Colne konanie

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
tomas910
Novice
Novice

Colne konanie

Príspevok od používateľa tomas910 »

Dobry den,
objednal som si topanky z USA, dnes mi prisiel mail ze su uskladnene na colnej poste, a ze sa mam dostavit k colnemu konaniu, ku ktoremu mam predlozit fakturu alebo neaky doklad o hodnote tovaru...
Mozem predlozit neaky vymyslenu fakturu, pozmenenu alebo podobne ? Aby som clo a dph platil co najmensie. Alebo hovorit ze slo o poslanie ako darcek... ?
Ake su postupy na poste ? Budu tu krabicu rozbalovat ? Ake je pripadne clo na botasky ? A ake su sankcie ak zistia ze som im poslal nespravnu cenu za tovar ?
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Colne konanie

Príspevok od používateľa Gothar »

No balik je uz rozbaleny :) Upravenu fakturu mozes poslat, co som pocul, tak colnici to vezmu v pohode, ale je mozne, ze danemu colnikovi sa to nebude zdat a skusi si zistit skutocnu cenu a potom mozes mat problem. Balik ako darcek u nas nic neznamena, preclit treba vsetko co ma hodnotu nad nejakych 20 €.
Pokial ide o clo a dph, tak dph sa plati do sumy 150 €, nad touto sumou sa plati clo aj dph.
tomas910
Novice
Novice

Tak mam tam botasky za 66 eur... keby ze im poslem fakturu na 19,6 eur :D to sa im bude zdat malo ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Zalezi od colnika, neviem odkial si, ale ak si z mesta, kde si vela ludi objednava botasky zo zahranicia a dokladuju spravnu cenu, tak sa to colnikovi moze zdat podozrive. Ale pri tej sume je dph 13 €, stoji ti to za pokus o podvod?
tomas910
Novice
Novice

Vies ze ani nie :)
A to im mam obratom poslat na mail tu ich ziadost co mi poslali v pdf a k tomu prilozit neaky mail kde mam spominanu cenu botasiek ? Alebo mam dat vypis tej platby z internetbankingu ? A oni mi poslu potom cislo uctu, na ktore mam poslat peniaze za DPH ? A clo nebudem platit urcite ?
Su na poste v Kosiciach a ja som zo Svidnika
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Nedavno mi na colnici tiez zadrzali hodinky za cca 70 €, kupovane z ebay-u. Poslal som im mailom fakturu aj vypis z internet bankingu, spolu s cislom, ktore bolo uvedene v liste, co mi prisiel a balik mi poslali na dobierku, za tu sumu DPH.

A clo platit nebudes, ako uz bolo povedane, to sa plati az nad 150 €, od 22 do 150 je to iba DPH.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Mne uz treti den viaznu DVDcka na colnom konani. Zatial ziadny email ani telefonat stadial neprisiel. Dokopy to stalo okolo 130eur. Kolko ste cca cakali, kym vam nieco prislo na email o tom colnom konani? Dikes ;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Vzdy to je par dni, ja som zazil aj to, ze z Ciny na Slovensko prisiel balik za 8 dni a dalsich 6 dni mu trvala cesta z Bratislavy do KE cez colnice. Ale je to rozne, no do tyzdna by to malo byt.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

pozeram ze mozu stopnut aj veci z ebayu a tak.. to znamena ze ak kupim trebars objektivy v hodnote 300 eur budem platit aj nejake clo ak to stopnu? v akej vyske bude to clo?
Moma
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Moma »

áno, ak to bude posielané s krajiny mimo EÚ, tak DPH-čke a clu sa nevyhneš (pri cene akú uvádzaš), čiže k cene treba počítať s navýšením cca 23% (DPH 20%, clo cca 3%)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ano, budes platit clo, ale mozes mat stastie a pustia to dalej. Konkretnu sumu si najdi tu:
http://www.colnasprava.sk/wps/PA_1_0_9D ... xLkPSHg01M (880 stran, nacitava to celkom dlho)
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

ako uz som s kamosmi z usa zoparkrat nejaky stuff objednaval, a stopli nam to iba raz, tak sme sa na to vybodli, vzhladom na to ze to boli tabaky do VF v celkom slusnom mnozstve, a to clo tam bolo samozrejme vyssie ako pri nejakom normalnom tovare... tak to asi risknem :D aj ket tych 23%. za tu cenu si to mozem kupit aj u nas v obchode :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Moma: clo sa lisi podla druhu tovaru, teraz som na to pozrel a na objektiv je to 6.7 %, dph je 19 %.
Moma
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Moma »

preto to cca, pravdupovediac to nemám naštudované, ale väčšinou sú to tie 3%, a k tej dph - nie je to dph našej krajiny ? či ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

jaaaj, od roku 2011 je 20, tak potom sorry, moja chyba :) V tomto roku som este za balik neplatil dph, tak som trochu mimo :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

No mne dneska prislo postou, ze mam tie veci na colnici a mam im emailom poslat detaily atd.. Tak som poslal a teraz som zvedavy :) Trvalo im to 6dni, kym daco prislo :/

//autoeditácia príspevku (19 Júl 2011, 20:27)
Tak zacinam nanic mat nervy. Poslal som im vypis paypalu, ktory im nestacil a pozadovali cestne vyhlasenie o tom, ze som to naozaj zaplatil. Tak som to zaslal a teraz mi pride email, ze im mam zaslat vypis z paypalu. Ja neviem co tam ti ludia robia. No nic, uz ma nastvali..
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Dneska dorazil list z doporučením v ktorom stojí : Dostavte sa na Colné Konanie do Košíc kvôli vyrovnaniu colného dlhu za balík v hmotnosti 1,5 Kg. Stopli ho presne na moje narodeniny :D Stopli mi tašku pre zrkadlovku. Do Košíc mam 55 km nechce sa mi tam trepať, píšu ze mam poslať občiansky preukaz, doklad o cene, účel dovozu. Stačí, keď tie veci naskenujem a pošlem v mailom ako prílohu ? A výpis z Internet bankingu a Paypal-u mam hodiť do skicára a poslať ako obrázok prílohou bude im to stačiť ? Nemáte niekto skúsenosti. Chcel by som to aby to poslali ku mne poštou a dlh vyplatím na pošte ak by to bolo možné. K+ samozrejme za rady.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

samozrejme že áno :) najlepšie keď im tam zavoláš a oni ti to všetko vysvetlia, stačí im fotka z internet bankingu alebo paypalu + myslím číslo občianskeho
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja som mal balik v hodnote nad 150e, tusim 240 a platil som "len" DPH
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Potrebné informácie som poslal mailom a všetko sa vybavilo balík mi majú poslať na dobierku, kde vyplatím ten colný dlh.
Tak to si mal asi šťastie.
Napísať odpoveď