Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

Scorpion90 - NO za prvé mám 19 a za druhé argument ohľadne veku je jeden z tých top mimo argumentov.
Ked ti x-ludi napise, ze sa mas ist pozriet na vychod, ako tam vyzera situacia, asi na tom nieco bude. Ci sa ti to paci, alebo nie, cigani na vychode sa spravaju uplne inak (az na vynimky - napr. Malacky) ako na zapade. Proste, kym to neuvidis, tak tomu NIKDY nepochopis.
Zjavne si nepochopil ty, čo tu ja píšem. Už si pripadám ako blbeček, ktorý musí stále dookola písať to isté.

Na východ ísť nemusím, je toho dosť v TV či iných médiách a viem, ako to tak vyzerá. Teraz sa pýtam: a ?

Nic v zlom, ale proste si hudies to svoje a argumenty druhych ludi ta total nezaujimaju (aj ked sa sem-tam tvaris ze ano).
No môžeš konkretizovať ktoré argumenty.
PS: 1xminus som ti dal aj ja, lebo sa mi nechcelo vypisovat to, co som aj tak musel napisat teraz
No beriem to ako úspech, že som ťa donútil sa vyjadriť, plus :plus: za tvoje priznanie. :lol:
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

hughito: To co vidis v mediach, su stale len media, tie o problematike az tolko nevedia ako samotny obcania, ktory radsej drzia krok a ziju s takymi ciganmi v jednej spolocnosti a den co den je to pre nich "boj s nervami atd". A ta tvoja otazka "A?" To co je za otazku. Vies si predstavit seba, ze tam zijes, kazdy den mas potycky s ciganmi, nicia ti majetok a ked to niekomu povies a budes chciet pomoct, tak ti odpovie: "A?"

To co ty vidis, ze je kvoli praci, tak to tak nieje. Bol som na par dni v Rumunsku a ver, ze tam cigani su natom rovnako. Ides po ulici a maju tam pootvarane brany z ktorych vykukuju male cigancata, bordel po chodnikoch, smrad atd. Myslis, ze aj tam je to kvoli tomu, ze uprednostnuju bielych pri vybere povolania? Preco maju vo vacsine krajin, kde sa tato chamrad dostala s nimi len a len problemy?

Proste kazdy od nich dava ruky prec, dava im modre z neba, lebo si myslia, ze ich to napravi, ale bohuzial. Mne co dal stat zdarma? Da mi byt, ked budem nicit okolie a srat kade sa mi zachce? Nie. Lebo niesom cigan. Preco si ja musim na vsetko zarabat a im stat dava vsetko aj ked oni jemu nedavaju nic? Preco bielym bezdomovcom nepostavia socialne zariadenia pod most atd atd atd?

Dalsi clanok, kde zene cigani nicia zivot. Najhorsie natom, ze si ju este pamatam, ako som pri nej bol s otcom na navsteve a bola to fakt, ze dobrosrdecna zena. A za par rokov aha..Zena na dne. Dovod? cigani.
http://zivot.lesk.cas.sk/clanok/9557/mi ... tovky.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Asi nechápete tomu, čo píšem, lebo ja už fakt neviem proste ako to sformulovať. To A ? smerovala na to, ako sa týka to, že nežijem na východe s tou hypotézou, resp. celkovo tou otázkou.

Zatiaľ tu nikto nebol normálne schopný niečo napísať na moju otázku nejakú súvislú odpoveď, resp. svoj názor, furt len to debilné: ty tu nežiješ, ty nevieš a bla bla. To ja mám teraz začať vypisovať v odpovedi na každý príspevok: ty tu nežiješ (na "západe"), tak nevieš a teda nemáš právo sa vyjadrovať na margo vecí ohľadne cigánov.
To co ty vidis, ze je kvoli praci, tak to tak nieje. Bol som na par dni v Rumunsku a ver, ze tam cigani su natom rovnako. Ides po ulici a maju tam pootvarane brany z ktorych vykukuju male cigancata, bordel po chodnikoch, smrad atd. Myslis, ze aj tam je to kvoli tomu, ze uprednostnuju bielych pri vybere povolania? Preco maju vo vacsine krajin, kde sa tato chamrad dostala s nimi len a len problemy?
Opäť neschopnosť čítať a pochopiť text. Kde som napísal, že to tak je ? Že je to je kvôli tomu ? Písal som to len ako možnosť, ako hypotézu, ktorú nemám ja ani nikto z vás nijak overenú. Ďalej - je to jedna z hypotetických možností, môže ich byť oveľa viac.

