Asus N61D

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Asus N61D

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Chcel by som sa opytat ci sa da na tomto notebooku menit nejaky hardware? Napriklad cpu ktore podla mna za gpu trocha zaostava.
Sapo
Addict
Addict

Re: Asus N61D

Príspevok od používateľa Sapo »

CPU sa dá meniť skoro na každom notebooku, no nie je to také jednoduché ako na PC. Si limitovaný socketom a hlavne chladičom. Nemôžeš tam dať CPU s vyšším TDP, lebo hrozí prehrievanie.
lukas9206
Addict
Addict

No tak to som tusil ze tam nebudem moct supnut co budem chciet. Nasiel som tuto stranku s mojim socketom a procesormi s nim kompatibilnym http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket_S1_(S1g4).html . A nasiel som si na internete moj procesor kde pisalo ze ma TDP 25W cize si mozem teraz vybrat procesor s tej stranky len s TDP 25W napriklad Phenom II Triple-Core P860 alebo mozem aj nejaky s 35W? Ci to uz je vela a hrozi prehrievanie?
Sapo
Addict
Addict

Áno ideálne s TDP 25w. 35w je nenažranejší, treba ho viac chladiť.
lukas9206
Addict
Addict

Aha, a nejaky iny chladic? Ci to sa neda menit? A mozno este taka otazka. Je tu tento proceros Phenom II Quad-Core P960 s TDP 25W ale je taktovany iba na 1.8 GHz. Nebude to robit problem napriklad pri hrach? A ci sa vobec da zohnat tento procesor?
Sapo
Addict
Addict

No 1.8GHz nie je žiadna sláva, ale tak procáky do noťasov zvyknú mať okolo 2.0GHz, tie lepšie 2.5GHz.
Zas je to štvorjadro, takže vo frekvencii by som problém nevidel.

Neviem či kúpiš na SK nejaký procesor do notebooku. Skôr zo zahraničia (napr. ebay) alebo skús popozerať nejaké inzeráty.
btw CPU do ntb nie je lacná záležitosť.
lukas9206
Addict
Addict

A este otazka k tomu TDP. Ze ked napriklad to cpu co ma TDP 35W podvoltujem ak sa teda da tak tie teploty nebudu tak vysoke. Ci sa mylim?
Sapo
Addict
Addict

Je to tepelný výkon, ktorý vydá ten procesor zo seba. Čiže vydá viac tepla, musíš ho viac chladiť. To podvoltovanie by pomohlo, len nemusí to byť stabilné, môže to padať.
Ja som mal Athlon P320 a dokázal som stiahnúť volty natoľko, že teplota klesla asi o 5-7°C a to na rovnakej frekvencii, ale kto vie či to dokáže aj ten procák, ktorý chceš kúpiť. Ťažko povedať, nechcem ti poradiť zle.
Ja by som sa do toho nepúšťal, je to predsalen notebook a AMD v notebookoch nie je bohvie čo.
Napísať odpoveď