najblizsom nastartovani zbehne znova banking.

Este k tomu prehravaniu: pri zapnuti pokracuje pesnicka z miesta kde si skoncil. Ak si v playliste, nemozes sa pohybovat v skladbach kym nezbehne banking. Ak si vo foldri, za nejaky cas sa mozes pohybovat v skladbach hoci je na displeji stale banking.
Na USB kluci mam asi 10 foldrov, mozno tak 400 skladieb - vsetko doplnene o ID3 tagy cez mp3tag a banking trva tak 30-60 sekund

co sa tyka prehravania z iPodu - tam samozrejme nic take nie je kedze vsetko prehravanie ma na starosti prave iPod a radio je len akysi "prepoj" kde sa hudba dostava do reproduktorov a zobrazuju info o skladbe na displeji autoradia.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

to je take zlozite .. :D no to je jedno .. som rozhodnuty ze radio s bankingom nechcem .. neviete ci je na vsetkych alpine radiach ? co tak nieco taketo http://www.alpine.sk/produkty/product-s ... 9880r.html ? alebo http://www.alpine.sk/produkty/product-s ... 9886r.html ? neviete ci ma banking ? alebo sa mam rovno rozlucit s alpine ?
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

každý Alpine má banking, ale nie je to zas také hrozné, že by som kvôli tomu upustil od tejto značky, v tvojom prípade by som teda uvažoval skôr nad nejakým JVC rada KD-8xx je to za slušnú cenu a má to predné zadné USB, trojriadkový displej, je to prehľadné, nastaviteľné podsvietenie, 3 RCA výstupy do budúcnosti a sú to kvalitné rádia, v podstate porovnateľné s Alpine a Pioneer, plus ako bonus tam máš zabudovaný BT a v balení nájdeš aj externý mikrofón, u Pioneerov si niesom istý zadným USB :-)
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

jediny prispevok ktory mi pomohol .. dakujem .. dost sa mi zapacilo to jvc .. daju sa aj farby podsvietenia menit .. take zaujimave .. diki moc
// resp. taketo http://www.ahifi.cz/autoradio-jvc-kd-avx40.html
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

pekne, myslím že s JVC chybu neurobíš, ja som dlho váhal nad JVC ale nakoniec som zobral Alpine, ale myslím že ani jedno by nebola chyba, a ešte som zabudol na Kenwood ak teda netrváš na CD mechanike tak niečo takéto
http://www.ahifi.cz/autoradio-kenwood-kiv-700.html
nebudú tam žiadne veľké rozdiely, obe sú kvalitné rádiá čiže už si len vyber podľa toho ktoré sa ti bude viac páčiť, zadné USB budú mať všetky a ani jedno nebude mať Banking :) dúfam som pomohol :wink:
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

no to by som bral asi aj skor .. diki moc dost si poradil :)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

rád som pomohol, sám teraz riešim auto audio a zohnať nejaké dobré informácie je dosť obtiažne :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

robo ako zapájaš do svojho Alpine ipod? máš k tomu špeciálny dock alebo klasický cez usb kábel?
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

mám to zapojené cez klasický biely kábel, ale nie som si istý či to tak ide na všetkých alpine rádiach, lebo keď som to skúšal na jednom zo základnej triedy tak tam mi iPod vôbec nenašlo, tam bolo treba ten špecialny alpine kabel
Napísať odpoveď