Romovia na Slovensku
-
ZappBrannigan
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Romovia na Slovensku
Hughito - Sorry, ale podľa mňa si veľmi inteligentný človek, ale keď sa ku niečomu nedokážeš vyjadriť objektívne, tak nepíš. Neber to ako útok z mojej strany, skôr ako radu. Sorry za OT.
TV Markíza: P.Dobrovodský skôr či neskôr ma zabijú.
Dpč toto už čo je ,pomaly vražda v priamom prenose a nič sa nedeje ,nič tento štát nerobí.
Dpč toto už čo je ,pomaly vražda v priamom prenose a nič sa nedeje ,nič tento štát nerobí.
Priemerný Slovák si môže ohľadom tohto podať ruku s cigánom. Rozdiely tam nie sú veľké.silmarill napísal:nie ty traper, práve naopak - z 8 zabitých ľudí a 15 zranených je 1 cigáň a už je to rasovo motivovaný útok.
ZappBrannigan: Keby sme chceli ísť do hĺbky, tak sa môžeme baviť o tom, či vôbec niečo také ako objektivita existuje.
No co som hovoril... http://www.topky.sk/cl/100371/1283022/Z ... t-ich-zeny
On musel ist vypovedat okamzite, ale na ciganske vyhrazky smrtou nikto nereagoval, to je myslim dost pekna ukazka toho ako sa policajti boja obvineni z rasizmu a brani im to poriadne vykonavat svoju pracu (predvolaju ciganov - rasizmus). A Sarkozyho by mali zavriet hned.pár dňami to vyzeralo tak, že Rómovia súhlasia so zbúraním čiernej stavby a odsťahovaním, všetko je zrazu inak. Po minulotýždňovej návšteve splnomocnenca vlády Šarkőzyho a úmrtí najstaršieho člena rodiny Rudolfa Galbu († 69) sa opäť situácia vyostruje.
...
Čítali mi tie obvinenia, že vraj som si sem pozval fašistov, ktorí mali vytetované hákové kríže, hovorili po nemecky. Potom ma obvinili z ďalších vecí, že chcem, aby ich ženy pre mňa pásli chodník v Bratislave. Že som ich prehováral, aby robili prostitúciu a preto si ich natáčam,“ povedal nám včera Dobrovodský.
-
ZappBrannigan
Darca
Hughito - nasadni na vlak , povedzme do Slovenského nového mesta alebo hocikde na východ, a potom hovor že z x ľudí 2vaja cigáni. Vo väčšine dedín na východe je rómov dokonca viac ako bielych.
Prečítaj si ešte raz môj príspevok + celý kontext, teda pár príspevkov predtým. Potom pochopíš, ako som to myslel a čím som na to narážal.ZappBrannigan napísal:Hughito - nasadni na vlak , povedzme do Slovenského nového mesta alebo hocikde na východ, a potom hovor že z x ľudí 2vaja cigáni. Vo väčšine dedín na východe je rómov dokonca viac ako bielych.
Inak s tým Šarkóznym to je fakt vrchol - ten by mal ísť sedieť ako prvý.
-
seth82
Darca
Meh. Keď čítam tú kauzu Dobrovodský, chce sa mi zvracať. Toto je jeden z dôležitých momentov, pretože pokiaľ sa mu niečo zlé stane, IMHO to poriadne naprudí každého poriadneho človeka, pretože to, čo sa tam deje, už nemá ani obdoby. Človek má problémy s cigánmi a nakoniec ho oni obvinia z takých píčovín, ktoré sú typické pre fantastickú myseľ cigánov - niekto im niečo nabulíkal a oni si povymýšľali sprostosti o tom, ako ich natáčal pre prostitúciu a pozýval si nemecky hovoriacich náckov (aké poetické, cigáni aspoň vedia, že náckovia mali niečo spoločné s Nemčinou) - proste rozprávky starej matere, vyťahujú proti nemu totálne trápne argumenty, ktoré IMHO vôbec nie sú založené na pravde, avšak polícia sa nimi zaoberá.
Hlavne, že cigánske útoky na neho a na jeho život policajtov akosi netrápia. A je*** Radičová sa na to aj naďalej pozerá ako teľa na nové vráta, hlavne, že je absolútne jasné, že ten Sarkozy totálne prekročil svoje kompetencie a sype na človeka nepodložené obvinenia. Nuž, toto je len začiatok, Malacky, múry v dedinách, Lunik, proste len tak ďalej, pseudohumanisti, pevne dúfam, že sa k tomu ozve čoskoro aj ĽPR a AI, nech už bude dielo úplne dokonalé.