Takisto som nikde netvrdil, že za všetko môžeme my, bieli, alebo niečo na tento spôsob. Takisto ale nemôžem súhlasiť s tým, že to tak je, lebo cigáni. S tým sa nikdy nestotožním. Akurát je smutné, že človeka idú upáliť, ak si dovolí nahliadnuť na vec zo širšia a otvorí aj nepohodlné témy.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito: ako citam tie tvoje posty, tak ty si vlastne nikde nic netvrdil ani nic nevyvratil.
Cize tento raz suhlasim s ostatkom, ze pisat ti k tejto teme nema zmysel ziadny. Ty ked zodpovies na dake otazky, ktore to pomedzi boli polozene?
hughito
Redeemer
Redeemer

No konečne ti to doplo, ja som tu nahodil otázku do pléna, aby sa o nej mohlo diskutovať. Nič som skalopevne netvrdil, ani nič nikomu nevyvracal (tobôž nejaké jeho skúsenosti).

Tými otázkami na mňa myslíš napr. tieto ?
Mne co dal stat zdarma? Da mi byt, ked budem nicit okolie a srat kade sa mi zachce? Nie. Lebo niesom cigan. Preco si ja musim na vsetko zarabat a im stat dava vsetko aj ked oni jemu nedavaju nic? Preco bielym bezdomovcom nepostavia socialne zariadenia pod most atd atd atd?
Čo ti dal štát zdarma ? Nič. Nie nedá ti byt, kde budeš ničiť okolie a srať kade sa ti zachce. Inak, myslíš si, že nejakú sociálnu pomoc aj vrátane dostali, resp. dostávajú len cigáni ? Na to si ako prišiel ?

Ďalej: prečo bielym bezdomovcom..bla bla. Bielym bezdomovcom (aj čiernym aj žltým) sa takisto rôzne pomáha/nepomáha.

Nijaké ďalšie otázky tu nevidím (okrem sethových, ale tie sme prediskutovávali).
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

kolko penazi sa do nich vrazilo na tzv integraciu alebo kolko pribytkov sa im postavilo ktore dokazali znicit do roka.A kolko sa dalo ludom ktori prisli o domy pri zaplavach a kolkim postavili pribytky zaviedli im elektrinu,plyn atd?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak tak, stale sa im davaju rozne benefity a snazi ich premenit a zaclenit do spolocnosti a oni to radsej rozbiju atd. Jedine rozumne riesenie bolo prist ako na vychode a zburat im nelegalne stavby. To bolo prve rozumne radikalne riesenie.
Keby si biely postavil bejvak na pode, ktora nieje jeho, tak skonci este aj vo vazeni a do smrti sa vodi po sudoch atd. Ciernym zburaju pribitky a to je vsetko. Tiez trochu nefer. To iste neplatici cigani. Preco medzi nich nepride exekutor a nevystahuje ich z toho smradlaveho pribytku? Bieleho vystahuju hned, no cierny neplati a este mu aj byt daju. To je teda spravodlivost.
A Son-goku ma veru pravdu. Tie peniaze, ktore boli zbytocne do ciganov vynalozene mohli posluzit na vypomoc mladym rodinam, ci rodinam v nudzi a nie na postavenie a znicenie ciganmi.
hughito
Redeemer
Redeemer

Son-Goku napísal:kolko penazi sa do nich vrazilo na tzv integraciu alebo kolko pribytkov sa im postavilo ktore dokazali znicit do roka.A kolko sa dalo ludom ktori prisli o domy pri zaplavach a kolkim postavili pribytky zaviedli im elektrinu,plyn atd?
Však áno, takto by sa dalo hovoriť donekonečna: dávať príklady, kde sa koľko dalo, ako sa to využilo a kde inde sa mohlo dať. To proste dobre znie, ale je to nereálne - proste, čo sa dalo, sa dalo.

Ak by sa do tých cigánov nedávalo nič, proste na riešenie tohto problému, tak ako by to vyzeralo ? Možno rovnako, ja neviem, ale každý by tu chcel riešiť cigánsky problém, ale dať do toho peniaze, to už nie.

