Ziadny obraz v TV
Ziadny obraz v TV
Mam takyto problem, po zapojeni set-top boxu ku TV ide z TV len zvuk pricom obrazovka je cisto modra, t.j. ziadny obraz. Na inom televizore mi to fungovalo vsetko v pohode, cize kable by som vylucil. Kde moze byt problem? Antena? Televizor?
Re: Ziadny obraz v TV
Nemáš na STB nastavený obraz na vyššie rozlíšenie alebo iný pomer strán ako Ti zvláda tento televízor?
-
Ryan Giggs
VIP
Rozlišenie môže byť akekoľvek, televizor si ho bez problemov spracuje na svoje nativne rozlišenie. V tomto problem určite nie je.
Bolo by dobre napisať, čo je to za stb, televizor a čim je to prepojene. Bez toho môžeme len tipovať.
Bolo by dobre napisať, čo je to za stb, televizor a čim je to prepojene. Bez toho môžeme len tipovať.
to nie je nutne pravda, ak pustis HD do stareho CRT, tak to isto nespracujeRyan Giggs napísal:televizor si ho bez problemov spracuje na svoje nativne rozlišenie.
-
Ryan Giggs
VIP
To je hluposť. Vysvetli mi ako chceš pustiť HD do CRT?
jj.. presne.. a tiež viem, že nedávno som sa na jednom hoteli bavil s STB, bo obraz mal blbý pomer strán.. prehodil som teda v STB na 16:9 a odvtedy tiež bola iba modrá obrazovka bez zvuku.. trvalo mi 15min, kým som prišiel na to, ako naspäť nastaviť 4:3.. 
//autoeditácia príspevku (20 Júl 2011, 11:17)
Ryan Giggs.. na predchádzajúcom TV mu to išlo.. čo keď predchádzajúci TV bol HD a STB bol nastavený na HD výstup? A teraz to chce prehodiť na obyčajný starý TV, pričom zabudol vypnúť v STB HD..
//autoeditácia príspevku (20 Júl 2011, 11:17)
Ryan Giggs.. na predchádzajúcom TV mu to išlo.. čo keď predchádzajúci TV bol HD a STB bol nastavený na HD výstup? A teraz to chce prehodiť na obyčajný starý TV, pričom zabudol vypnúť v STB HD..
komponentomRyan Giggs napísal:To je hluposť. Vysvetli mi ako chceš pustiť HD do CRT?
-
Ryan Giggs
VIP
Pokiaľ nenapiše čo to ma za HW, môžeme sa dohadovať dobludu.
Koľko CRT televizorov ma asi komponent?
Koľko CRT televizorov ma asi komponent?
z tych kvalitnejsich ho mavalo dost
ale suhlasim s tvojou prvou vetou
ale suhlasim s tvojou prvou vetou
-
Ryan Giggs
VIP
Len ak sa nemylim, tak tam už nativne nemali tie vstupy podporu vyššieho rozlišenia. Čiže v podstate ten signal do tv ani nedoputuje. To je ale jedno. Späť k teme.
Takto, televizor je starsia Orava CTV211, set top box je Shinelco DTD210, je to prepojene klasicky SCART kablom. Skusal som tento set top box na nejakom novom televizore v Nay-i a vsetko slo v pohode, pekne naskocilo menu, u mna ide len zvuk, pricom obrazovka je cisto modra. Mozno bude problem v samotnom televizore.
Opäť ho zapoj na podobný novší TV a tam prehoď nastavenia obrazu.. ak je zapnuté HD (cez scart by to snáď nemalo byť), daj obyčajné.. a tiež spomínaný pomer strán..
..alebo si niekde v manuáli nájdi, ako sa dajú vyresetovať všetky nastavenia v STB..

..alebo si niekde v manuáli nájdi, ako sa dajú vyresetovať všetky nastavenia v STB..
-
Ryan Giggs
VIP
Ten STB HD nezvlada, takže tym to nebude. Ale problem bude v nastaveni STB. Jedine že by bol vadny scart vstup v TV.