Zaujimave pady na bicykli!!
-
RoC.k
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
heh , ja som tych padov zazil viac ale spomeniem posledny , sme boli s kamosmi v lese a jak ideme (lavotociva mierne klesajuca zakruta) ja ze si to rpeflekujem fajne ( som mal tak "najemno brzdy nastavene" ) ale jak zabrzdim tak bike zastavi skoro na mieste a ja uz ani neviem jak som sa kotulal , doteraz mam jazvy na chrbte , a dost velke
, potom doma som zistil ze oco mi dotiahol brzdy 
a dam sem este jeden , bohuzial som ho nevidel ale rozpravanie mi stacilo
napisem to tak strucne , spoluziaci isli do Vysnich ci de a jeden ( taky cudny kus) hore na kopci ze : nejdu mi brzdy
ale sa spustil ( neviem ci ho prehovorili abo mu drblo) a na***** do stromu a zlomil si klucnu kost 
a dam sem este jeden , bohuzial som ho nevidel ale rozpravanie mi stacilo
ja si spominam na 2 haluzne pady..
1. ked som mal cca 10 rokov dostal som svoj prvy horsky bicykel a chcel som sa naucit jazdit bez drzania..bolo to u nas na ulici a zrovna na mieste kde je taky maly most ponad "potocik" (potok tam uz davno nie je - teraz tam sused vypusta vodu z pracky a podobne) - z jednej strany bol plot a z druhej len cca 20 cm vysoky obrubnik a cca 2 dole "potok"
a ako si tak idem bez drzania tak zrazu hop, koleso sa mi stocilo rovno do toho obrubnika, preletel som cez bicykel rovno dole z mosta a bicykel na mna..odvtedy mozem povedat, ze som padol na hlavu - mal som monokel, vytlceny zub, celu pravu stranu tvare doskriabanu a na inych castiach tela len par modrin...ale haluzne to muselo vyzerat ked si to tak predstavim
2. vracal som sa od krstnej, popri ceste rastla na roli datelina..na kraji mal nejaky dedo zaparkovany malotraktor a kosil si do vlecky datelinu...videl som ho dost daleko pred sebou a zrazu mi zacala nejako blbnut prehadzovacka tak som sa pozeral, ze co s nou mam..a ako som tak bol skloneny zrazu len buch a ocitol som sa vo vlecke na dateline
pribehol dedo, ze co sa deje a ja tam lezim v krcoch smiechu az mi slzy tiekli a dedo len 
1. ked som mal cca 10 rokov dostal som svoj prvy horsky bicykel a chcel som sa naucit jazdit bez drzania..bolo to u nas na ulici a zrovna na mieste kde je taky maly most ponad "potocik" (potok tam uz davno nie je - teraz tam sused vypusta vodu z pracky a podobne) - z jednej strany bol plot a z druhej len cca 20 cm vysoky obrubnik a cca 2 dole "potok"
2. vracal som sa od krstnej, popri ceste rastla na roli datelina..na kraji mal nejaky dedo zaparkovany malotraktor a kosil si do vlecky datelinu...videl som ho dost daleko pred sebou a zrazu mi zacala nejako blbnut prehadzovacka tak som sa pozeral, ze co s nou mam..a ako som tak bol skloneny zrazu len buch a ocitol som sa vo vlecke na dateline
-
sokolik
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
...ešte pridám niečo: ak chcete vidieť hromadu dotlčených ľudí, choďte sa pozrieť na košický bikemaratón. minulý ročník bol veľmi zaujímavý:) jeden týpek došiel do cieľa doslova "dvojfarebný". polku tváre mal hnedú a druhú červenú. povedal, že sa najprv vyváľal v blate a potom vytrel ksicht na betóne...
niektorí došli s rôznymi vadami na bicykloch (doteraz som nepochopil, ako sa dá polámať sedlovka bez toho, aby bol na bicykli jediný škrabanec)
ja osobne som dopadol celkom obstojne, pár desiatok metrov pred cieľom som praskol dušu, ale všimol som si to až keď som zosadal z biku za cieľovou bránou.
no a môj kamarát išiel z preteku rovno do sanitky a do nemocnice, ale pretek dokončil! klobúk dolu!
ale to už nech sám dopovie, ak bude chcieť (mirak2)
niektorí došli s rôznymi vadami na bicykloch (doteraz som nepochopil, ako sa dá polámať sedlovka bez toho, aby bol na bicykli jediný škrabanec)
ja osobne som dopadol celkom obstojne, pár desiatok metrov pred cieľom som praskol dušu, ale všimol som si to až keď som zosadal z biku za cieľovou bránou.
no a môj kamarát išiel z preteku rovno do sanitky a do nemocnice, ale pretek dokončil! klobúk dolu!
