Vopred dik
Maturanti a študenská zľava na vlak počas prázdnin
Maturanti a študenská zľava na vlak počas prázdnin
Nazdar, každý mi hovorí niečo iné, tak by som sa Vás chcel opýtať či neviete ako to je s tou študenstskou zľavou na vlaky ak som práve zmaturoval... dajú mi na škole potvrdenie o návšteve (vraj som do septembra či októbra študent) ? a či mi to vôbec vydajú na stanici, lebo som počul aj také, že žiadali študentský preukaz školy a keď si nemal tak nevydali ... píšem tu zlenivosti a ked tak aby som sa mohol hádať
... lebo školu mam daleko a potom sa ešte trepať na stanicu, tak či sa mi to oplatí 
Vopred dik
Vopred dik
Re: Maturanti a študenská zľava na vlak počas prázdnin
potrebujes potvrdenie o navsteve skoly, studentom prestanes byt 1.9.
Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) upozorňuje, že v zmysle Prepravného poriadku Železničnej spoločnosti Slovensko, a. s. žiaci maturitného (záverečného) ročníka po vykonaní záverečnej skúšky a študenti posledných ročníkov 1. alebo 2. stupňa vysokoškolského štúdia po vykonaní štátnej skúšky nemajú nárok na zľavnené cestovné pre žiakov škôl vo vlakoch ZSSK na tratiach ŽSR, TEŽ, OŽ a TREŽ.
Z uvedeného dôvodu budú oprávnení kontrolní zamestnanci ZSSK venovať zvýšenú pozornosť kontrole žiakov a študentov, ktorí budú v mesiacoch júl a august 2011 cestovať na zľavnené cestovné pre žiakov a študentov škôl. V prípade zistenia, že ide o žiaka alebo študenta, ktorý už maturitnú skúšku vykonal, prípadne ukončil 1. alebo 2. stupeň vysokoškolského vzdelania, bude musieť doplatiť do obyčajného cestovného s úhradou.
zdroj: http://www.slovakrail.sk/index.php?id=upozornenie
Z uvedeného dôvodu budú oprávnení kontrolní zamestnanci ZSSK venovať zvýšenú pozornosť kontrole žiakov a študentov, ktorí budú v mesiacoch júl a august 2011 cestovať na zľavnené cestovné pre žiakov a študentov škôl. V prípade zistenia, že ide o žiaka alebo študenta, ktorý už maturitnú skúšku vykonal, prípadne ukončil 1. alebo 2. stupeň vysokoškolského vzdelania, bude musieť doplatiť do obyčajného cestovného s úhradou.
zdroj: http://www.slovakrail.sk/index.php?id=upozornenie
1.9.? Ja som maturoval minulý rok a dostal som papier, že 26.5.2010 som prestal byť žiakom školy, t.j. posledný deň, kedy som maturoval.
sorry, mylil som sa, status studenta by mal skoncit maturitou v pripade, ak nie je prijaty na vysoku skolu
-
javatar
Hardcore addict
statut studenta straca poslednym dnom na SS a znovu ho nadobuda dnom zapisu na VS - je to kvoli tomu ze ukoncena SS automaticky neznamena prijatie na VS a aj to prijatie neznamena ze tam skutocne pojde...
na stanici ti zadarmo spravia nejakú kartičku o tom, že si študent a kúpiš si k tomu za 2€ nejaké potvrdenie, že to platí aj cez leto. Potrebuješ len potvrdenie o návšteve školy. Ja som presne takto chodil keď som zmaturoval. (2 roky dozadu)
tak toto uz davno neplati o com tu pises ty, na karticke mas napisane podla potvrdenia od kedy do kedy ti plati, vsetko zavisi od potvrdenia
Pokiaľ viem, tak čo sa týka prihlásenia na ÚPSVaR a odvodov do zdravotnej poisťovne, tak absolvent strednej školy stráca štatút študenta 31.08.
U absolventa vysokej školy sa za ukončenie považuje deň kedy bola vykonaná záverečná skúška.
Prečo teda to majú ŽSR inak nechápem. By som chcel vedieť, ako mi ide niekto dokázať, že nie som študent strednej školy. To akože budú volať do školy alebo čo?
U absolventa vysokej školy sa za ukončenie považuje deň kedy bola vykonaná záverečná skúška.
Prečo teda to majú ŽSR inak nechápem. By som chcel vedieť, ako mi ide niekto dokázať, že nie som študent strednej školy. To akože budú volať do školy alebo čo?
-
spojka13
Darca
- Kontaktovať používateľa:
a napr. ja, ked končím ročnik na VŠ a pravdepodobne je aj posledný, plati mi zlavan a cestovne do kedy? ked mi prestane reagovat ISIC?
do konca platnosti nalepky/do datumu, ktory je na karte ulozeny
presne tak ako vravi Pinco, studentom svojej strednej skoly si do posledneho dna augusta, preto ti aj potvrdenie o navsteve skoly kludne vydaju s tymto datumom napr.
-
spojka13
Darca
no mam tam 9/2011 tz, že plati do polnoci 31.8 alebo do polnoci 30.9 ?
-
kukiak
Addict
do konca septembra
-
spojka13
Darca
no takže som sa predchvilou dozvedel, že to neni tak, že do konca septembra, teta čo mi volala zo študijneho mi povedala, či mam dost kreditov, či mam všetko okej, či pokračujem alebo mam ma vylučit, ja som povedal, že nepokračujem, a nasledne som sa pytal ako to je so zlavami. Povedala mi že zlavy mi platia do prebratia potvrdenia o vylučeni zo študia, takže dokedy si od poštarky nepreberiem papier, a nepride do školy navratka... takže iba par dni