problem s prepisom
problem s prepisom
Zdravim mam taky problem ze som mal doteraz auto neprepisane na seba ale ostalo na stareho majitela nakolko sme znamy a nechcel som zbytocne platit za prepis. teraz som dal auto odhlasit na moje meno a tu je ten problem. hned ako sa auto odhlasilo na moje meno tak prisiel zaujemca a auto odo mna kupil. cize technicak je este na moje meno ale auto som uz posunul dalej. musim teda auto na seba prihlasit a zbytocne zaplatit 66€ alebo sa to nejako da ze si ho novy majitel prepise na seba aj ked meno v zrusenom technickom nebude sediet 
Re: problem s prepisom
Ak som dobre pochopil, tak ty už nemusiš zaplatit nič. 66€ zaplatí za prepis už nový majitel auta, ty len pojdeš s jeho udajmi na DI kde auto odhlasiš s dovodom zmena majitela (predaja) a už si ho musí do 15 prihlásit na seba.
podstate je jedno koho meno je v TP ved aj tak bude nové.
66 je z ineho okresu a 33€ je v ramci okresu.
podstate je jedno koho meno je v TP ved aj tak bude nové.
66 je z ineho okresu a 33€ je v ramci okresu.
diky xerox o toto mi islo ze TP sa odhlasil na moje meno ale prepisovat ho ide novy majitel nie ja. teda v zrusenom TP je moje meno ako noveho majitela ale majitel bude niekto iny. ci toto nebude problem
ale mam podobny nazor ako ty tak dufam ze to bude v poho
//autoeditácia príspevku (21 Júl 2011, 13:59)
takze neni to v poho..auto sa musi prihlasit na majitela co je napisanvy v zrusenom TP, neda sa majitel nijako zmenit..takze musim auto prihlasit na seba a hned aj odhlasit na noveho majitela..sku*vena byrokracia
//autoeditácia príspevku (21 Júl 2011, 13:59)
takze neni to v poho..auto sa musi prihlasit na majitela co je napisanvy v zrusenom TP, neda sa majitel nijako zmenit..takze musim auto prihlasit na seba a hned aj odhlasit na noveho majitela..sku*vena byrokracia
S tým asi volakedy nerátali že auto chce niekto predat už do 15 dní od odhlasenia predošleho majitela. Kedže som už uplne pohopil tvoj prípad tak je fakt na h.... ,ale silno pochybujem že sa tu bude dat bez toho aby si zaplatil za nový TP. Skus sa spýtat na DI. SK=chaos
-
midnight_man
Guru
Áno máš pravdu, ale ak si majitelom ty tak ešte v ten deň mozes odhlasit vozidlo na noveho majitela...samozrejme poplatky platia
nene majitelom bol predchadzajuci majitel.auto sa odhlasilo na mna, akurat som nevedel ze ta adresa v zrusenom TP je taka smerodajna a neda sa zmenit bez toho aby sa auto zbytocne prihlasovalo na mna.no co uz, novy majitel musi prist s autom naspat, ja ho musim prepisat na seba a hned aj odhlasit.
Nechapem preco to je ale takto. To je taky problem niekde v databaze zmenit adresu? Ved ten technicky preukaz je zruseny, bude sa vystavovat novy. To je ta adresa skutocne tak dolezita ze sa neda zmenit? Zbytocne vyhodim 66€ na kolky a budem prihlasovat auto na seba kvoli tomuto super systemu
Dokonca ani predchadzajuci majitel nemoze zmenit adresu bez toho aby ho naspat prihlasil na seba.
Nechapem preco to je ale takto. To je taky problem niekde v databaze zmenit adresu? Ved ten technicky preukaz je zruseny, bude sa vystavovat novy. To je ta adresa skutocne tak dolezita ze sa neda zmenit? Zbytocne vyhodim 66€ na kolky a budem prihlasovat auto na seba kvoli tomuto super systemu