Presne si to dobre nazval... lebo to pivo nieje ani keby čo bolo... pivo je pivoephramko napísal:s tymi citronadami sa nejak roztrhlo vrece...uz to videl niekto capovane ?
Aké pijete pivo?
Re: Aké pijete pivo?
uz by sa mohol u nas zobudit nejaky pivovar a zacat robit pivo s roznymi prichutami, celu taku seriu...ale naozajstne piva a nie tieto malinovky...u nas sa take piva nerobia a je to diera na trhu, v belgicku je to beznou praxou a v malych domacich pivovaroch vedia urobit chutne pivko so zaujimavymi prichutami...
tieto megakoncerny (heineken, staropramen) pokial sa rozhybu...jedine co vedia je opakovat jeden po druhom...presne ako s tym vraj "radlerom"...
tieto megakoncerny (heineken, staropramen) pokial sa rozhybu...jedine co vedia je opakovat jeden po druhom...presne ako s tym vraj "radlerom"...
Po vcerajsku nove skusenosti s multikulti pivom, Carlsberg (Dansko), Foster's (Australia), kupene v Anglicku. Okrem toho, ze bolo viac vodove, tak tam asi nebol ani iny rozdiel.
anoephramko napísal:s tymi citronadami sa nejak roztrhlo vrece...uz to videl niekto capovane ?
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Prosim len to nie. Som rad, ze tu taketo sracky niesu na Slovensku a dostanem pekne nacapovane klasicke pivo.ephramko napísal:uz by sa mohol u nas zobudit nejaky pivovar a zacat robit pivo s roznymi prichutami, celu taku seriu...ale naozajstne piva a nie tieto malinovky...u nas sa take piva nerobia a je to diera na trhu, v belgicku je to beznou praxou a v malych domacich pivovaroch vedia urobit chutne pivko so zaujimavymi prichutami...
Aby som prisiel do podniku a mal na vyber daky Steiger a x ochutenych somarin, tak dakujem. to neprosim.
Radsej vyber z viac capovanych piv, ako jedno a dake sragory ochutene.
A čo je to to klasické pivo?Soviet napísal: Prosim len to nie. Som rad, ze tu taketo sracky niesu na Slovensku a dostanem pekne nacapovane klasicke pivo.
Aby som prisiel do podniku a mal na vyber daky Steiger a x ochutenych somarin, tak dakujem. to neprosim.
Radsej vyber z viac capovanych piv, ako jedno a dake sragory ochutene.
Hádzať tieto ochutené (a v mnohých prípadoch excelentné) pivné špeciály do jedného vreca s limonádami od našich domácich (pseudo)pivovarníkov, tak to je pre mňa čisté pivné rúhanie!
Soviet, ty nemas ani ponatia o com hovorim...tieto belgicke ochutene piva (ktore ty nazyvas srackami) totiz strcia niekam vacsinu slovenskych pivovarov (ktore aj tak vsetky vlastni heineken)...
odporucam ti navstivit Belgicko a zajst do nejakeho miestneho maleho domaceho pivovaru, tolko roznorodych chuti piv, ake tam zazijes, to si urcite este nikdy nevidel...a pritom to stale chuti aj ako pivo...nie ako tieto komercne sracky v style bazant radler (co nie je ani bazant = pivo a ani radler)...
len na Slovensku nieco taketo mozne asi este dlho nebude, Heineken ma jasny monopol na trhu a aj ked sa zda, ze si slovenske piva akoze konkuruju, peniaze zo zisku idu do vrecka stale toho isteho...do heinekenu...
taky malinky pivovar by musel viest nejaky skuseny sladek, ktory ma chut aj experimentovat a menit vyrobne postupy...a nemyslim si, ze na nieco taketo su Slovaci pripraveni, mozno este v Bratislave by sa nieco take uzivilo, ale inde urcite nie...vela Slovakov je orientovanych na cenu a aj na ukor kvality, prave z dovodu ceny sa maly pivovar (aj ked s lepsou kvalitou a sirsou ponukou piv) nedokaze rovnat takemu megakoncernu ako je heineken...
odporucam ti navstivit Belgicko a zajst do nejakeho miestneho maleho domaceho pivovaru, tolko roznorodych chuti piv, ake tam zazijes, to si urcite este nikdy nevidel...a pritom to stale chuti aj ako pivo...nie ako tieto komercne sracky v style bazant radler (co nie je ani bazant = pivo a ani radler)...
