Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Toto bude veľký precedens a myslím, že zvádzame boj o to ako bude riešenie problému vyzerať v nasledujúcich cca 3-5 rokoch.
Ak to zas "vyhnije", tak mocní nechajú vyhniť aj všetko ostatné. A to je jednoduchšie ako predstaviť riešenie na ktoré sa môžu odvolať aj ďalší ľudia.
Ak to zas "vyhnije", tak mocní nechajú vyhniť aj všetko ostatné. A to je jednoduchšie ako predstaviť riešenie na ktoré sa môžu odvolať aj ďalší ľudia.
jedna informácia, možno nie typicka ale o čomsi svedčiaca. Deti z osady umiestnene na inf. oddeleni istej krajskej nemocnice napriek tomu že boli poučene kde sú toalety a ako sa používajú, vykonávali potrebu do odpadkového koša v izbe a do šuplíka v stoliku. Ale nie preto, že by boli duševne postihnuté. Jednoducho to bolo bližšie než cez chodbu do wc. Personál nemocnice o tychto skutočnostiach vraj nesmie informovať verejnosť.

Ja tomu síce verím, že to tak môže byť, ale bolo by od teba milé a fér ak by si to niečím podložil.
copypasta z pravdy: http://debata.pravda.sk/debata/cz-A1107 ... omace_p29/
kaptmichal:
A keby som mal ísť do detailu, tak toto môžem obrátiť a aplikovať napr. na teba. No čo mi na to povieš ? Je to debilina, tak už to prosím ťa nepoužívajte ako nejaký relevantný argument.
Bol to problém s asociálmi, tak to môžeme nazvať a tak to je pravdivé.
Čo sa týka toho LPR, skúste ich niekto kontaktovať, prečo nereagujú aj na takéto prípady - teda "opačný" rasizmus.
Ty si myslíš, že žijem vo vákuu a neviem alebo neverím tomu, čo tu píšete, resp. čo vidím v médiach ? Ty si myslíš, že keby som šiel na týždeň neviem kde na východ, že sa akože čo stane ? Že zavrhnem všetko, čo som tu roky písal ? Ja som na margo týchto cigánov, ktorých máš na mysli, jasne vyjadril x-krát.To ani nemá byť argument. To ti má len trošku zmeniť pohľad na situáciu. Lebo ľahko sa ti bude hovoriť, pokiaľ niečo neuvidíš na vlastné oči... Ak ty stretávaš "dobrých" cigánov, mal by si stretnúť aj tých "zlých".
A keby som mal ísť do detailu, tak toto
Kód: Vybrať všetko
Ak ty stretávaš "dobrých" cigánov, mal by si stretnúť aj tých "zlých".A aký tam bol cigánsky problém ? 8 mŕtvych, 15 zranených a cigánsky problém ? Zrazu už ani nezáleží na % cigánov ? Hm, riadne dávaš.DNV - jednoznačne tam bol aj cigánsky problém a už nezáleží koľko % cigánov v tom byte vtedy bolo/žilo. Ide o princíp, že ak sa veci nebudú riešiť, tzv. protekční občania budú mať s normálnymi veľké problémy. Viď Harman, ktorý "zobral spravodlivosť do vlastných rúk".
Bol to problém s asociálmi, tak to môžeme nazvať a tak to je pravdivé.
Čo sa týka toho LPR, skúste ich niekto kontaktovať, prečo nereagujú aj na takéto prípady - teda "opačný" rasizmus.
-
qwerty-xyz
ja stale vravim,..... hughita poslat na dvojtyzdnovu dovolenku do nejakej malebnej romskej osady, kde ho okradnu, oseru, ostia, pravidelne ho budu bit, znasilnovat, nakazia ho kadecim, a popri tom ho budu neustale fyzicky a psychicky tyrat.....
potom ho poslat na dvojrocne preliecenie s antipsychotikami, do BOHNIC, a po dvoch rokoch ku nemu prist do vankusovej miestnosti sa ho spytat ze ci chce ist este na taky vyletik ako bol pred dvoma rokmi a ja vam garantujem ze slavny obhajca HUGHITO sa sam zavrie do vankusovej miestnosti . . . .
