Socializmus alebo demokracia?

Diskusie na politické témy...

Chceli by ste, aby sa sem vratil PRESNE taky politicky rezim, aky bol pred r. 1989?

ano
82
14%
nie
459
80%
je mi to jedno
33
6%

Celkom hlasov: 574

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Socializmus alebo demokracia?

Príspevok od používateľa ephramko »

Cesar sice prinasas pekne myslienky, ale drviva vacsina populacie jednoducho nema dostatok schopnosti, aby tie kvanta informacii spracovalo a hladalo medzi nimi objektivne suvislosti...uz teraz je clovek doslova presyteny informaciami rozneho druhu, som to uz raz spominal, ze priemerny zapadoeuropan je denne vystaveny rovnakemu mnozstvu informacii ako za 1 rok pred 100 rokmi...
a ta propaganda, ovplyvnovanie a rozne nakulisne tahy na hybanie s davom ludi a priemernymi ludmi, to tu predsa bolo vzdy...odkedy ludska spolocnost existuje...samozrejme s globalizaciou, vdaka mediam a internetu mame moznost zasiahnut tymito informaciami (aj cielenymi) vacsiu cast populacie ako kedysi...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Prvým problémom je neinformovanosť. Ako je to možné, že keď sa niečo dôležité udeje, nejaké rozhodnutie v parlamente eu alebo komisii v rakúskej televízii je to na 1. mieste ako hlavná správa a tu sa to ani nespomenie. Zoberme ale napr. stretnutia G8, rôznych svetových inštitúcií o energetike nič sa tu nespomenie, maximálne okrajovo v rozsahu max 3 sekundy, inde je to na 1. mieste spravodajstva, nie náhodou. A čo tu? Hlavnou správou je ako nejaký mladík dobodal nožom vlastného psa. :lol:
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

A čo tu? Hlavnou správou je ako nejaký mladík dobodal nožom vlastného psa.
priemerny zapadoeuropan je denne vystaveny rovnakemu mnozstvu informacii ako za 1 rok pred 100 rokmi...
Hej, a teraz si zober kolko z tých informácií sú totálne bludy, klamstvá a nepotrebné žvásty. Nejde o to, že ľudia nemajú schopnosti, oni by ich mali ale keď v správach spomenú a detailne opíšu 30 vrážd tak si bežný človek myslí, že to je to dôležité. No a predsa to, že sa stretli predstavitelia najsilnejších štátov nikoho nezaujíma, hlavne že vieme kto s kým a kde tr*kal...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Však ale o toto ide mocným sveta - a už sa im to aj podarilo. Vytvoriť z masy debilov, ktorých hodnoty a obzor záujmu klesol tak nízko, že ich zaujíma ktorá kur*a si dala spraviť o číslo väčšie cecky.

Moc nechce politicky uvedomelý ľud, ľud, ktorý rozmýšľa, masy v uliciach.
KaptMichal
King
King

Zaujímavé, že to hovoríš ty hughito... nebola to doteraz podľa teba len konšpirácia z Zeitgeistu? ;-)
hughito
Redeemer
Redeemer

No nesleduješ moje príspevky. Toto, čo som napísal, tu píšem už roky. :)

Ide aj o to, že toto, čo som opísal, je v podstate bežný historický fakt, ktorý sa dial naprieč históriou. Ja odmietam hlavne nejakého konkrétneho vinníka, resp. nejakú skupinu, lebo tá podľa mňa neexistuje (židia, nwo, slobodomurári, ilumináti). Takže takto v skratke.
KaptMichal
King
King

Je viac než jasné, že vždy niekto podlieha niekomu, aj keď možno len nepriamo. Ty odmietaš konkrétneho vinníka lebo je to ťažko predstaviteľné alebo máš nejaké dôkazy?
hughito
Redeemer
Redeemer

Podlieha sa peniazom a moci. Nie Židom alebo Slobodomurárom.