len na Slovensku nieco taketo mozne asi este dlho nebude, Heineken ma jasny monopol na trhu a aj ked sa zda, ze si slovenske piva akoze konkuruju, peniaze zo zisku idu do vrecka stale toho isteho...do heinekenu...
taky malinky pivovar by musel viest nejaky skuseny sladek, ktory ma chut aj experimentovat a menit vyrobne postupy...a nemyslim si, ze na nieco taketo su Slovaci pripraveni, mozno este v Bratislave by sa nieco take uzivilo, ale inde urcite nie...vela Slovakov je orientovanych na cenu a aj na ukor kvality, prave z dovodu ceny sa maly pivovar (aj ked s lepsou kvalitou a sirsou ponukou piv) nedokaze rovnat takemu megakoncernu ako je heineken...
ja som doteraz pil pomarančový( soproni madarsky ) , jablkový(borsodi madarsky ) ,radler ( bažant , gosser ) a čerešnový (holsten asi neviem presne ) 
-
Soviet
Darca
FT: Ano pivo, ktore pijeme 10 rokov. Kde je problem?
ephramko: Ja slovenske pivovary neobhajujem, takze, to ci ich strcia do riti, mi je jedno. No do Belgicka nepojdem kvoli dakym ochutenym pivam. Staci mi zajst par kilakov a vychutnavam si delikatne neriedene ceske piva za hranicami, keby som bol az taky narocny. Nechapem totiz raz naco zbytocne davat do piva prichute, ked samotne je same o sebe dokonale.
A druha vec. Bud rad, ze nieco taketo na slovensku nieje. Ledva v slovenskej krcme dostanes poslednu dobu pivo, ktore sa da schuti pit, nakolko to islo dako dole vodou a akoby podniky zacali riedit tie piva. Staci si porovnat capovany Kozel, Gambrinus, Plzen... na slovensku a v cesku a myslis si, ze pijes uplne ine pivo. U nas je to velky rozdiel na kvalite, ktoru cesko prevysuje viacnasobne.
A este aby k tomu pivovar sa zacal sustredit na ochutene piva? Ta kvalita klasickeho by v tom pripade isla istotne dole podla mna.
Takze moj zaver: Dakujem neprosim.
Ked ti chuti ochutene, tak kludne ho pi, ale ja mam k ochutenym pivam svoj vlastny nazor a preto mi na svk ani nechybaju.
ephramko: Ja slovenske pivovary neobhajujem, takze, to ci ich strcia do riti, mi je jedno. No do Belgicka nepojdem kvoli dakym ochutenym pivam. Staci mi zajst par kilakov a vychutnavam si delikatne neriedene ceske piva za hranicami, keby som bol az taky narocny. Nechapem totiz raz naco zbytocne davat do piva prichute, ked samotne je same o sebe dokonale.
A druha vec. Bud rad, ze nieco taketo na slovensku nieje. Ledva v slovenskej krcme dostanes poslednu dobu pivo, ktore sa da schuti pit, nakolko to islo dako dole vodou a akoby podniky zacali riedit tie piva. Staci si porovnat capovany Kozel, Gambrinus, Plzen... na slovensku a v cesku a myslis si, ze pijes uplne ine pivo. U nas je to velky rozdiel na kvalite, ktoru cesko prevysuje viacnasobne.
A este aby k tomu pivovar sa zacal sustredit na ochutene piva? Ta kvalita klasickeho by v tom pripade isla istotne dole podla mna.
Takze moj zaver: Dakujem neprosim.
Ked ti chuti ochutene, tak kludne ho pi, ale ja mam k ochutenym pivam svoj vlastny nazor a preto mi na svk ani nechybaju.
neviem, kde byvas...ale v BA a na zapade, nie je problem najst bar, kde capuju ceske znacky a sudy su priamo vozene z CR...a asi ti poviem novinky, ale predstav si, tie belgicke pivovary vedia vyrobit kvalitne piva aj bez prichute !!!
...ked mas ty rad stereotypy a nerad skusas nove veci, nekaz tu radost ostatnym s tym, ze budes nazyvat kvalitne pivo s nejakou prichutou "srackou"...pretoze ta "sracka" by totiz niekam strcila vacsinu piv, ktore sa na Slovensku capuju...