takyto postup treba volit pri drvivej vacsine tycho skalopevnych ochrancov romov, a bude klud. Konecne sa prejde k skutocnym rieseniam problemov.
potom ho poslat na dvojrocne preliecenie s antipsychotikami, do BOHNIC, a po dvoch rokoch ku nemu prist do vankusovej miestnosti sa ho spytat ze ci chce ist este na taky vyletik ako bol pred dvoma rokmi a ja vam garantujem ze slavny obhajca HUGHITO sa sam zavrie do vankusovej miestnosti . . . .
takyto postup treba volit pri drvivej vacsine tycho skalopevnych ochrancov romov, a bude klud. Konecne sa prejde k skutocnym rieseniam problemov.
No zjavne ti je ľúto, že teba už na tú psychiatriu dlhšie ako pár hodín tu na fóre nikto neposlal, tak si sa musel odbaviť.
Ale tak od človeka ako ty ani nečakám, že pochopí, čo píšem, tak si pokojne poslúž.
Ale tak od človeka ako ty ani nečakám, že pochopí, čo píšem, tak si pokojne poslúž.
-
KaptMichal
King
Kľudne aplikuj. Bývam v BA kraji, na východ chodím za rodinou a videl som už kadečo, počul ešte viac - z prvej ruky. Ale aby si nemusel chodiť ďaleko, zastav sa autom v Zlatých klasoch, uvidíme, či ti aspoň volant v ruke ostanemôžem obrátiť a aplikovať napr. na teba. No čo mi na to povieš ? Je to debilina, tak už to prosím ťa nepoužívajte ako nejaký relevantný argument.
Pýtaš sa, či nežiješ vo vákuu, ale asi áno. Lebo ide o motív Harmanovho činu. Tých 15 zranených ti zrejme objasní psychológia. Ale motív bol jasný - naštval ho celý systém od základu. Boli tam aj cigáni, tak prečo by sa malo hovoriť o asociáloch a nie o cigánoch. Tak isto sa môže hovoriť jedno aj druhé. Ale to sú len hry na slovíčka a nič to nerieši.A aký tam bol cigánsky problém ? 8 mŕtvych, 15 zranených a cigánsky problém ?
Aplikovať to nebudem, lebo je to nezmyselné.
Heh, tu nejde len o 15 zranených, ale aj o tých 8 mŕtvych - babka na balkóne atď. Inak opäť nečítaš, písal som, že o motíve sa môžeme baviť a nachádzať spojitosti. Ale následne tomuto absolútne nechápem: Proste, toto nedáva absolútne nijaký zmysel, aj keby tam bol ten cigán jeden a aj to polovičný, asi by pre väčšinu Slovákov už stálo za to hovoriť o cigánoch a nie o asociáloch.
O tomto tu celý čas píšem, teraz si to len krásne zaklincoval. Nazvite si to a pomenujte ako chcete, ja na to svoje pomenovanie mám, stokrát som ho tu písal. Zaručene to nemá nič spoločné s objektivitou a normálnym pohľadom na vec.
Je to presne tá modelová situácia, do ktorej to otočil silmarill, teda typický pohľad typizovaného cigána: 8 mŕtvych, 15 zranených z toho 2 cigáni - pre cigána rasovo motivovaný útok.
Zamysli/te sa nad sebou.
Heh, tu nejde len o 15 zranených, ale aj o tých 8 mŕtvych - babka na balkóne atď. Inak opäť nečítaš, písal som, že o motíve sa môžeme baviť a nachádzať spojitosti. Ale následne tomuto absolútne nechápem:
Boli tam aj cigáni, tak prečo by sa malo hovoriť o asociáloch a nie o cigánoch.O tomto tu celý čas píšem, teraz si to len krásne zaklincoval. Nazvite si to a pomenujte ako chcete, ja na to svoje pomenovanie mám, stokrát som ho tu písal. Zaručene to nemá nič spoločné s objektivitou a normálnym pohľadom na vec.
Je to presne tá modelová situácia, do ktorej to otočil silmarill, teda typický pohľad typizovaného cigána: 8 mŕtvych, 15 zranených z toho 2 cigáni - pre cigána rasovo motivovaný útok.