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
no ja som pred par rokmi skakal taky mensi dirt(odraz-medzera-dopad) no a rozbehol som sa ale preskocil mi prevod a stratil som trochu rychlost ale povedal som si ze to ajtak skocim
....no tak som sa odrazil ale samozrejme som nemal dobru rychlost tak som prednym kolesom zapichol do dopadu, celeho ma prehodilo cez rajdy a zrazu drb...padol som na hlavu a spravil som otocku a uz som sa len suchal po chrbate asi meter a pol...nastastie som mal helmu tak hlava to vyzrzala( a dokonca aj helma) ale chrbat komplet cely oskrety 
Ja som za cely zivot nestravil bicyklovanim vela casu, ale pamatam si na jeden pad, ked som bol maly, mal som vtedy tak coolovo urobenu BMXku (alebo BMT) a nieco som riesil, ponahlal som sa niekde a viete ako su vypukliny v asfalte, no tak ze ho vuzijem a skocim si... vsetko parada len dopad
kostra sa mi zlomila ale najlepsie na tom bolo ako to so mnou islo pomaly k zemi, lebo vrchna rura nepraskla len sa pomaly ohybala... 
-
Začiatok Konca
Professional
Raz keď som šiel večer z tréningu, tak pršalo.. šiel som kopcom dolu a do prudšej zákruty vľavo.. šmykol som sa, ale nič sa mi nestalo..šúchal som sa po chrbte a klepol som si hlavu, ale mal som ruksak aj prilbu..
trochu odretú nohu..
Druhá, tak to bola teda rakva..
šiel som s kamarátom, čo zjazdoval.. dolu takým strmším kopcom.. nevybehaná cesta, čistá príroda... šiel som a všetko som odjazdil, niečo preskočil, ale potom som sa na neho pozrel, aby som v tej rýchlosti do neho nenarazil.. lenže to bola chyba, pretože pred ním, bola séria hlbších jám, ktoré som samozrejme nevidel.. a tak som do nich napálil bicykel v prdeli.. mal som dochrámané ruky, zápästia, lakte, predlaktia, plecia, brucho, stehná, hrudník, kolená... proste všetko.. len hlave sa nič nestalo..tiež som mal prilbu.. inak som bol celý krvavý s krásnymi chrastami.. ale doliečilo sa to..
dopadol som na cestu(betónovú) so štrkom s veľkými kameňmi.. Jediné, čo mi ostalo je celkom slušná jazva na ľavom lakti..
inak také vážnejšie nehody som nemal(na bicykli..) 
//nedávno som spadol tak nepríjemne..
naháňali sme sa z tréningu s chalanmi a strkali sme si kolesá do kolies..a ten jeden začal pridávať, tak som aj ja začal... a tak som stúpil na pedál, že sa zlomil (bola to zliatina, ale bola pred tým už prasknutá) a tak som sa vykriepil..na ruky a cez bicykel..
ale tak nič iné sa mi nestalo..len odretá ruka..

Druhá, tak to bola teda rakva..
//nedávno som spadol tak nepríjemne..
Cesta domou zo skoly. Hovorim kamosovi podme doprava a on to dal dolava, tak som mu zobral zadne koleso a spravil som 2 kotrmelce. Ale nic mi nebolo.
Ponahlal som sa domov, a nvm preco som zaflekoval na kamienkoch, skoro som skoncil v potoku, bike bol cely az na prekruteny prehadzovač..
To je zatial všetko co sa mi prihodilo a som rad
...
Ponahlal som sa domov, a nvm preco som zaflekoval na kamienkoch, skoro som skoncil v potoku, bike bol cely az na prekruteny prehadzovač..
To je zatial všetko co sa mi prihodilo a som rad
Raz som si s kamaratom dal downhill po lese este na SVK. A jak sme uz vychadzali z lesa, tam bol taky hrozne strmy vyjazd, kde boli poprerastane korene. Kamarat bol uz na konci ma cakal, dali sme si preistotu od seba odstup (chvalabohu) a ked som tam ja vyletel v dost velkej rychlosti na celoodpruzenim bicykli na tie korene, tak som sa dostal na predne koleso a spadlo so mnou zo sedadla na rurku, popritom som skakal na prednom kolese dolu kopcom, a poobijal som si vajicka. To bolo strasne vtedy, nic ma nebolelo len medzi nohami.
-
Scorpion90
King
Re: Zaujimave pady na bicykli!!
