atv na cesty

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
phatres1994
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

atv na cesty

Príspevok od používateľa phatres1994 »

caute chcel by som sa spytat na vas nazor na atv na cestu...moj sen je mat atv :) byvam blizko lesa poli takze sa mam kde vyblaznit ale rad by som ju pouzival aj na chodenie do mesta..sem tam do skoly a podobne....stvorkolka by mala byt asi access tomahawk 300 alebo 250 s tym ze si ju prihlasim...aky je vas nazor?..radsej kupit nejaku moto?...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: atv na cesty

Príspevok od používateľa hojko »

A co chces vlastne od nas pocut??? Stvorkolka nema najnizsiu spotrebu (aspon nie Yamaha Grizzly 660), najazdene kilometre na stvorkolke tazko porovnavat s tymi na aute. Takze ak mienis jazdit do mesta, do skoly, tak si kup rozhodne za tisic eur skuter, ktory ma nizke prevadzkove naklady a aj nizsie naklady na udrzbu. Okrem toho jazda v lese je zakazana zakonom. Navysie pokial cislo 1994 z tvojho nicku je tvoj datum narodenia, tak mas cca. 16 rokov, takze nepredpokladam, ze jazdna na tomto by bola mozna v ramci zakona, nakolko potrebujes vodicak na auto.
phatres1994
Star
Star

...stvorkolka bude prihlasena ma spz aj tp...o rok budem mat 18 tym padom aj vodicky..ja chcem vediet osobny nazor ludi co maju atv a chodia s nou po ceste ci sa to oplati alebo kaslat na to a ist len cisto do nejakej moto

// bola by vyuzivana ako hobby...auto mame
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

kolko ludi poznas co s nou chodia do skoly, do roboty, do mesta na nakupy? kasli na to, stvorkolka je na vyblaznenie sa na miestach na to urcenych, radsej fakt ten skutrik :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Na co to riesis teraz, ked s tym budes moct jazdit po cestach az o rok??? Nieco som po cestach najazdil, nie je to nic prijemne. Grizzly nemal problem dat mimo mesta 90km/h, ale vzhladom na nie prilis pohodlne a stabilne sedenie, okoliduce auta + kamiony, vietor atd... to nebolo vobec prijemne. Bol som par krat na tom, napriklad na poste, no problem nastal pri kupovani parkovacieho listka, pretoze si ho nenechas len tak lepiacou paskou oblepeny na stvorkolke, rovnako chodi s prilbou na postu, do obchodu atd..., zbytocne to len zavadzia. Urcite okrem tasiek vo forme batohov existuju aj plastove kufre, ktore su zname zo skutrov, takze by sa tam ta prilba dala odlozit.
Tress
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tress »

tak tak,, ako dopravný prostriedok štvorkolka určite neni :)
ešte niekde na chate apod. tam sa dá super využiť, v meste nič moc.
phatres1994
Star
Star

ved ja ju ani nechcem velmi vyuzivat ako dopravny prostriedok ale sem tam cez leto na nej ist na nakup alebo do skoly..primarne budem vyuzivat auto...ako pisem dedina v ktorej byvam je hned pod lesom a vsade do okola su polia takze na to vyblaznenie chcem hlavne tu atv :) ...neviete aka je cca priemerna spotreba?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

spotreba? zalezi od blata :smt033
no po kopcoch, lukach, poliach pocitaj 10-15l, po ceste kludne 4-7 :hmm:
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Najlepší názor na to všetko má táto babka :smt033 :lol:
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

jimmy_xp napísal:Najlepší názor na to všetko má táto babka
stara zabila :D :plus:
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Nepriklanam sa ani k motorke, ani k autu, ani k stvorkolke, ani k nicomu. Rok je dlha doba. Neriad sa tym, ze sa ohliadnes do minulosti a povies si, ze je to ako vcera, ked si sa bozkaval za kulturakom s Magdou... ;) Za ten rok sa urcite vela zmenilo. :)
Tuto zalezitost ries, ked budes mat papiere, vtedy si budes viac isty tym, co chces a co nie. :)
phatres1994
Star
Star

ale ved ja si ju chcem kupit teraz s tym ze na nej budem chodit po lese po poliach a tak a o rok si ju prihlasim alebo ju prihlasim uz teraz a budem s nou po ceste sem tam chodit az ked budem mat vodicky..btw..neviete ako rychlo sa znicia gumy?
Mastros
Light Professional
Light Professional

Prosim. Fakt Ta prosim, uvedom si, ze po roli sa neda jazdit kedy si zmyslis.
Zacnem januarom - mraz, sneh, oracina (kopceky, jamky, hrbole) znamena nepohodlie, zvysene riziko urazu, nachladnutia. Tak to pokracuje aj nasledujuce dva mesiace. Presuvame sa do aprila, ked na tych rovnejsich poliach zacinaju rast oziminy (jacmen, psenica) ci ine obilniny. Ktore boli zorane, sa zarovnaju (mas par hodin, mozno den-dva na vyblaznenie) a nasledne sa zaseju jarne plodiny - jarny jacmen, jarna psenica, slnecnica, kukurica... Ak mas svedomie, tak sukromnikovi ani druzstevnikovi po zasiatom neprejdes ani nezrozryjes.
Nasledujuce mesiace to rastie. Ked to dozrie, skosi sa. Po slnecnicovom a kukuricnom strnisku by som jazdil len s hokejistickymi betonmi. Slama sa zvykne bud drvit alebo je v riadkoch - zase mas par hodin, mozno dni na blaznenie. Potom sa riadkova slama pozbiera, spravi sa podmietka (na moznu jazdu pohodlnejsie) alebo orba (zase si v hajzli). Po podmietke sa zase zaseje, orba sa necha odlezat cez zimu. Mas december. Napocital som mozno 10 dni rocne na nie nejak uzasnu jazdu po poli.

