Klima do izby

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Klima do izby

Príspevok od používateľa cinges »

Zdravim, ekzistuje nejaka mini klima do izby? Nechcem len ventilator, ale aspon nieco, co naozaj bude fukat studeny vzduch, ventilator nema v tomto teple prakticky ziadnu ucinnost.. a tiez nechcem za to vyhodit 40 tisic.. vdaka za rady:P
ccimo
Star
Star

Re: Klima do izby

Príspevok od používateľa ccimo »

http://elektro.bazos.sk/inzerat/8276652 ... IZACIA.php

http://www.hojko.com/klimatizacia-t1577 ... imatizacia

// prvy link upraveny (inak to bolo hned podtym :D )

a kludne to mohol napisat aj tam ( z nazvu temy nevyplyva ze sa jedna o klimu do auta)
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

ccimo: ty co si zadrel? ten inzerat je delete, ten druhy link je klima do auta jebis
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

osobne by som si do izby klimatizaciu nedaval je to nezdrave a okrem toho nič nie je lepšie ako klasický malý ventilátor šak čo robíš v tej izbe ? vozíš sa na stoličke pri pc po celej izbe ? beháš dokola ? neviem mne pri pc stačí uplne malý ventilator s strednými otáčkami uplne to stačí- pokial bývaš v bytovke niekde hore tak to si viem predstaviť
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Čas na exhumáciu topicu ! (kopírujem text, ktorým som najprv písal na iné fórum)

Zdarec, využil som tieto posledné nie-teplé dni na prípravu proti horúčavám a realizoval koncept, pre ktorý som sa už dávnejšie inšpiroval kdesi na internete.
Keďže splitová klimatizácia neprichádza do úvahy v prenajatom byte, kde vŕtanie do fasády nie je možné, zostalo len menej vyspelé riešenie.
Prvá otázka akú klimatizáciu kúpiť ? Po konzultácii s kamošom som vybral Coolexpert APM-12AN1, ktorá má servisné stredisko priamo v Brne a ako predajňu zazmluvnený Bauhaus. Cena 9990kč, t.j. asi 370€. Záruka 2 roky, to musí vydržať kým sa presťahujem do bytu, kde si nahodím na fasádu/balkón nejakú tú Toshibu.

Do okna som si nechal v Hornbachu odpíliť drevotriesku hrúbky 16mm. Rozmery som zadal 150x70cm, zmerané podľa krídla okna.
Do drevotriesky sme s kamošom vyrezali kmitoskou dierou tak akurát na kus hadice, ktorý sme tiež odrezali na rozvinutú dĺžku asi 7cm.
Na dosku som nalepil extrudovaný polystyrén ako izoláciu a pokryl alobalom ako odraznú vrstvu. Rúčky na manipuláciu z plastového viazania krabice klímy sa hodia pri manipulácii.
Doska krásne dosadne na tesnenie okna a je zarigľovaná druhým krídlom okna, je to trochu boj to osadiť do okna, ale ide to. V ľavom hornom rohu je priskrutkovaná doštička, ktorá sa opiera o kovanie rámu a utesnenie je celkom spoľahlivé. Doska je v ráme okna položená na dvoch špalíkoch, keby bola vyrezaná presne, tak by sa nedala prepchať cez kovanie druhého krídla okna.

Klimatizácia je položená na parapete a výduch strčený priamo do diery. V manuáli píšu, že klíma má byť 30cm od steny, ale prúdenie vzduchu dozadu mi príde dostatočné, možno ide o antiblbovské opatrenie aby nikto nezakrýval nasávacie mreže.

Experimentálna prevádzka asi 2 hodiny znížila teplotu vzduchu v izbe z 24.5°C na 22°C, pričom teplotomer som mal položený na posteli. Subjektívne sa ovzdušie zlepšilo vďaka odvlhčeniu. Teplota bola nastavená na 20°C a výkon ventilátora na Nízky.
Uvidíme ako si riešenie povedie počas horúčav.
Prílohy
DSC_5947.jpg
DSC_5944.jpg
DSC_5945.jpg
DSC_5946.jpg
DSC_5942.jpg
Napísať odpoveď