Kotuce na bike

O športe...
militant
Novice
Novice

Re: Kotuce na bike

Príspevok od používateľa militant »

nevie niekdo kde a za kolko zozenem tesnenie na hayes stroker?
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja sa spýtam ako absolútny laik a ne-biker. Mám bicykel asi za 300€, klasický, horský, Author. Chodím celkom často no nepotrpím si. Ale narazil som na túto tému s brzdami. Ja tam mám nejaké klasické referenčné Véčka (Author), brzdia síce dobre, no rád by som sa spýtal na princíp tej kvality brzdenia. Dočítal som sa tu, že čím kvalitnejšie brzdy, tým kratšia brzdná dráha. No, prakticky tam ide o to stlačiť to koleso tak, aby sa aj pri najväčšej rýchlosti a zotrvačnosti prestalo hýbať, alebo nie? Totiž, ak dokáže takto stlačiť to koleso brzda za 50€, v čom bude lepšia brzda za 150€, okrem napríklad životnosti? Alebo tam sú aj iné faktory?

//díky, aspoň viem niečo nové. :)
militant
Novice
Novice

Príspevok od používateľa militant »

rozdiel je v tom aku silu musis vidat na packu pre rovnaky brzdni ucinok teda aspon co ja viem
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Áno, s hydraulickými kotúčmi stačí jedným prstom zatlačiť brzdu a dokážeš preletieť cez riadidlá kvôli zablokovanému prednému kolesu. Ďalšie faktory.. drahšia brzda znamená aj lepší brzdný účinok v extrémnych poveternostných podmienkach (dážď, blato, sneh), nepotrebuješ ich až tak často nastavovať (lacné brzdy nefungujú poriadne ani v obchode), mali by Ti vydržať náročnejšie zjazdy a tak...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Druhu najvacsiu vyhod kotucou vidim v tom, ze ked chytis osmicku na kolese tak brzdia stale rovnako. Na druhu stranu pri menej kvalitnom kotuci mozes chytit osmicku priamo na nom
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

t0m4s3: Nevyhoda v pripade niektorych stavieb bicyklov, trebars napriklad niektorych typov urcenych na dirt je ta, ze pri zadnom kolese je uzka stavba, takze ak chytis osmicku na zadnom kolese, tak 1cm miesta vlavo a vpravo vedla plasta ti stacit nebude, takze v konecnom dosledku je jedno, ci mas kotuce alebo vecka :) To je vsak uz problem bicyklov, nie kotucovych brzd.
Napísať odpoveď