Letné olympíjske hry | Londýn | 2012

O športe...
jojo1996
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Letné olympíjske hry | Londýn | 2012

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Myslím že už je čas založiť túto tému
Tešíte sa na olympiádu v Londýne? Chystá sa tam niekto?

http://www.london2012.com/
http://sk.wikipedia.org/wiki/Letn%C3%A9 ... 9_hry_2012
Prílohy
logo_london.jpg
logo_london.jpg (33.87 KiB) 2844 zobrazení
london-2012.png
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: LOH 2012 Londýn

Príspevok od používateľa DanielDevil »

teta žije v Anglicku a hovorila že o lístky bol veľký záujem a ľudia o ne mohli požiadať cez internet a neviem podľa čoho ale pridelovali im buď všetky alebo žiadny o ktorý požiadali, vraj niektorí kupovali za stovky libier (asi obchodníci), aj jej sa podarilo získať lístky na rýchlostnú kanoistiku ktorá bude neďaleko od jej domova
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Niekde som čítal alebo počul, že Briti zháňali lístky aj v u nás a v iných krajinách, asi to bolo kvôli kvôtam pre každú krajinu...
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

ja som velmi zvedavy na futbal aky tim postavia Briti :) zrejme budu mierne prevazovat anglicania.

btw, to mi pride take blbe. Preco neporiada len Anglicko LOH 2012? koli tomu, ze su teda Velka Britania? alebo, museli koli sportoviskam? (toto je asi malo pravdepodobna teoria)
Sagittarius
Guru
Guru

Veľká Británia je člen MOV, Anglicko, Škótsko, Wales a Severné Írsko sú členmi FIFA. Anglicko sa vo futbale na OH nezúčastňuje nikdy, ak by aj bolo na postupovom mieste.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

DanielDevil napísal:teta žije v Anglicku a hovorila že o lístky bol veľký záujem a ľudia o ne mohli požiadať cez internet a neviem podľa čoho ale pridelovali im buď všetky alebo žiadny o ktorý požiadali, vraj niektorí kupovali za stovky libier (asi obchodníci), aj jej sa podarilo získať lístky na rýchlostnú kanoistiku ktorá bude neďaleko od jej domova
Co som si pozeral cennik, tak najdrahsie boli listky na atletiku, samozrejme tie finalne casti, tam boli 700librove sumy za jeden listok.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Prečo vlastne futbal na OH nemá takú prestíž, ako napr. na MS? Resp. vie mi niekto vysvetliť, prečo sa ho mnohé krajiny nezúčastňujú?
Sagittarius
Guru
Guru

Zúčastňujú sa všetky krajiny, ktoré postúpia, no okrem krajín z Veľkej Británie, ale ich dôvody som už vysvetlil. Ale na OH je len 16 tímov, a napr. v Európe je kvalifikácia ME do 21 rokov. A na turnaji sa môžu zúčastniť len hráči do 23 rokov + 3 starší. A ešte turnaj na OH sa už hrá v prakticky rozohratej sezóne, aj keď podľa toho, či je OH v júli, auguste alebo v septembri. A prečo je tak? Tak to je otázka na MOV a FIFA... :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja tam zrejme pojdem na brigadu v lete tak mozno mi vyda pozriet sa aspon na nejaku disciplinu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Rozpravali sme sa s kamaratmi na tuto temu, ze by boo zaujimave tam ist. Letenku a hotel zabookovat uz teraz, resp. ked budu zverejnene ceny listkov, tak hned v prvy den, kym budu ceny este prijatelne, pripadne to spravit uz rovno teraz a potom si pockat co a ako. Lenze taketo velke podujatie ma jednu nevyhodu - finalove discipliny rozdeluju na niekolko dni, takze to nie je ako ist na Zlatu ligu, kde si clovek za jeden vecer pozrie vsetky top vysledky v atletike. Na OH bude v jeden den beh, v iny den skoky, ostep, vytrvalost..., takze clovek by tam musel ist aspon na tyzden a platit listky na kazde podujatie, tak to nebude najlacnejsie.

