EU zaciatok konca?

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: EU zaciatok konca?

Príspevok od používateľa gogo956 »

neviem, problémy určite budu a nie male, ale som opatrny optimista a dufam ze to dopadne lepsie ako si teraz myslime, ziadna katastrofa sa snad diat nebude, aj ked bez nejakej tej vyssej inflacie sa to nezaobide..
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Bobik
márna snaha, ale aspoň ti za ňu dám :plus: :wink:

btw. IvanSk, ak by Slovensko malo 10 násobne väčšiu armádu, myslíš, že by sme mali nejakú reálnu šancu ňou niečo skutočne dokázať? Bol by v tom nejaký rozdiel okrem toho, že by sme za ňu 10x toľko platili?
mico5000
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mico5000 »

niekto to tu možno už napísal - euro nepadne to sa radšej zadlžíme - nič nieje jednoduchšie než sa poriadne zadĺžiť koľko by predstavoval poriadny európsky dlh nechávam na každého fantáziu
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

btw. IvanSk, ak by Slovensko malo 10 násobne väčšiu armádu, myslíš, že by sme mali nejakú reálnu šancu ňou niečo skutočne dokázať? Bol by v tom nejaký rozdiel okrem toho, že by sme za ňu 10x toľko platili?

Minimálne by sme dokázali klásť dlhšie odpor. Proti takému Maďarsku verím, že by sme boli schopní sa aj ubrániť.
Samozrejme nevravím že nás Maďarsko nevyhnutne napadne ale človek musí vždy počítať so všetkými alternatívami.

"Keď chceš mier, prihotov sa na vojnu" - platí stále.

Druhý musí mať rešpekt pred našou vojenskou silou, inakšie sme ľahký terč. INak 700 miliónov eur už išlo na cigánsku otázku, tieto mohli byť pokojne použité na modernizáciu armády a následne mohli byť novými tankami zrovanné so zemou nelegálne cigánske osady, v rámci výcviku samozrejme :D

V európe sa čoskoro úpne zmenia pomery síl aj spojenectvá. Takže so žiadnym NATO netreba počítať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

mico5000

nie som zastancom nekonecneho zadlzovania statov eurozony, ale myslim ze Grecko
je posledny stat ktory bude takto "sanovany", pretoze ak by potrebovalo rovnaku pomoc napr Taliansko alebo Spanielsko co vzhladom k ich ekonomike nie je az tak do buducnosti vylucene, tak v tom pripade by sa to muselo riesit uplne inac a radikalnejsie,
nakolko dane ekonomiky su niekolko nasobne vecsie ako je Grecka.
Ale dufam ze politici sa zlaknu a zacnu byt zodpovednejsi co najskor :)

IvanSk

to neustale strasenie Madarskom naozaj nerobi moc dobru krv.. :?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Maďari by nás zmietli behom pár dní. Zostala by nám akurát tak partizánska vojna.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Hughito - nezostala. Väčšina mladých do hôr nepôjde, partizánčiť z mesta/dediny sa im tiež nebude chcieť a starí sú už na to pristarí. Holt, Slováci majú v tomto značne zlomenú chrbticu - v nebezpečí ohnú chrbát a "prosím, nebite ma tak silno." Toto je môj súkromný subjektívny názor. :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

IvanSk: V prípade otvorenej vojny ti žiadna krajina nebude klásť "dlhšie odpor" pokiaľ to bude dopredu prehraná vojna. Pokiaľ dojde k agresii, rozhodujúca bude nie veľkosť armády, ale záujmy veľmocí v danej oblasti a to, na koho stranu sa pridajú. Zober si pomer vyzbrojenia ČSR pred WWII a schopnosť mobilizácie obyvateľstva a porovnaj si to s dneškom. A ako to nakoniec skončilo? Malo by zmysel "dlhšie klásť odpor" za cenu obrovských strát na životoch brancov a civilného obyvateľstva?
Život nie je command and conquer, aby sa hralo do posledného vojaka a kapitulácia neznamená automaticky koniec všetkého.
Ale to sme už dosť OT :psssst:
mico5000
Light Star
Light Star

