slúchadlá Sennheiser MXL560

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

slúchadlá Sennheiser MXL560

Príspevok od používateľa silmarill »

v istom nemenovanom obchode majú dobrú zľavu na Sennheiser MXL560
http://sluchadla.heureka.sk/sennheiser- ... e/#section

láka ma tam cena, ale neviem či frekvenčný rozsah 19Hz-20kHz neni trapas.
doteraz som mal nejaké Sony s frekvenčným rozsahom 12Hz-22kHz, pocítil by som veľmi rozdiel?

nie som audiofil a momentálne mám hlbšie do vrecka, tak mi neodporúčajte profi slúchadlá za 100€. som zvedavý práve na názor na tieto slúchadlá. díky.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: slúchadlá Sennheiser MXL560

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Vybodni sa na frekvenčny rozsah. Ten o sluchadlach nevypoveda absolutne nič. Su to len marketingove čiselka. 20 € za "pecky" je vyhodeny peniaz. Za tu cenu odporučam radšej špunty. Maločo v tejto cene hra tak dobre ako toto: http://sk.sluchatka.net/121-jays-a-jays ... ree--four/.
silmarill
King
King

hm, zaujímavý názor... :shock:

naozaj nebudem o niečo ochudobnený pri zvuku, napríklad aj pri tých jays? tie majú dokonca len 20Hz-18kHz... neznamená to, že nereprodukuje výšky v takom rozsahu ako tie Sennheisery (ktoré mali 20kHz) alebo ako moje pôvodné Sony s výškami do 22kHz? alebo na frekvenčnom rozsahu vôbec nezáleží? a o čo určujú hodnoty citlivosti na 1kHz a impendancie?

vopred díky za odpoveď.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To nie je nazor, ale fakt.
Na frekvenčnom rozsahu nezaleži. Je to sice udaj o tom, ako vysoko alebo nizko dokažu tie ktore sluchadla zahrať, ale vôbec ti to nepovie s akou stratou (db), skreslenim, a už vôbec nie ako kvalitne dokažu tie najvyššie či najnižšie tony zahrať. O zvuku to nevypoveda absolutne nič. Podľa toho sa sluchadla vyberať nedaju.
Najdem ti za 3 € nejake činske sluchadla, ktore budu mať rozsah ešte väčši a najdem ti špičkove sluchadla za 300 €, ktore ho budu mať menši. Skus hadať, ktore z nich budu hrať lepšie. Je to absolutne nepodstatny udaj.

Tu maš priklad, pozri si cenu a aj udaj o rozsahu. Tie Shury su trojpasmove a patria k najlepšie hrajucim sluchadlam ake sa daju kupiť: http://sk.sluchatka.net/42-shure-se535/. Mysliš, že hraju horšie ako tie tvoje Sony?
silmarill
King
King

ok, tak na ktorý údaj sa mám pri výbere sústrediť? citlivosť v dB?
toto je pre mňa úplná novinka, - je to akoby si mi povedal že taktovacia rýchlosť v GHz nevypovedá nič o CPU a že je to len nejaký nepodstatný údaj :shock:

a oplatí sa v tom prípade investovať do bežných značiek (Sony, Philips) alebo ísť len po špecializovaných výrobcoch, hoci aj nižších modeloch?
Ryan Giggs
VIP
VIP

To iste ako rozsah u sluchadiel su napr. watty u reprakov, kontrast u TV a monitorov atd. Tiež len marketingove čiselka. O vykone a kvalite repro, či kvalite obrazu to ma nulovu vypovedaciu schopnosť.
V pripade CPU je to o niečom inom, i keď v podstate ani tam nevieš aky je vykon cpu v reale. Taky 3 GHz Intel na tom bude inak ako 3 GHz AMD.

Určite je na mieste vyberať v ramci špecializovanych sluchatkovych firiem a nie z portfolia bežnych značiek.
silmarill
King
King

...takže jediné, čím sa môžem orientovať v rámci kvality je cena slúchadiel?
neni nič iné, čím by som aspoň pomerne mohol určiť rozdiel medzi dvomi modelmi?

najhoršie totiž je, že VŠETKY slúchadlá sa predávajú zalepené v plaste a snáď neni predajňa, kde by mali vzorky na odskúšanie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Sluchadla do uši sa skušať nedaju, je to z hygienickych dôvodov. Rozdiel zistiš len podľa ucha a ak nemaš možnosť vyskušať, musiš sa spoľahnuť na referencie v podobe skusenosti inych uživateľov či recenzii.
http://pc.zoznam.sk/jays-jays-one
Napísať odpoveď