triedy v C#
-
MarkMarusin
Medium Expert
triedy v C#
neviem kde mam zistit ohladom jazyka C# ze kde ake su triedy ake maju npr. metody a aka je ich funkcia
ucim sa s knihy C# krok za krokom 2010 ale myslim ze aj tak potrebujem viac informacii proste chcem vediet ktora trieda na co sluzy
...
ucim sa s knihy C# krok za krokom 2010 ale myslim ze aj tak potrebujem viac informacii proste chcem vediet ktora trieda na co sluzy
...
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: triedy v C#
Takze tie knihy su zbytocne vyhodne peniaze.
Na nete v ceskom a slovenskom jazku je dost serilov o C# .
To co robia tiedy a metody, ti ukazuje objekt browser vo Visualku, okrem toho su tak logicky usporiadane a metody maju pochopitelne nazvy z,e som dokumentaciu k nim cital asi dvakrat v zivote a to uz nejaky rocik v tom aktivne kodim.
Skus pouivat google, ucit sa len to co potrebujes, a vsetka dokumentacia je myslim aj na msdn.
Na nete v ceskom a slovenskom jazku je dost serilov o C# .
To co robia tiedy a metody, ti ukazuje objekt browser vo Visualku, okrem toho su tak logicky usporiadane a metody maju pochopitelne nazvy z,e som dokumentaciu k nim cital asi dvakrat v zivote a to uz nejaky rocik v tom aktivne kodim.
Skus pouivat google, ucit sa len to co potrebujes, a vsetka dokumentacia je myslim aj na msdn.
-
MarkMarusin
Medium Expert
ok diky
a da sa v tom objekt browseri aj pozerat funkcnost napr. metody ??
teda myslim tu dokumentaciu
a da sa v tom objekt browseri aj pozerat funkcnost napr. metody ??
teda myslim tu dokumentaciu
-
axxis
Addict
funkcnost metody Ti napise aj intellisense ked na nu najdes
-
MarkMarusin
Medium Expert
este jedna otazka: ked chcem nieco najst v object browser ale neviem kde to je tak ako to najst??
dam priklad:
vytvorim novu konzolovu aplikaciu a chcem aby mi do konzoli vypisalo slovicko "ahoj" ale teraz mam problem neviem ktora metoda ktorej triedy to dokaze a neviem ani v ktorom obore nazvou sa nachadza
ako teraz zistim v object browseri ze retazec "ahoj" dokaze vypisat metoda WriteLine triedy Console a ze sa nachadza v obore nazvou "System"??
dam priklad:
vytvorim novu konzolovu aplikaciu a chcem aby mi do konzoli vypisalo slovicko "ahoj" ale teraz mam problem neviem ktora metoda ktorej triedy to dokaze a neviem ani v ktorom obore nazvou sa nachadza
ako teraz zistim v object browseri ze retazec "ahoj" dokaze vypisat metoda WriteLine triedy Console a ze sa nachadza v obore nazvou "System"??
-
axxis
Addict
Ked najdes myskou nad triedu (v kode) zobrazi sa ti jej kanonicke meno ( cize cela cesta napr: System.Xml.Data.Node)
ale to, ze metoda dokaze vypisat slovo Ahoj nezistis nijako. To jednoducho musis vediet.
ale to, ze metoda dokaze vypisat slovo Ahoj nezistis nijako. To jednoducho musis vediet.
V tomto pomôže angličtina a google
http://lmgtfy.com/?q=write+hallo+to+console+c%23
http://lmgtfy.com/?q=write+hallo+to+console+c%23
Tá kniha je dobrá pre začiatočníka, len to treba pochopiť. Je trochu náročnejšia, ale ja som sa z nej naučil základy tried, pokročilé veci už z iných kníh. Asi si si nevšimol, že je to kniha Krok za Krokem, lebo tam sa metódy a triedy učíš naozaj "Krok za krokem". Všetko je tam vysvetlené (pre začiatočníka). (ako napísal v inej téme myslím Javatar, najprv sa nauč algoritmicky myslieť napr. v Pascale a cčku, a potom choď na zložitejšie veci a jazyky. ) Ten autor dal totiž triedy k začiatku knihy, a rátal s tým, že čitateľ už má skúsenosti s programovaním.MarkMarusin napísal:neviem kde mam zistit ohladom jazyka C# ze kde ake su triedy ake maju npr. metody a aka je ich funkcia
...
Konečné riešenie - kúp si referenčnú príručku jazyka.
VC# sbs. Podľa mňa najlepšie.MarkMarusin napísal:neviem kde mam zistit ohladom jazyka C# ze kde ake su triedy ake maju npr. metody a aka je ich funkcia
...