...k téme maďarsko sa netreba bližšie vyjadrovať politici -však vieme čo je to za stoku - majú vždy rečí a činov nikde -hovoria ľudu len to čo sa mu páči -prostý populizmus.. to že niekto uverí siláckym rečiam značí jeho mieru naivity (a síce je to na hrane pretože udržať si dnes istú mieru objektivity je čím ďalej zložitejšie a ťažšie )
ok... k zadlžovaniu - pozrime sa na USA -krásny príklad zadlžovania a ako im to funguje ;)(nik tomu neuverí že USA krachne - prebudenie z amerického sna ? - viď český sen)
je presne toto som chcel povedať zadlžovanie =DLH a ten prináša so sebou okrem úrokov aj záväzky -a tie nám pravdepodobne prinesú viac obmedzení...
hughito
Redeemer
Redeemer

Frikso napísal:IvanSk: V prípade otvorenej vojny ti žiadna krajina nebude klásť "dlhšie odpor" pokiaľ to bude dopredu prehraná vojna. Pokiaľ dojde k agresii, rozhodujúca bude nie veľkosť armády, ale záujmy veľmocí v danej oblasti a to, na koho stranu sa pridajú. Zober si pomer vyzbrojenia ČSR pred WWII a schopnosť mobilizácie obyvateľstva a porovnaj si to s dneškom. A ako to nakoniec skončilo? Malo by zmysel "dlhšie klásť odpor" za cenu obrovských strát na životoch brancov a civilného obyvateľstva?
Život nie je command and conquer, aby sa hralo do posledného vojaka a kapitulácia neznamená automaticky koniec všetkého.
Ale to sme už dosť OT :psssst:
Toto sme tu už raz predebatovávali. Najväčšiu chybu vidím v predposratom konaní Francúzov a Angličanov. Zradili nás a takisto aj ZSSR, lebo si naivne mysleli, že nasmerujú Hitlera na východ.

ZSSR nám bolo ochoné pomôcť. Keby sa proti Hitlerovi hneď od začiatku postavila koalícia tvorená nami, ZSRR, Francúzmu a Angličanmi, tak vojna má pár mesiacov. Tu sa ukázalo, že žiadny variant menšieho zla neexistuje. Menšie zlo nakoniec vždy prejde k veľkému. FR a ENG práve toto menšie zlo praktizovali a dopadlo to tak, ako dopadlo. Paradoxom je, že oni (hlavne FR) to schytali prví.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ono je to v zivote o tom, ze sa na 100% neda verit asi nikomu, CSR napriklad vobec nepomohlo ze mala bilateralne zmluvy s Francuzskom o obojstrannej vojenskej pomoci v pripade napadnutia - aj tak nas vsetcia zapredali bez mihnutia oka - blizsia kosela ako kabat, ale taka je uz politika..

A k tej madarskej armade-je iba o malo pocetnejsia /24tis/ ako nasa a vyzbrojou podobne zastarala, v kazdom pripade vojensky konflikt v stredoeuropskom priestore je v podstate vyluceny, co je nastastie dobre.

Co sa tyka vysky dlhu USA vs. EU tak tam by som bol velmi opatrny, ak niekto povazuje EU za automaticky lepsiu ekonomiku, pretoze USA ma zopar velmi silnych tromfov, zatial co Eurozonu v podstate celu taha hlavne iba Nemecko, ostatni sa iba viac-ci menej vezú
a ako uz parkrat povedali, ked sa nastvu tak odidu ako prvy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Akýkoľvek vojenský konflikt v tomto priestore v horizonte nasledujúcich rokov je absolútne vylúčený, to je každému normálne človeku jasné.
slay
Addict
Addict

IvanSk napísal:

Minimálne by sme dokázali klásť dlhšie odpor. Proti takému Maďarsku verím, že by sme boli schopní sa aj ubrániť.
Samozrejme nevravím že nás Maďarsko nevyhnutne napadne ale človek musí vždy počítať so všetkými alternatívami.