-
Soviet
Darca
Byvam v BA a ano capuju tu ceske znacky priamo vozene z CR a preto tvrdim, ze chutia uplne inak ako to iste v CR. Aspon povacsine. A vyskusam rad nove pivo, ale vravim, ze ochutene nechcem na slovensku ani vidiet, nakolko to malo dobrych piv, co tu mame, by islo este do vacsich sraciek. A nikde netvrdim, ze belgicania nerobia dobre pivo, to len ty si niekde vyhutal. V povacsine krajin sa najde dobre pivo
Pivo ma byt proste horke a preto je umna akekolvek osladovanie prichutami premna nicenie tej spravnej chuti piva. Z tohto dovodu mi nechuti ani cierne pivo. Dokazem maximalne vypit jedno.
Ja nikoho neodradzam a nekazim radost, len pisem moj nazor na to, ako ja vnimam ochutene piva a ze ich tu proste nechcem
Pivo ma byt proste horke a preto je umna akekolvek osladovanie prichutami premna nicenie tej spravnej chuti piva. Z tohto dovodu mi nechuti ani cierne pivo. Dokazem maximalne vypit jedno.
Ja nikoho neodradzam a nekazim radost, len pisem moj nazor na to, ako ja vnimam ochutene piva a ze ich tu proste nechcem
-
Silmer
Darca
Ochutene piva su praveze celkom dobre...problem je v tom , ze tu niekto porovnava neporovnatelne..
Slovenske citronady s 2perc. alkoholu sa nedaju porovnavat s belgickymi ochutenymi pivami.
Podla mna je zas dobry napad robit kvalitne ochutene piva aj na slovensku ( nemam na mysli citronady ) .
Skor nieco ako napr visnove pivo z roznavskeho pivovaru kaltenecker je vyborne s obsahom alkoholu 4,5%
//autoeditácia príspevku (16 Júl 2011, 16:37)
Tu su celkom dobre vysvetlene druhy piva..
http://zabava.kamnapivo.sk/univerzita/druhy.html
Slovenske citronady s 2perc. alkoholu sa nedaju porovnavat s belgickymi ochutenymi pivami.
Podla mna je zas dobry napad robit kvalitne ochutene piva aj na slovensku ( nemam na mysli citronady ) .
Skor nieco ako napr visnove pivo z roznavskeho pivovaru kaltenecker je vyborne s obsahom alkoholu 4,5%
//autoeditácia príspevku (16 Júl 2011, 16:37)
Spravnej chuti piva?, existuje obrovske mnozstvo druhov piva. Ty mas zrejme rad klasicke piva typu pilsener. Lenze tych druhov piva existuje nespocetne mnozstvo. A hovorit ze tento druh je lepsi nez iny...to je ako porovnavat , ze pomaranc je lepsi nez jablkoSoviet napísal: Pivo ma byt proste horke a preto je umna akekolvek osladovanie prichutami premna nicenie tej spravnej chuti piva. Z tohto dovodu mi nechuti ani cierne pivo. Dokazem maximalne vypit jedno.
Tu su celkom dobre vysvetlene druhy piva..
http://zabava.kamnapivo.sk/univerzita/druhy.html
...momentalne druhe 
//a pockaj na to rosambo, ked ho dopijem
//a pockaj na to rosambo, ked ho dopijem
...a už opitý vypisuješ hlúposti na hojka 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
ja som bol s tymi nasimi "pivami" prilis nespokojny, a tak som zasiel sem: http://domacemikropivovary.sk/ poradil sa s paru ludmi co to uz robia a objavil som uplne novy svet. Taketo naozajstne pivo je na nezaplatenie. urobite si take ake chcete. mne osobne vadi, ze tie komercne piva videli chmel asi len pri preprave v kamione v okolitom poli. takze teraz mam extra nachmelenu IPA s primesou limetky a je to nadhera.
-
Silmer
Darca
len ja to asi aj celkom drahe si take pivo spravit doma, ked som zbezne kukol tie ceny na tej stranke, ci ?
zelovoc, tak to je nádhera. Normálne tú chuť limetky cítim až sem. Daj dáke postrehy z prípravy.
a pil uz niekto to pivo Redds ? aj ked marketingove oddelenie zjavne cieli na zenskych zakaznikov...ochutnat ste mohli aj vy chalani...
ja si na to vzdy spomeniem, az ked uz vychadzam z obchodu, takze som este neochutnal...
ja som to pivo uz pil...tusim niekde na DJ...reklamu som ani nevidel ale vyskusal som, prilakala ma ta flasticka a etiketa... a dobre to bolo, sice trochu take kyslejsie...ale dobre pivecko
ja som mal to jablkove a dost mi chutilo na pocudovanie