Zamysli/te sa nad sebou.
-
KaptMichal
King
Ved to, ze o zranenych vobec nejde. Asi som zle napisal, ked si to pochopil naopak. Inak odkial mas zdroj, ze tam boli len dvaja?
A co vlastne chces povedat tym, ze obhajujes tych mrtvych? ze na slovnesku je silny a neopodstatneny rasizmus voci ciganom? Ak hej, tak sa opät tocime v kruhu - mozu si za to sami a zopakujem to aj keby mi mali odtnut hlavu...
A co vlastne chces povedat tym, ze obhajujes tych mrtvych? ze na slovnesku je silny a neopodstatneny rasizmus voci ciganom? Ak hej, tak sa opät tocime v kruhu - mozu si za to sami a zopakujem to aj keby mi mali odtnut hlavu...
Jasná otázka, čakám jasnú odpoveď - prečo?Aplikovať to nebudem, lebo je to nezmyselné.
Odkiaľ to mám ? Bolo to v nejakom článku, tuším na SME - nedarí sa mi to nájsť, nemám na to už náladu teraz. Niečo v tom zmysle, že len dve obete strelca z DNV boli Rómovia, alebo nejak tak sa volal ten článok.
Obhajujem mŕtvych ? A to zase kde ?
Čo sa týka toho môžu si za to sami - každá minca má dve strany. Alebo si myslíš, že len samotní Židia môžu za antisemitizmus ? Proste že "všetko" je len ich chyba ?
KaptMichal preber sa, keď chceš mať tak veľmi nezaujatý pohľad, choď aspoň na týždeň dva do lokality kde stretneš cigánov o ktorých píšem ja a uvidíme či si stojíš za tými názormi...
Alebo: ja stale vravim,..... KaptMichala poslat na dvojtyzdnovu dovolenku do malebnej dediny kde zije plno cigánov, ktori ho neokradnu, neooseru, neostia, nebudu ho pravidelne bit, znasilnovat, nenakazia ho kadecim, a popri tom ho nebudu neustale fyzicky a psychicky tyrat.....
Obhajujem mŕtvych ? A to zase kde ?
Čo sa týka toho môžu si za to sami - každá minca má dve strany. Alebo si myslíš, že len samotní Židia môžu za antisemitizmus ? Proste že "všetko" je len ich chyba ?
No lebo to podľa mňa nemá zmysel, ale tak môžeme to vyskúšať.Jasná otázka, čakám jasnú odpoveď - prečo?
KaptMichal preber sa, keď chceš mať tak veľmi nezaujatý pohľad, choď aspoň na týždeň dva do lokality kde stretneš cigánov o ktorých píšem ja a uvidíme či si stojíš za tými názormi...
Alebo: ja stale vravim,..... KaptMichala poslat na dvojtyzdnovu dovolenku do malebnej dediny kde zije plno cigánov, ktori ho neokradnu, neooseru, neostia, nebudu ho pravidelne bit, znasilnovat, nenakazia ho kadecim, a popri tom ho nebudu neustale fyzicky a psychicky tyrat.....
-
->slavo<-
Addict
Tak toto si prečitajte to je sila
Citujem :
Odmietli ďalšiu pomoc. Skupina neprispôsobivých Rómov z Družstevnej ulice v Malackách sa včera opäť postarala o poriadny rozruch.
Podnikateľ Alojz Hlina chcel so statikom zistiť, ako veľmi je poškodený dom
Oskara Dobrovodského a Anežky Rafaelovej. Rómovia už viac ako dva roky vykonávajú potrebu na vlastnom dvore bez toalety, splašky stekajú pod základy domov a majiteľom kvôli tomu vlhnú múry a opadáva omietka.
Alojz Hlina chcel realizovať v Malackách sondážny výkop, aby sa zistilo poškodenie dvoch susedných domov, neďaleko ktorých bývajú
neprispôsobiví Rómovia. Jedným z nich je dom Oskara Dobrovodského (40), druhý
patrí Rómke Anežke Rafaelovej, ktorú Rómovia vyhnali z vlastného
domu, aj keď žila v Malackách 30 rokov.
Perlička na záver .