Kamarat bol pred rokom na OH vo Vancouveri, vyslo ho to na 3000 eur, videl sice Kuzminovu pri zisku zlata a nejaky ten hokej, ale pozerat sa za 3000 eur na discipliny na blate a byt tam len tyzden (alebo 6 dni), tak to je trochu velky luxus.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a nevie nahodou ci su tam ti pomocnici plateni, alebo ci je to na baze dobrovolnictva (cize zadarmo, nejake bonusy atd)?
Sagittarius
Guru
Guru

Takže v piatok sa už začínajú hry. Avšak prvé futbalové zápasy budú už v stredu a štvrtok. Hneď v sobotu sú na programe preteky v cestnej cyklistike aj s Petrom Saganom.

Pripájam aj odkaz na anglickú Wikipediu, lebo sa mi zdá, že občas tam sú pre športových podujatiach rýchlejšie a prehladnejšie informácie ako na oficiálnych stránkach. http://en.wikipedia.org/wiki/London_2012
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nechapem dvom veciam v pripade cyklistiky:
1. Preco sa ide tyzden po skonceni Tour de France a neposunuli to o par dni na neskor.
2. Preco sa ide len jedna etapa, ked na OH to mohol byt napriklad tyzdnovy zavod v zlozeni napr. 4 jazdi na stat, resp. +2 podla hodnotenia UCI.
Sagittarius
Guru
Guru

Na OH sú celkovo vo viacerých disciplínach čudné pravidlá kvalifikácie. Veľa kvalitných sa na OH nedostane, pričom je veľa súťažiacich, len kvôli tomu, aby sa zúčastnili. No asi sa držia Coubertenovského hesla. :D
Čo sa týka týždňových pretekov, asi nie sú aj kvôli tomu, že preteky asi robia po vzore MS. A tiež by prípade viacdňového závodu mali slabšie krajiny problémy, nie ani tak výkonnostné ako technické alebo technologické.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Lístky sa dali kúpiť normálne, kto bol rýchlejší, mal. Jediné zlosovanie bolo na otvárací a koncový ceremoniál, kedy si človek lístok podľa vybranej kategórie zabookoval a keď ho vylosovali, získal, ak nie, peniaze mu nestrhli. Viem to, pretože som kupoval 4.

Mám lístky na semifinále futbalu mužov, avšak dal som ich kamarátovi, lebo ako naschvál mám vtedy konferenciu v Kodani. Ináč, lístky boli na najlepšie disciplíny vypredané priam bleskovo, stránka im v prvých hodinách neskutočne haprovala a kopec ľudí si kúpilo viac lístkov naraz, nie schválne, ale náhodou, pretože si mysleli, že im platby neprešli.

Mal som možnosť na ďalšie lístky, ale to boli disciplíny v Londýne a v dni olympiády by som sa tam triezvy určite netrepal, bude to tam naštopkané ako sviňa, okrem toho Tube vraj plánuje štrajky a to isté platí pre letisko a autobusárov..
Daggertail
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daggertail »

no dneska to bol paradny zapas medzi braziliou a egyptom 8)
Michalesko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Michalesko »

Ja sa hrám pekne hru na PC OH Londýn 2012 :)
Hra je tažšia na ovladanie ale kto chce tak na to pride :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

No co, ake tipy na zapalovanie ohna? Kralovna, princ, Elton John, Cavendish, Henman, Hamilton?
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Hamiltom asi sotva, keďže je v Maďarsku, o kráľovnej a princovi tiež pochybujem, Cavendish zajtra preteká, takže tiež pochybujem. Ty si tie mená tresol len tak random, však?
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

práveže o princovi Wiliamovi sa hovorí ako o jednom z kandidátov, ale pravdepodobnejší sú Bannister, Redgrave, prípadne Beckham ale ten asi nie :)

//autoeditácia príspevku (27 Júl 2012, 19:56)
inak vysiela niekto zajtra kompletný závod cyklistiky? čo som pozeral tak tuším čt4 má len hodinku písanú v programe, neviem ako stv2...
Napísať odpoveď