Vidis to inak? Nechaj si to ulezat v hlave.
Schvalne - kedy Ti prvy raz napadlo, ze budes mat stvorkolku a budes ju takto vyuzivat?

EDIT: Kármen, podpis sa a vedz, ze existuju ludia, ktori by v tomto case orali namiesto zatvy. Si kral, zeriem Ta. :happyrespect:
phatres1994
Star
Star

...od vtedy ako s chalanmi jazdime po lese na motorkach a moja simsona ma zacala nudit :)
Mastros
Light Professional
Light Professional

Den, tyzden, mesiac, rok dozadu?
Jokky
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jokky »

Keď si už 100% rozhodnutý že to už chceš, tak ja by som radšej zvolil motorku, hlavne ak to budeš chcieť využívať po lese, lebo na štvorkolke nevyjdeš tam, kde na motorke. A ak by si to chcel využívať aj po ceste, tak by som zvolil nejaké enduro...(Aj keď to bude asi zbytočné, keďže budeš mať auto)
Ale ak si rozhodnutý pre štvorkolku, tak počítaj s tým, že si moc netrúfneš odbočiť na strmší kopec.

(Toto všetko som myslel tak, že budeš mať povolenie od obce/urbáru vjazd do hory)
phatres1994
Star
Star

jokky dakujem za tvoj nazor :) rozmyslal som aj nad tymto riesenim kedze kamarat ma varadero 125 :) celkom v poho motorka a pozeral som a nie je ani velmi draha...porozmyslam este nad tym...btw je tu niekto kto ma atv?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

a aby si nedopadol tak, že na ten vodičák si budeš musieť počkať o pár rokov viac než bolo v pláne. Dnes už to moc sranda nieje ako pred napr. 10timi rokmi
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Mastros ... podla mna prehanas ... ATV je hlavne o tom vyblazneni sa a pri vyblazneni nieje nepohodlie, blato, mraz, alebo hrbolata cesta ziadnym argumentom :-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Jokky: Hmm, dovolim si oponovat, ze ked som niekde siel na Grizzly 660, tak som sa nebal ani strmsieho kopca, stacilo sa naklonit na predne riaditka, zapnut pohon 4x4 a islo sa. Samozrejme, ze som taketo kopce nevyhladaval, pretoze keby som sa prevratil, tak mi stvorkolka asi polame vsetky kosti na tele. Na vyblaznenie to vsak bolo.

phatres1994: Ak by som mal ale zhodnotit stvorkolku, tak je to taka chvilkova zabava, par krat ma bavilo ist sa previest po cestach, kopcoch, lukach, ale niekedy to bolo uz take stereotypne. Mnohokrat sa clovek boji, pretoze nevie co ho na ceste caka a tak ist bezhlavo nemalo vyznam, pretoze aj na poli alebo starej panelovej cesty cihaju nastrahy - padnuty strom, jama, kaluz, prach v zatacke, cyklisti+chodci+motorkari, nedostatok benzinu... Pokial ide o pneumatiky, tak tam by som sa moc nebal, Maxxis Mud Bug mali dezen vysoky mozno 3cm, takze bolo co drat, navyse v lese k opotrebovaniu az tak nedochadzalo, skor pri jazde na betone a hlavne v zatackach, ked sa velka sila prenasa na kolesa, dokonca pri otacani sa na ceste dochadza viacmenej k presmykovaniu kolies. Na par tisic kilometrov to vsak postaci. Nezabudaj vsak na naklady, neviem aku spotrebu ma tebou vybrany model, ale Grizzly 660 si dokazal spapat velke mnozstvo benzinu. Natankoval som za 12 eur, presiel 100 km po poli, lese a normalnej ceste a uz svietila prazdna nadrz, takze nebol problem prejazdit 12 eur za vikend, k tomu si kupit nejaku colu, obcas bageta na pumpe a bleskovo zistis, ze je to draha zabava. Okrem toho servis nie je ako na aute, ze olej vymenis po 20 tisic kilometroch, dolejes tam cistej destilovanej vody..., o to vsetko sa treba starat, stvorkolku je dobre po jazde umyt, avsak pri umyvani treba dat pozor na nasavanie, pretoze ak sa tam dostane voda, tak nejde nastartovat (treba sa posadit na stvorkolku a zacat nou trhat do stran, skakat, zatlacat sa na riaditka, aby voda odtial stiekla). Pojazdis rok ci dva, zabudnes vypnut svetla alebo smerovku na jeden den, prejde zima a baterka vcudu, nova stoji okolo 70 eur...

Mastros: Tych tvojich 10 dni je uplne vela, v klude sa da jazdit 300 dni v roku, ak neprsi. Za velkeho mrazu tam asi nepojdes, jedine ak by si mal nejaky Bombardier s vyhrievanymi ruckami na riaditkach... V zime nemas problem jazdit, pochodit lyziarske strediska, v lete ti ostava les, cesty a polia. Mnohokrat sa na poli nesadi len kukuricka, ale aj ine obilniny, ktore ti vobec neublizia pri kontakte s nohami, horsie je to ale s cistenim motorovej casti od tychto obilnin. A treba zabudat na to, ze vstup do lesa je trestnym cinom, rovnako ako by to mohlo skoncit aj pri jazde cez polia. Ja som vsak v lese problem nemal, nakolko som so sebou nosil povolenie Lesov SR na vstup do lesa, avsak treba davat pozor, aby clovek nevbehol na uzemie patriace pod urbariat. Na poli ti to moze byt jedno, tam ta aj tak nikto nechyti...
Napísať odpoveď