Neviem ci je nazov temy spravny - "zaujimave" teda aspon pre mna to rozhodne nebolo, ale cca 2 tyzdne dozadu mi jedna vodicka nedala prednost, narazila do mna z boku do zadneho kolesa. Nastastie ani ona ani ja sme nemali velku rychlost. Ja po meste jazdim opatrne a ona sa akurat rozbiehala z vedlajsej cesty
Spravil som salto cez bicykel a dopadol na rameno a spatnym odrazom som si udrel aj hlavu (nanestastie som nechal doma prilbu, kedze som siel len z garaza domov). Nasledne rontgeny chvalabohu neukazali ziadnu zlomeninu ani otras mozgu. Takze som vzhladom na okolnosti este vyviazol celkom dobre - narazene rameno, par pomliazdenim a odrenin a mala ranka na hlave. Rameno citim doteraz, ostatne je uz zahojene
na bicykli sa spravila osmicka, zadny blatnik bol nakrivo a zopar dalsich detailov, nastastie po malej oprave nic nebrani jeho dalsiemu pouzivaniu
Spravil som salto cez bicykel a dopadol na rameno a spatnym odrazom som si udrel aj hlavu (nanestastie som nechal doma prilbu, kedze som siel len z garaza domov). Nasledne rontgeny chvalabohu neukazali ziadnu zlomeninu ani otras mozgu. Takze som vzhladom na okolnosti este vyviazol celkom dobre - narazene rameno, par pomliazdenim a odrenin a mala ranka na hlave. Rameno citim doteraz, ostatne je uz zahojene
na bicykli sa spravila osmicka, zadny blatnik bol nakrivo a zopar dalsich detailov, nastastie po malej oprave nic nebrani jeho dalsiemu pouzivaniu
Sokol to iste sa stalo mojmu kamosovi
no on neisiel z kopca a mal svoju vlastnu BMX no neviem ako narazil do steny proste isiel a zrazu drb do steny panelaku 
Už som písal do tej druhej (locknutej) témy môj najhorší pád. No nejdem sa opakovať, a tak napíšem asi najhorší kamarátov "pád", bol som vtedy s ním. Mali sme tých 9 rokov, bicyklovali sa, nejako sme sa dostali na antuku, nejaké staré volejbalové ihrisk, kamarát sa chcel rozbehnúť a zašmykovať, no nevšimol si akési "silónové" lanko, ktoré malo byť sieť, a tak v plnej rýchlosti zavadil krkom (!) o dané lanko. Silón sa samozrejme neroztrhol, chalan spadol a bicykel zašiel asi o pol metra ďalej. Chlap mal vtedy komplet rozrezaný krk, ťažko sa mu dýchalo, neskutočne reval a už len pozeralo sa na to veľmi blbo. Boli sme asi 50m od domu, takže som ho rýchlo vzal domov, tak ho zaviezli na pohotovosť ale našťastie vsio v poriadku. Po bicykle som sa vrátil o asi 10 minút, verte či neverte, boli tam. No, vtedy asi to Slovensko ešte nebolo také skazené.
-
ultimate222
Light Star
ja som mal taky dost neprijemny pad asi pred 8 rokmi, slapal som do kopca, do dost strmeho kopca a dost som sa do toho zaprel a zrazu sa mi necakane roztrhla retaz alebo sa zlomil pedal, uz si nepamätam, ale nasledoval skaredy par -> na to ozubene koleso pri pedaloch som si napichol nohu a vsade bola krv, celu nohu som mal krvavu ... dodnes mam jazvy
... ale zvlastne, ze ma to nebolelo, asi som bol v soku tak som nevnimal bolest alebo neviem co, len sa pamätam, ze tiekla krv a hned som isiel na chirurgiu, mi to obviazali a niekolko dni som velmi tazko len vedel chodit
moj najhorší pád bol ked som mal 5-7 rokov. Išiel som po ceste asi 25km/h a začal som klučkovat len tak na rovnej ceste. Ale vyšmykol sa mi kormán a predné koleso sa mi vytočilo až tak že nebolo vo vertikálnej polohe ale v horizontálnej vzhladom k rámu bicykla. Takže ma to hned zabrzdilo a ja som preletel cez bike a dopadol som na tvrdý asfalt tvárov a šuchal som sa po tvári 1 meter. Z nosa tolko krvi že sa to nedalo ani zastavit a na ceste meter dlhá krvavá čiara
Nič príjemné
toto je jediný môj na videu 6:36...
ale akurát minulý týždeň som padol na chrbát asi z 2 metrovej výšky
lebo sa mi šmykol prst zo danej brzdy a na chrbát... zablokovaný chrbát, narazené kríže, niečo s rebrami a dodrbaný lakeť.. takže do konca prázdnin už asi moc nepojazdím
ale akurát minulý týždeň som padol na chrbát asi z 2 metrovej výšky
Cez vikend na zjade FR malino brdo som trosku napalil do pňa. Co ma po zraneniach, prehadzovacku som urval.