Myslím si to preto, lebo neexistujú žiadne relevantné dôkazy, ktoré by nasvedčovali, že by tak tomu malo byť.
KaptMichal
King
King

Podlieha sa peniazom a moci - ved to je ono - podlieha sa tomu, kto ma vacsiu moc. Mozno ani tak nejde o peniaze v tych vysokych kruhoch. ;-)

Vies, mna presvedcilo to, že všetko čo sa povie v zeitgeiste(minimalne, maximalne dalsich n "konspriacnych teorii") do seba tak krasne zapada, ze nieje mozne aby to nebola pravda.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:V konšpiračných dokumentoch do seba zapadá všetko, akurát od reality to má na hony.
KaptMichal
King
King

Tak čo napríklad ma od reality na hony? Finančný systém v USA? Alebo, že WTC spadlo kvoli roztraveniu ocele? To ani nehovorím o príčine pádu WTC 7, lete 93... To nieje konšpirácia, že amíci neboli na mesiaci alebo že Elvis žije...
hughito
Redeemer
Redeemer

Ako tu už spomínal slay, finančný systém USA je známy desiatky rokov a ľudia, ktorí sa v tom pohybujú, o tom už desiatky rokov vedeli. To nie je a nebola nejaká konšpirácia, akurát sa to viac dostalo medzi ľudí.

Čo sa týka 11/9, tak to je u mňa konšpirácia číslo 1., tam je podľa mňa najviac otáznikov a stále som nevidel nejaké relevantné oficiálne vysvetlenie.

A áno, nie je konšpiračná teória ako konšpiračná teória. Na nejakej nejaký ten kúsok pravdy je, na nejakej vôbec nič.
KaptMichal
King
King

Nechcem to tu už veľmi rozvíjať, keďže máme tému o konšpiráciách ale predsa. Niektorí z vás, neviem či zrovna nie ty hughito, si povedal, že aj oficiálna verzia má veľa nedostatkov alebo otáznikov. Úplne logické zmýšľanie je potom takéto - buď oficiálnej verzii veríš alebo nie. Ak áno nieje čo riešiť. Ak nie, a zároveň neveríš konšpirácií (a pritom dôkazov, ktoré ju podporujú je veľa...) tak potom už vylučuješ možnosť, že oficiálna verzia je pravdivá.
hughito
Redeemer
Redeemer

To som písal na margo 9/11, ale možno som ešte len nevidel tie správne zdroje. :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

slay napísal:
Ako som písal, boli časy keď sa ľudia báli ešte Boha, ale tie sú dávno preč. A nevrátia sa. A vieš čo? Dokonca aj vtedy sa ho báli len tí sprostejší a ostatní páchali činy, ktoré ani dnes nemajú žiadnej obdoby. História ľudstva je plná skazy, hrôzy a krutosti.

Dnes už ľuďom nezakážeš myslieť. Pandorina skrinka už bola otvorená. Môžeš vzývať staré ideológie, chápať silnému významu boha a viery, tradícií, rodiny, môžeš uznávať starú morálku, ja ťa plne chápem, tiež mám ten pocit, ale to je dnes len útek pred realitou, žiadne skutočné riešenie. To je len také "keby, keby..".

Ako spravíš zo zločinca dobrého človeka? Jedine tak, že skutočne sám pochopí, že to čo robí nie správna cesta. Strach z trestu z neho nespraví dobrodinca, len pochopenie.

Ako spravíš z morálne upadnutej spoločnosti, spoločnosť kde nastáva oživenie skutočných hodnôt? Nacionalizmom? Protekcionizmom? Misionárstvom? Silnou propagandou toho správneho? Cenzúrou? Národným socializmom?

.. skutočne si myslíš, že ľudia chcú životné filozofie? Majú ich dnes nadostač, majú zdroje informácií, majú možnosť rozhodnúť sa.. a pre čo sa rohodli? No to vidíš na dnešnom stave spoločnosti.
Mam taky pocit ze si ma moc nepochopil. Nabozenstvo neovplyvni jednotlivca ale spolocnost ano. Krestanstvo utvaralo myslenie ludi tu v europe cez 1000 rokov a este aj dnes sa tak v mensej miere deje. Dnes krestanstvo uz pomaly nahradzuje viera v materializmus, z cloveka sa stava kozmopolita a to co tu mas dnes silno utvara myslenie spolocnosti ktore sam musis uznat je znacne rozdielne ako napr pred 500 rokmi (ine hodnoty, ine zivotna fylozofia, ine presvedcenia atd atd)...

