Pomoc pri kúpe antény k televízoru.
Pomoc pri kúpe antény k televízoru.
Zdravím,potrebovala by som pomoc pri kúpe antény k televízoru v rodinnom dome kde nie je domová anténa.Chcela by som si kúpiť iba teleskopickú anténu s napájaním adaptéra do siete.Myslíte,že by to šlo,nie je tam ani set-top-box.Alebo ako by sa to dalo ináč vyriešiť,aby sa dal pozarať tv aspoň s jedným programom?Díky za radu.
-
Michaelo105
Light Professional
Re: Pomoc pri kúpe antény k televízoru.
Ak máš televízor s digitálnym (DVB-T) tunerom, tak ti stačí anténa. Ak nemáš taký televízor tak potrebuješ set-op box + anténu.
Anténa stačí hocijaká ak je tam silný signál. Ak nie, tak niečo so zosilňovačom. Vonkajšiu anténu je najlepšie natočiť horizontálne. Antény pri anténe stačí pozerať na DB. Čím viac, tým lepšie.
Pokrytie zistíš tu: http://www.dvbt.towercom.sk/domacnosti.php?article=27
Anténa stačí hocijaká ak je tam silný signál. Ak nie, tak niečo so zosilňovačom. Vonkajšiu anténu je najlepšie natočiť horizontálne. Antény pri anténe stačí pozerať na DB. Čím viac, tým lepšie.
Pokrytie zistíš tu: http://www.dvbt.towercom.sk/domacnosti.php?article=27
-
Ryan Giggs
VIP
Vertikalne, nie horizontalne.Michaelo105 napísal:Vonkajšiu anténu je najlepšie natočiť horizontálne.
Diky, aj pri analogovom príjme treba set-op box?Nestačila by iba vnútorná anténa?A set-op box funguje iba s anténou?
analogovy prijem bude fungovat do konca roka, investovat do analogoveho tuneru je vyhodenie penazi von oknom
-
Ryan Giggs
VIP
Na vacsine uzemia uz analog nefunguje. Nanho netreba ziaden stb. Kazdy tv ma analogovy tuner. Ale ako vravim signal uz moze byt vypnuty.
Dobre,a kedˇkúpim set-op-box stačí k tomu vnútorná anténa alebo musí byť k tomu vonkajšia(na dome)?
nevieme, kde byvas, zavisi od signalu...
Potrebujem to do rodinneho domu mimo Bratislavy(Báhoň) a nie je tam ani domová vonkajšia anténa.
-
Ryan Giggs
VIP
Tam by ten signal mohol byť celkom ok. Takže by mohla stačiť aj vnutorna antena. S istotou ti to však nepotvrdime.
Čo maš vlastne za televizor? Ešte stary CRT?
Čo maš vlastne za televizor? Ešte stary CRT?
Presne,starší typ farebného TV.Našla som jednu anténu TP-LINK TL-ANT 2405C v ALZE a k tomu by som kúpila set-top-box.Myslíš,že by to mohlo fungovať?
-
Ryan Giggs
VIP
Ta antena ktoru si vybrala je wifi, teda na internet. Nie na prijem dvb-t. Anteny na dvb-t su tu: http://www.alza.sk/televizory/prislusen ... 851285.htm.
Aha díky,zase by som kúpila blbosť
A čo hovoríš na EVOLVE anténu?A nebýva náhodou set-top-box-anténa-dialkové v jednom prijímači?
-
Ryan Giggs
VIP
Antena nezvykne byť sučasťou balenia STB. Diaľkove samozrejme ano. STB s antenou sa da kupiť možno v nejakom elektro reťazci (Datart, Nay, Electroworld...), kde sa občas vyskytnu take akcie, kde ti k STB pribalia aj antenu. Bežne sa to ale predava zvlašť.
Pokiaľ ide o značku anteny, myslim že tam je to jedno. Ide skôr len o vykon anteny vzhľadom na pokrytie v konkretnej lokalite. Aby ten signal pre konkretnu antenu bol dostatočne silny. Tam ti však presne nepoviem. Ta sila signalu zavisi od veľa faktorov. Poloha domu, orientacia voči svetovym stranam atd. atd. To je iba o odskušani konkretneho riešenia. Asi ti ine neostava len metoda pokus-omyl. Myslim však že nebude problem dohodnuť sa s konkretnym predajcom o vrateni tovaru, resp. vymene za iny keby konkretna antena nefungovala.
Pokiaľ ide o značku anteny, myslim že tam je to jedno. Ide skôr len o vykon anteny vzhľadom na pokrytie v konkretnej lokalite. Aby ten signal pre konkretnu antenu bol dostatočne silny. Tam ti však presne nepoviem. Ta sila signalu zavisi od veľa faktorov. Poloha domu, orientacia voči svetovym stranam atd. atd. To je iba o odskušani konkretneho riešenia. Asi ti ine neostava len metoda pokus-omyl. Myslim však že nebude problem dohodnuť sa s konkretnym predajcom o vrateni tovaru, resp. vymene za iny keby konkretna antena nefungovala.
Postačí ak bude mať anténa 5-8 db?
-
Michaelo105
Light Professional
Vnútorné antény majú bežne 36+ DB, vonkajšie tak 22+ Db.
PS: Stále si pletiem horizontálne/vertikálne.
Tieto veci majú častokrát lacnejšie v obchode ako na internete. (stačí chytiť akciu) + nie sú žiadne problémy s výmenou
Keď už tu je ten link, tak ja mám dobrú skúsenosť s http://www.alza.sk/evolve-shark-adapter ... 138950.htm .
PS: Stále si pletiem horizontálne/vertikálne.
Tieto veci majú častokrát lacnejšie v obchode ako na internete. (stačí chytiť akciu) + nie sú žiadne problémy s výmenou
Keď už tu je ten link, tak ja mám dobrú skúsenosť s http://www.alza.sk/evolve-shark-adapter ... 138950.htm .
A čo hovoríš na EVOLVE STICK pokojovú anténu a set-top-box EVOLVE ORION DT-1105?
-
Michaelo105
Light Professional
Kvôli čomu ten Stick? Ak kvôli cene, tak pomali každý druhý týždeň má niektorý obchod v akcii izbovú anténu 36 DB v akcii do 10 eur. Ak kvôli veľkosti, tak sú na trhu výkonnejšie antény podobnej veľkosti.
Takže lepšie pozrieť v obchodoch ako na internete?
-
Michaelo105
Light Professional
Takéto malé s.... aj áno. V akciách to ide častokrát lacnejšie ako na internete.