Samozrejme, človeka naserie, že cigáni dostanú dom a dokážu ho zničiť. Takýmto už nedať nič, proste, nech si robia čo chcú, ale nedostanú nič. Proste čo sa týka pomoci - raz a dosť. Dostaneš niečo zadarmo (aj), ale ak si to nevážiš a nevyužiješ to, skončil si. To samozrejme by nemalo platiť len na cigánov, ale na všetkých.
ZappBrannigan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ZappBrannigan »

Nečítal som celu tému, ale budiš. Podla mňa sa môže k rómskemu problému vyjadrovať objektívne len človek ktorý žije pár metrov od osady, nie nejaký Blavák (bez urážky ) ktorý cigána v živote nevidel. Ja som žil, a aj som sa narodil v Spišskom Štiavniku, pri Poprade. Maju tam asi 40 nelegálnych chatrčí, 100% nezamestnanosť, chodia, kradnú, ohrozujú deti, nadávaju im. Nám napr. vytopilo dom, kvôli tejto "čvarde" ktorá upchala kanalizáciu v obci kožou z kravy a použitými pneumatikami, upratať to samozrejme po nich nemá kto, lebo im sa nechce, keď za to nedostanú peniaze. Všetci si pritom pri tejto potope pomáhali, len z nich neprišiel pomôcť nikto, lebo oni bývajú na kopci, a žiadna povodeň sa ich netýka.Ja by som im všetky tieto nelegálne domčeky zbúral, a nedal im ani cent.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

chvalabohu, zatial mam s romami len rel. kladne skusenosti (kladne=nezbili ma). Obcas ich chodim do sace rozhanat so psom. a raz sa mi snazil ukradnut mobil a skoncil s rukou privretou v dverach busu tak, ze ja som bol dnu a on von :lol:

Aj ked mam L9 dva kopce od domu, cigana vidim malokedy a ked som so psom tak maju vacsinou respekt a vidim ich len ako utekaju :smt006
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

hughito
Redeemer
Redeemer

Inak to je smutné, že si s jednou bandou zmrdov nevie dať nikto rady. Ani ľudia, ani polícia, ani štát, nikto. Opakujem - nabehnúť v noci, pár chlapov, utĺcť a pohroziť, že ak to neprestane, bude sa opakovať.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Toto spravis iba raz a uvidis aka bude odveta. Ak ta dovtedy nezavru za rasovo motivovany utok!
hughito
Redeemer
Redeemer

Odveta koho a kde ?
ZappBrannigan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ZappBrannigan »

Zbiješ jedného = na druhý deň ti klope celá osada
hughito
Redeemer
Redeemer

No zrovna v tých Malackách by nemala aká, ale tak samozrejme, muselo by to byť inkognito aj tak.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Tak sa ramci odvety stane nepriatelom kazdy biely. Obdoba popravovania zajatcov ako odvety za uspesnu vojensku operaciu nepriatela.

Riesit tuto otazku nasilim nie je cesta. To by musel byt kazdy biely schopny ustrazit svoj majetok. Navyse to podnecuje rasovu nenavist.

Dokial sa neprisposobivi nebudu mat vyrazne horsie ako pracujuci, bude tento trend zneuzivania socialneho systemu pokracovat. Ono keby nekradli tak by sa tak aj IMHO mali. A vdaka nalepke "rasizmus" sa stavaju nedotknutelny.

Hughito - s jednym ale s tebou 100% suhlasim - pokial zlyhava stat, riesit to vlastnymi silami. A pokial opacna strana zareaguje len na silu tak sa stat silnejsim (toto si ale neplet s utokmi na druhu stranu).
martinsos
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinsos »

Aj keby tých cigáňov dobili muži v kuklách ,tak by si to aj tak odniesol zase p. Dobrovodský , lebo na neho tí cigáni hádžu všetkú špinu... Potom by pomohol akurát farmársky zákon , ako mu vstúpia na pozemok ich strieľať ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale vy stále prehliadate tú možnosť, že tí cigáni (alebo ktokoľvek, proti komu by bolo takto zasiahnuté) by sa s veľkou pravdepodobnosťou tak zľakli, že by si dali pohov. Predstavte si, že sa k vám uprostred noci vrúti do izby niekoľko chlapov v kuklách, nahúkajú na vás a ešte aj riadne dostanete. Slabší jedinci poserú na mieste. Ak by si pohov nedali, riskovali by ďalšiu podobnú akciu - to by im bolo aj oznámené.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito nemyslim si - kde bol utlak tam boli partizani - este by si z tych co sa postavili na odpor urobil hrdinov v ich radoch.
Napísať odpoveď