Ahojte
mám foťák OLYMPUS X-785 s baterkou OLYMPUS LI-42B - 3.7V 740mAh (na vstupnom konektore na foťáku je napísané - DC in 4.5V) a dnes sa mi podarilo stratiť alebo mi asi niekto na pláži ukradol (skôr ale stratil lebo peňaženka tam ostala) nabíjačku na tento foťák. Bol som hneď kúpiť novú, ale nezohnal som originál k tomuto modelu foťáku, tak som improvizoval a kúpil (jedinú, ktorú som našiel čo pasovala aj koncovka) nabíjačku 4.5V 500mA.
Chcel by som sa teda opýtať niekoho, kto sa rozumie, že čí nepoškodím foťák alebo baterku keď použijem (alebo budem už používať stále) túto nabíjačku.
Ďakujem.
Nová nabíjačka k Foťáku
-
Gyrxiur
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nová nabíjačka k Foťáku
pokial je rovnaky konektor a v nom rovnaka polarita a voltaz, nic nepokazis, akurat ak mala povodna nabijacka viac mA, tak ti bude tato nabijat pomalsie, ak ma viac mA ako povodna, bude bud nabijat rychlejsie alebo rovnako
-
weroro
Flash coder
Takže okrem polarity nehrozí iné hardwarové poškodenie? Ďakujem, máš to u mňa.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Tak mám ďalší problém. Keď som kontroloval polaritu konektoru (je správna), zistil som, že výstupné napätie je 7.06V. Bude to dáky problém? Bude to asi tým, že v zásuvke je 236V a nabíjačka by mala mať 4.5V pri 220-230~V. (Prepáčte, že tu stále šaškujem ale nechcem prísť o svadobný dar, tak sa oň bojím.)
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Tak mám ďalší problém. Keď som kontroloval polaritu konektoru (je správna), zistil som, že výstupné napätie je 7.06V. Bude to dáky problém? Bude to asi tým, že v zásuvke je 236V a nabíjačka by mala mať 4.5V pri 220-230~V. (Prepáčte, že tu stále šaškujem ale nechcem prísť o svadobný dar, tak sa oň bojím.)
-
aughostino
Medium Professional
tak nesaskuj
a kontaktuj servisne stredisko [email protected] urcite sa nabijacka da objednat
alebo http://www.gsm-shop.sk/iny-tovar/bateri ... 40b,li-42b
alebo http://www.gsm-shop.sk/iny-tovar/bateri ... 40b,li-42b
-
weroro
Flash coder
Vďaka, napísal som (zatiaľ sa neozvali). Čo sa týka toho linku, tak sú tam technické parametre:
Input: AC 100~240V, 50/60Hz
Output: DC 4.2V (8.4V), 600mA
Čo znamená tej údaj v zátvorke?
Input: AC 100~240V, 50/60Hz
Output: DC 4.2V (8.4V), 600mA
Čo znamená tej údaj v zátvorke?
Napatie v zátvorke je napatie na prázdno (bez záťaže - baterky.) = to je vlastne tých 7.06 V, čo si nameral. Po pripojení baterky toto napatie klesne.
Tá nabíjačka, čo si kúpil je trošku slabšia, preto sa ti bude baterka nabíjať dlhšie, no iba o trošku.
Nehrozí nič, v kľude nabíjaj.
Tá nabíjačka, čo si kúpil je trošku slabšia, preto sa ti bude baterka nabíjať dlhšie, no iba o trošku.
Nehrozí nič, v kľude nabíjaj.
Naposledy oživil weroro - 14 jún 2012, 13:58.