"Keď chceš mier, prihotov sa na vojnu" - platí stále.

Druhý musí mať rešpekt pred našou vojenskou silou, inakšie sme ľahký terč. INak 700 miliónov eur už išlo na cigánsku otázku, tieto mohli byť pokojne použité na modernizáciu armády a následne mohli byť novými tankami zrovanné so zemou nelegálne cigánske osady, v rámci výcviku samozrejme :D

V európe sa čoskoro úpne zmenia pomery síl aj spojenectvá. Takže so žiadnym NATO netreba počítať.
Si tak krásne naivný :). Kúpili ti na narodeniny novú lego stavebnicu čo? Ja som sa tiež hral na indiánov a kovbojov keď som bol malý. Ale kdesi medzi 5tym a 9tym rokom ma takéto somariny prestali baviť. Tak to už dnes na mňa neskúšaj :wink:

Aj keby sme všetci do poslednej nohy boli na Slovensku profesionálni vojaci, tak si s tým môžeme vytrieť. Naše HDP stačí tak akurát na vzduchovky a aj do tých by sme ako broky používali vytiahnuté plomby zo zubov. Ty žiješ asi v nejakej inej realite, kde 300 sparťanov porazí tisíce peržanov, alebo ja neviem..
:nono:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Aj keby sme všetci do poslednej nohy boli na Slovensku profesionálni vojaci, tak si s tým môžeme vytrieť. Naše HDP stačí tak akurát na vzduchovky a aj do tých by sme ako broky používali vytiahnuté plomby zo zubov
Vidím že máš prehľad o HDP a cenách zbraní, ako by aj nie, veď ty si okrem ekonóma aj diplomovaný zbrojný technik, som zabudol a ešte som zabudol, že si aj čestný občan Černobyľu.

Slay nikto nečaká, že ty pcohopíš vojenské a ľudské odhodlanie, to je niečo mimo tvoje chápanie v tvojej hlavičke nikdy 300 sparťanov nemôže poraziť tisíce peržanov. Vidno že si v živote nezažil žiadnu bitku.
Možno je to chyba a mali ti sem tam rovestníci naložiť. Potom by si videl čo je to odhodlanie alebo zbabelosť.

Všetky ľudské a niekedy aj vojenské boje sa vyhrávajú v mysli.
Navyše ten kto má veľkého ducha zvíťazí, i keď padne. Tak ako zvíťazil Štúr, Hlinka a iní. Štúr zomrel ale jeho duch nie, Hlinka zomrel ale jeho duch nie a vznikol štát, Tiso bol zvraždený ale jeho duch nie. Slovensko bolo vyvraždené Maďarmi, ale nezahynulo, bolo vyvraždené turkami ale nezahynulo, bolo vybombardované boľševikmi a američanmi, boli odtiaľ pobrané tisíce ľudí do gulagov ale slovenský duch žije aj dnes.
Teda aj keby na nás zaútočili samotné USA, museli by nás úplne vyhladiť aby náš duch zahynul. No i keby na nás zaútočili samotné USA, verím že by sa našlo kopec ľudí, ktorých duch je väčší ako americký rozpočet na armádu a trebárs aj s vidlami by vyšli vyhnať okupanta presne tak ako v 1968.