Ktokoľvek sa k bráne rómskeho obydlia priblížil, letela na neho voda vyliata z vedra. A k tomu aj spŕška kameňov.A dokonca aj bota letela .
Tak oni im chcu dobrovolne pomoct , aby tam nevykonavali svoje potreby na zem a romovia ešte budu utočit to to už nie je normalne .
. Lutujem tych susedov čo tam vedla nich musia byvat a čo tam musia každy deń zaživat nehovoriac o tom neskutočnom smrade s 2 ročnych vykalov no proste humus .
http://www.cas.sk/clanok/202846/romovia-su-stale-agresivni-do-dvora-nepustili-statikov.htmlOdmietli ďalšiu pomoc. Skupina neprispôsobivých Rómov z Družstevnej ulice v Malackách sa včera opäť postarala o poriadny rozruch.
Podnikateľ Alojz Hlina chcel so statikom zistiť, ako veľmi je poškodený dom
Oskara Dobrovodského a Anežky Rafaelovej. Rómovia už viac ako dva roky vykonávajú potrebu na vlastnom dvore bez toalety, splašky stekajú pod základy domov a majiteľom kvôli tomu vlhnú múry a opadáva omietka.
Alojz Hlina chcel realizovať v Malackách sondážny výkop, aby sa zistilo poškodenie dvoch susedných domov, neďaleko ktorých bývajú
neprispôsobiví Rómovia. Jedným z nich je dom Oskara Dobrovodského (40), druhý
patrí Rómke Anežke Rafaelovej, ktorú Rómovia vyhnali z vlastného
domu, aj keď žila v Malackách 30 rokov.
Perlička na záver .
Ktokoľvek sa k bráne rómskeho obydlia priblížil, letela na neho voda vyliata z vedra. A k tomu aj spŕška kameňov.A dokonca aj bota letela .
Tak oni im chcu dobrovolne pomoct , aby tam nevykonavali svoje potreby na zem a romovia ešte budu utočit to to už nie je normalne .
. Lutujem tych susedov čo tam vedla nich musia byvat a čo tam musia každy deń zaživat nehovoriac o tom neskutočnom smrade s 2 ročnych vykalov no proste humus .
koľko je takých prípadov ako v Malackách je detail...
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Písal som to už viackrát. Takto to vidím ja:
Malacky, Devínska Nová Ves a pod. beriem ako fatálne zlyhanie štátu, kedy sú systematicky a trvalo potláčané takmer všetky články zakotvené v ústave SR v druhom oddiely - Základné ľudské práva a slobody.
Smutné je to, že nedávna história nám ukazuje, kam až môže vyústiť takéto dlhodobé potláčanie základných práv na dôstojný život. Viď. tragická udalosť nebohého p. Harmana.
Riešenie problému spočíva v prijatí radikálnych opatrení. Ruky však máme čiastočne zviazané Európskym parlamentom, ktorý nám nedovoľuje tieto potrebné opatrenia zaviesť.
Tento problém bude ešte nejaký čas eskalovať, nie však donekonečna. Raz ten "pohár pretečie"...
Malacky, Devínska Nová Ves a pod. beriem ako fatálne zlyhanie štátu, kedy sú systematicky a trvalo potláčané takmer všetky články zakotvené v ústave SR v druhom oddiely - Základné ľudské práva a slobody.
Smutné je to, že nedávna história nám ukazuje, kam až môže vyústiť takéto dlhodobé potláčanie základných práv na dôstojný život. Viď. tragická udalosť nebohého p. Harmana.
Riešenie problému spočíva v prijatí radikálnych opatrení. Ruky však máme čiastočne zviazané Európskym parlamentom, ktorý nám nedovoľuje tieto potrebné opatrenia zaviesť.
Tento problém bude ešte nejaký čas eskalovať, nie však donekonečna. Raz ten "pohár pretečie"...