http://zahorie.sme.sk/c/5977260/problem ... -siet.html
Hlavne, že cigánske útoky na neho a na jeho život policajtov akosi netrápia. A je*** Radičová sa na to aj naďalej pozerá ako teľa na nové vráta, hlavne, že je absolútne jasné, že ten Sarkozy totálne prekročil svoje kompetencie a sype na človeka nepodložené obvinenia. Nuž, toto je len začiatok, Malacky, múry v dedinách, Lunik, proste len tak ďalej, pseudohumanisti, pevne dúfam, že sa k tomu ozve čoskoro aj ĽPR a AI, nech už bude dielo úplne dokonalé.
http://zahorie.sme.sk/c/5977260/problem ... -siet.html
No ak by sa v tomto začalo LPR nejak angažovať za cigánov, tak už by stratilo aj to posledné zrnko nejakej názorovej váhy.
lpr je mimovladka?
-
seth82
Darca
A nie je?
tak je dobre ze to nezivi stat
prosím ťa vysvetli mi túto vetu skôr, než sa urazím... v ČOM konkrétne si môže priemerný občan tejto republiky podať ruku s cigáňom? a aká je náväznosť tejto vety na moju citáciu?hughito napísal:Priemerný Slovák si môže ohľadom tohto podať ruku s cigánom. Rozdiely tam nie sú veľké.
Je to mimovládna organizácia... ešte dobre že sa to toho neobuli - zatiaľ ! Potom by pred tou ich chajdou všivavou neboli tie mobilné bunky , zariadenia..ale rovno by im zbúrali tú ich hnilú chajdu a postavili nový barák...
no to určite...
Ak by sa do toho obuli, museli by ale riešiť aj p.Dobrovodského lebo v jeho prípade ísť na dvor svojho domu a obávať sa o svoj holý život, šupou tehlou do hlavy... nie! to nieje rasizmus, na to si treba zvyknúť lebo to je ich mentalita (a furt to proste opakujem do nekonečna, ale mňa to vždy tak nasere...)
// a ešte som zabudla.. henten Alojz Hlina čo sa tak veľmi snaží o "správne hygienické" návyky rómskych detí...bože po tom čo nevyhral primátorské voľby, si buduje ďalšiu kampaň na tomto ?? na čo je to dobré... veď nech vyrieši rómsky problém raz a navždy keď sa do toho tak sere.. Cigáni ho budú voliť a potom čo ? ...
Ak by sa do toho obuli, museli by ale riešiť aj p.Dobrovodského lebo v jeho prípade ísť na dvor svojho domu a obávať sa o svoj holý život, šupou tehlou do hlavy... nie! to nieje rasizmus, na to si treba zvyknúť lebo to je ich mentalita (a furt to proste opakujem do nekonečna, ale mňa to vždy tak nasere...)
// a ešte som zabudla.. henten Alojz Hlina čo sa tak veľmi snaží o "správne hygienické" návyky rómskych detí...bože po tom čo nevyhral primátorské voľby, si buduje ďalšiu kampaň na tomto ?? na čo je to dobré... veď nech vyrieši rómsky problém raz a navždy keď sa do toho tak sere.. Cigáni ho budú voliť a potom čo ? ...
So svojím trápnym a debilným uvažovaním ohľadne toto: ako som písal - z x obetí v DNV stačili dvaja cigáni a už išlo o cigánske hordy - klasická prezentácia, hoc nepravdivá, no a ty si napísal:silmarill napísal:prosím ťa vysvetli mi túto vetu skôr, než sa urazím... v ČOM konkrétne si môže priemerný občan tejto republiky podať ruku s cigáňom? a aká je náväznosť tejto vety na moju citáciu?
Kód: Vybrať všetko
z 8 zabitých ľudí a 15 zranených je 1 cigáň a už je to rasovo motivovaný útok.Proste, ak to mám tak napísať, tak obidve "strany" konfliktu nie sú schopné nezaujatého pohľadu, ide o silno subjektívne hodnotenia a ešte mne tu niekto napíše, že nemám prispievať do témy, v ktorej sa nedokážem vyjadriť objektívne. Zaujímavé, prečo toto nenapísal tým x ľuďom, ktorý v tejto téme (či v iných na hojku) úmyselne či z nevedomosti (syndróm ovce) dezinpretovali udalosť v DNV v neprospech cigánskeho etnika.
-
KaptMichal
King
Takže nakoniec sme mali súcitiť s cigánmi? Ak niekto s cigánmi býva, asi od nich ďaleko nemá, že? A tú poslednú obeť nerátam, tam už Harman uvažoval inštinktívne. Hughito preber sa prosím ťa. Keď chceš mať tak veľmi nezaujatý pohľad, choď aspoň na týždeň dva do lokality postihnutej cigánmi a uvidíme či si stojíš za tými názormi...