A toto je to čo tebe a mnohým ďalším Slovákom i európanom chýba - chýba Vám duch a zápal. Ste iba telá bez skutočnej duše. Duše, ktorá sa nebojí obety a ktorá si nepripúšťa prehru. Pretože jedinou skutočnou prehrou človeka je, keď zavrhne svojho ducha a vieru že dokáže prekonať aj nemožné. Keď Slovensko bude mať iba ľudí bez duše nikdy to tu iné nebude a nemôže byť, vždy to tu bude také niajké, primerné, nevýrazné. Práve ten duch ktorí európania stratili majú moslimovia, prisťahovalci, cigáni a ostatný svet, Oni sa budú biť za svoj život, prežitie a existenciu aj keby mali vyhladiť všetkých európanov a američanov, ten duch ich ženie do predu a európu do zabudnutia.
Nech to vyznie pre teba akokoľvek trápne a smiešne je to skutočne tak.
slay
Addict
Addict

Dojemné Ivanko, v skutku dojemné. Stavím sa, že Braveheart je tvoj najobľúbenejší film :)

Len naozaj mi uniklo čo si vlastne vyvrátil z toho čo som povedal? Musíš stiahnuť uši ako malý pes a priznať, že mám pravdu aj keď sa ti to nepáči. Na to naozaj netreba byť odborník, to je sedliacky rozum Ivan. Ideály sú pekná vec a reálny svet je o inom. Ak by si sa niekedy naozaj pobil tak by si to vedel a nehovoril tu hlúposti. :wink:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

LOL, ďalší poetický, ničnehovoriaci výron, v ktorom niekto sám seba stavia do pozície priam "ubermenscha".

Citujem: "Teda aj keby na nás zaútočili samotné USA, museli by nás úplne vyhladiť aby náš duch zahynul. No i keby na nás zaútočili samotné USA, verím že by sa našlo kopec ľudí, ktorých duch je väčší ako americký rozpočet na armádu a trebárs aj s vidlami by vyšli vyhnať okupanta presne tak ako v 1968." - vieš mi povedať, že kto v 1968 vyháňal vidlami okupantov?

Samozrejme, "chýba nám duch a zápal", tebe nechýba, lebo si sa s niekým primitívne pobil a "vieš aké to je". Viem si ťa živo predstaviť. "Sme telá bez skutočnej duše" - ty nie si, že? Ako obyčajne, sem si sa znovu postavil virtuálne ako príklad...

A prečo som na teba zareagoval? Pretože mi už ide na city tvoje odsudzovanie všetkých okrem seba. Nie len v tejto téme, ale aj v iných. Vidíš sa priam ako spasiteľ Slovenska, ktorý má plnú hubu "Slovenskosti".
b.o.b.i.k
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa b.o.b.i.k »

Docela me mrzi, ze kvuli argumentacni urovni nekterych diskutujicich se nejsme schopni normalne bavit. Kam jsme to dopracovali, kdyz davame Tisa za priklad statecneho slovenskeho ducha? :) Je to tak vtipny, az spis smutny...
gogo956
Redeemer
Redeemer

b.o.b.i.k

toto forum musis brat s velkou rezervou, nakolko velka cast osadenstva tvoria deti, resp. teenage, preto treba byt zhovievavy k nazorom ktore casto este nie su myslienkovo vyzrete.. Inteligentni dospeli ludia vedia kto bol Tiso a kam patril a urcite ho nebudu velebit.
mico5000
Light Star
Light Star

pššt... ale to nieje len od toho koľko má kto rokov sú proste ľudia ktorý Tisa neradia kam by mali (ja sa k nim rozhodne radiť nejdem)
Spoiler
každý *** má pár sympatizantov
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

IvanSk napísal:A toto je to čo tebe a mnohým ďalším Slovákom i európanom chýba - chýba Vám duch a zápal.
a tebe zdravý rozum. ale čo už - nikto nie je dokonalý...

slay napísal:Dojemné Ivanko, v skutku dojemné. Stavím sa, že Braveheart je tvoj najobľúbenejší film :)
to určite - a pôvodný soundtrack nahradil "o vaterland zeig uns den weg" :lol: :lol:
Napísať odpoveď