Ruky nam zvazuje iba formalne, staci sa pozriet na to ako s neprisposobivymi zatocil Sarkozy vo Francuzsku. EP by proti Slovensku urcite vyrazne nezakrocil, keby tu rodinu vystahovali niekde na kraj mesta medzi svojich. Mozno by boli nejake reci, ale kazdy rozumny clovek chape, ze je to dolezite pre ochranu slusnych ludi. Teraz je problemomignoracia Radicovej, ktora by podla mna mohla urgovat prestahovanie priamo u kompetentnych ludi vv Malackach, no zatial sa tomu brani. Brania sa tomu vsak aj vsetky statne zlozky v Malackach a tak sa situacia dalej vyhrocuje. A ako tu uz niekto pisal - toto bude precedens pre vsetky dalsie pripady a preto je dolezite, aby sa podarilo ochranit prava a zivotny priestor p. Dobrovodskeho.
PS: odmietanie pomoci romami nie je nic nove, oni pomoc prijimaju iba ked dostavaju nieco hmotne a ked sa im to paci, v opacnom pripade maju tendencie nicit ju a nie len slusne odmietnut (pred par rokmi tak vyhadzovali jogurty, ktore dostali po povodniach).
PS: odmietanie pomoci romami nie je nic nove, oni pomoc prijimaju iba ked dostavaju nieco hmotne a ked sa im to paci, v opacnom pripade maju tendencie nicit ju a nie len slusne odmietnut (pred par rokmi tak vyhadzovali jogurty, ktore dostali po povodniach).
-
->slavo<-
Addict
Nestačil ten masaker v Devinskej ? Niekde som čital že to tiež bolo koli romom ktory zneprijemnovali život susedom .
Štat by už mal začat niečo robit ,ked bude dalši masaker tak bude neskoro ludia si nenehaju srat nahlavu donekonečna .
Štat by už mal začat niečo robit ,ked bude dalši masaker tak bude neskoro ludia si nenehaju srat nahlavu donekonečna .
V DNV to prislo pomerne necakane a doteraz je tam vela nejasnosti (staci si precitat poslednych par stran tejto temy), tento pripad je vsak velmi dobre zdokumentovany a je jasne, ze p. Dobrovodsky nie je sialenec. Tiez o tom vie policia a aj samosprava, no zatial iba udrziavaju sucasnu situaciu. No a prave kvoli tomu, ze je vsetko zdokumentovane a jasne, je dolezite ako to skonci.
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
GothaR premiestnenie geta niekde na okraj bude riešením pre p. Dobrovodského, nie však riešením ako takým pre spoločnosť. Okrem iného, museli by ich premiestniť na poriadnu samotu aby nikomu neznepríjemňovali život, pretože sú mongoloidní. Na druhej strane v momentálnych pomeroch je to však jediné uplatniteľné riešenie...
//edit
Gothar p. Dobrovodský sa sám vyjadril, že sa vie vcítiť do kože p. Harmana. Dokonca sa vyjadril, že premýšľa nad žiadosťou o vydanie ZP.
Myslím, že takéto pomery nieje dlhodobo schopný znášať ani úplne psychicky zdravý jedinec.
Tu je ten článok: http://zivot.lesk.cas.sk/clanok/9477/su ... j-vsi.html
//edit
Gothar p. Dobrovodský sa sám vyjadril, že sa vie vcítiť do kože p. Harmana. Dokonca sa vyjadril, že premýšľa nad žiadosťou o vydanie ZP.
Myslím, že takéto pomery nieje dlhodobo schopný znášať ani úplne psychicky zdravý jedinec.
Tu je ten článok: http://zivot.lesk.cas.sk/clanok/9477/su ... j-vsi.html
To je mi jasne, ale v prvom rade sa treba zbavit terorizovania a potom by bolo dobre cim skor zmenit zakony (tak ako to p. Dobrovodsky spomina v rozhovore), aby sa to uz nemohlo v takejto miere opakovat. Najlepsie by boli rezervacie (po vzore USA), tam by romovia mohli zit podla svojej kultury a neobtazovali by slusnych ludi.
//ano to viem, ale z Harmana robili psychopata a asociala, Dobrovodsky je teraz preukazatelne v poriadku a ked sa nieco zhorsi, tak bude jasne kto za to moze.
//ano to viem, ale z Harmana robili psychopata a asociala, Dobrovodsky je teraz preukazatelne v poriadku a ked sa nieco zhorsi, tak bude jasne kto za to moze.