Silu nabozenstva vidiet u moslimov ktory v mene svojho presvedcenia su ochotni zomriet. Tak isto u zidoch kde ich judaizmus silno zjednotil a vytvoril z nich to co su dnes.

Ludia nabozenstvo potrebovali potrebuju a budu potrebovat. Nemusi to byt nabozenstvo skrz boha, staci len ked je to viera v nieco, davanie si nadeji pre lepsi zivot tu na zemi alebo po smrti, v konecnom dosledku to je uplne jedno, lebo prave presvedcenie a viera ludi v nieco (ktore tazi z kulturnych hodnot dnesnej spolocnosti a kulturne hodnoty sa vytvaraju na zaklade vrodenych vlohov jednotlivcov danej komunity alebo spolocnosti) moze hlavne za zlo na tomto svete.

Ked z dobreho poltickeho zriadenia (pojem dobry je tu realtivny, neda sa vyhoviet vsetkym tak koname tak aby sme vyhoveli tym ktory maju tie najlepsie vlohy a predpoklady vytvarat dokonalu spolocnost) vytvoris nabozenstvo, to moze priniest iste uspechy.

A aby sme sa uz raz a navzdy chapali, nie som idealista a ani neverim ze to prinesie mier, ten tu nikdy nebude lebo ludska povaha je taka ze bitie sa medzi nami (vojny zabijanie nenavist atd) je tak prirodzene ako rozmnozovanie. Ja len hovorim ze ked sa mame bit tak nech tak robime aspon efektivne, deto plati aj pre rozmnozovanie.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

kali: tvrdíš teda, že potrebujeme iracionálne bludy na to, aby sme ako spoločnosť mohli racionálne fungovať? :shock: práveže sa týchto nezmyslov musíme čo najskôr zbaviť, pretože priniesli ľudstvu až príliš veľa utrpenia a vraždenia. hádam ich v treťom tisícročí nebudeme umelo udržiavať aj naďalej...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

silmarill napísal:kali: tvrdíš teda, že potrebujeme iracionálne bludy na to, aby sme ako spoločnosť mohli racionálne fungovať? :shock: práveže sa týchto nezmyslov musíme čo najskôr zbaviť, pretože priniesli ľudstvu až príliš veľa utrpenia a vraždenia. hádam ich v treťom tisícročí nebudeme umelo udržiavať aj naďalej...
Co su to iracionalne bludy? Podla coho usdzujes co je racionalne a iracionalne? Alebo mas nejaku specialnu tabulku od volekaho abrahama ktora ti hovori co a jak mas zit? Toto sa mi na vas najviac paci, chcete zachranit cely svet a sami neviete ako resp vase videnie zacharny sveta je velmi kratkozrake.

Ja hovorim konajme podla prirodnych zakonov, to je jedine racionalne a spravne riesenie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Čím rovnejší, tým šťastnejší?

Výskumníci v novej prelomovej štúdii o šťastí a rovnosti ukázali, že keď pri ekonomickom raste medzi ľuďmi narastajú rozdiely, nebudú šťastnejší.

Prečo sa obyvatelia Spojených štátov amerických v posledných 50-tich rokoch nestali šťastnejšími? Ekonómom táto otázka spôsobuje ťažkosti. Od roku 1962 sa bohatstvo priemernej domácnosti v USA zdvojnásobilo. Ako národ sme výrazne zbohatli. Mali by sme byť azda aj omnoho šťastnejší. Aspoň podľa konvenčnej ekonomickej teórie.

pokr. v článku
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ľudia s nižšími príjmami budú pochopiteľne „vnímať svet, v ktorom bohatnú len bohatí, ako nespravodlivý" a „vyššia príjmová nerovnosť" následne „rozpojí a rozdelí" ich komunity a zníži ich dôveru v ostatných.
ked socky malo zarabaju, tak je jasne, ze nebudu mat tak uplne pohodovy zivot ako niekto, kto zaraba ovela viac
hughito
Redeemer
Redeemer

Akosi ti unikla pointa článku - samotný vyšší príjem ti život nijak nezlepší - max. tak v nejakom krátkodobom naivnom horizonte.

Inak, frčím na festival, takže nebudem mať možnosť ďalej to tu rozoberať. Majte sa krásne ! :)
Napísať odpoveď