Jasné, že ľudia budú mať predsudky voči každému cigáňovi - ale môžu si za to len a len sami. Poznám cigáňa, ktorý je celkom úspešný v živote, má bielu ženu, deti, v rodine ho akcpetujú a ver tomu, že posledné čo chce je pridať sa k tej zberbe. Sám sa pri tom nazýva cigánom a nie rómom. A aby si nepovedal niečo o podmienkach... Vyrastal vo veľmi chudobnej cigánskej rodine, bez otca a mama ho nezvládala uživiť... Ale je to výnimka z pravidla - na to teba mať istú dávku inteligencie, sebaovládania a to cigáni celkovo ako sa ukazuje, nemajú.
Jasné, že ľudia budú mať predsudky voči každému cigáňovi - ale môžu si za to len a len sami. Poznám cigáňa, ktorý je celkom úspešný v živote, má bielu ženu, deti, v rodine ho akcpetujú a ver tomu, že posledné čo chce je pridať sa k tej zberbe. Sám sa pri tom nazýva cigánom a nie rómom. A aby si nepovedal niečo o podmienkach... Vyrastal vo veľmi chudobnej cigánskej rodine, bez otca a mama ho nezvládala uživiť... Ale je to výnimka z pravidla - na to teba mať istú dávku inteligencie, sebaovládania a to cigáni celkovo ako sa ukazuje, nemajú.
Môžeš mi vysvetliť, prečo ma zase niekam posielaš ? Čo to má spoločné s tým, na čo ja teraz v posledných príspevkoch poukazujem ? (kauza DNV)
Ak si myslíš, že to vidím zle, ok, vyjadri sa k tomu, ale neposielaj ma niekam - to nie je argument.
Ak si myslíš, že to vidím zle, ok, vyjadri sa k tomu, ale neposielaj ma niekam - to nie je argument.
-
KaptMichal
King
To ani nemá byť argument. To ti má len trošku zmeniť pohľad na situáciu. Lebo ľahko sa ti bude hovoriť, pokiaľ niečo neuvidíš na vlastné oči... Ak ty stretávaš "dobrých" cigánov, mal by si stretnúť aj tých "zlých".
DNV - jednoznačne tam bol aj cigánsky problém a už nezáleží koľko % cigánov v tom byte vtedy bolo/žilo. Ide o princíp, že ak sa veci nebudú riešiť, tzv. protekční občania budú mať s normálnymi veľké problémy. Viď Harman, ktorý "zobral spravodlivosť do vlastných rúk".
DNV - jednoznačne tam bol aj cigánsky problém a už nezáleží koľko % cigánov v tom byte vtedy bolo/žilo. Ide o princíp, že ak sa veci nebudú riešiť, tzv. protekční občania budú mať s normálnymi veľké problémy. Viď Harman, ktorý "zobral spravodlivosť do vlastných rúk".
Vyzera to tak, ze ak to Dobrovodsky prezije, nic sa nevyriesi. Asi musi mat prinajmensom tazke zranenia aj aj tak ho Sarkozy obvini ze si to spravil sam a ze sa zmrzacil tehlou ktoru chcel hodit na suseda. A najviac ma seru politici ktori stale slubuju pomoc stale idu idu... a nikdy nepridu pomoct. Jediny politik ktory sa zmobilizoval sa prihovoril za ciganov 
Romovia na Slovensku
Neprajem nikomu nič zlé, ale v paralelnom vesmíre by som chcel vidieť mediálne správy ak by Dobrovodského dom vyhorel a jeho samotného by susedia zavraždili....
Bohuzial mas zrejme pravdu. A preco sa LPR neangazuje? Pretoze tam maju asi viac rozumu ako Sarkozy a radsej drzia huby, pretoze im je jasne, ze ide o cigansky utlak. No je skoda, ze nezasahuju kvoli utokom na Dobrovodskeho, ktore by sa tiez dali interpretovat ako rasisticke. Cize zas plati to, ze za rasizmus povazuju iba utoky vo vztahu biely vs. farebny a nie naopak.110mat110 napísal:Vyzera to tak, ze ak to Dobrovodsky prezije, nic sa nevyriesi. Asi musi mat prinajmensom tazke zranenia aj aj tak ho Sarkozy obvini ze si to spravil sam a ze sa zmrzacil tehlou ktoru chcel hodit na suseda. A najviac ma seru politici ktori stale slubuju pomoc stale idu idu... a nikdy nepridu pomoct. Jediny politik ktory sa zmobilizoval sa prihovoril za ciganov
//A Sarkozy je prec: http://spravy.pravda.sk/sarkozy-odstupi ... domace_p29
Zaujimave je, ze Radicova sa zatial vobec nevyjadrila a pritom si myslim, ze situacia je na to uz dost vyhrotena a premierka by mala dat jasne najavo svoj postoj, nech uz je akykolvek.