Ziskanie zbrojneho preukazu
Re: Ziskanie zbrojneho preukazu
MIRV, s tymto na mna nechod.... Aké statistiky??? Respektive aké konkretne??? Mnohi odporcovia volneho drzania zbraní sa radi ohanaju statistikami, ale keď im clovek predlozi také, ktoré ich predpoklady vyvracaju, tak potom uz hovoria o skreslovani faktov.... To, že nejaký manik chce zabit co najviac ludi, je o jeho chorej mysli, nie o tom, či ma doma pušku.... Pretoze aj bez dlheho uvazovania existuje celá rada sposobov ako zabit vela ludi naraz aj bez jediného vystrelu.... Spoliehat sa na policiu a modlit sa kým pride nie je riešenie....
ako sorry pinhead, ale to co si predviedol je alibizmus a populizmus takych rozmerov, ze Fico by ti zlozil poklonu a pridal este krasny pukrlik...utocnik strielal na detskom tabore, vacsina mrtvych je vo veku 14-18, kto sa tam mal akoze branit? par veducich ktori isli na detsky tabor? sam sa chcem stat drzitelom ZP ale takymto sposobom pretocit takuto udalost, no ja cumim ... som si myslel ze si normalny
Pinhead, môže byť?
http://ajph.aphapublications.org/cgi/co ... 99/11/2034
Vlastniť strelnú zbraň ti ale proti bombe tiež nepomôže
http://ajph.aphapublications.org/cgi/co ... 99/11/2034
Vlastniť strelnú zbraň ti ale proti bombe tiež nepomôže
-
KaptMichal
King
Tak hádam nie tí mladiství... i keď...par veducich ktori isli na detsky tabor?
MIRV určite, ešte viac obmedziť ľudí aby potom v prípade núdze výkonná moc alebo nejaký iný nepriateľ mal značnú výhodu... Lebo žiadny civil nebude mať pri sebe zbraň. Ten týpek to mohol spraviť aj keby mal, aj keby nemal ZP, ja ani neviem či ho mal vlastne. Stále sa tu spomínajú štatistiky ale koľko je nezaznamenaných prípadov, kedy už samotná prítomnosť zbrane útočníka odradila... To nikto nespočíta, lebo sa o tom žiadne záznamy nevedú.
Keď ťa v aute prejde tank, airbag ti už nepomôže...Vlastniť strelnú zbraň ti ale proti bombe tiež nepomôže
Z toho, že sú nezaznamenané vyplýva, že nevieme koľkých prítomnosť zbrane odradila...takže sa akože odvolávaš na fiktívne čísla? No to je zaujímavé.
A vieš čo by sa stalo keby taký obyčajný civil vytiahol na útočníka zbraň? Ten mu ju zoberie a zastrelí ho ňou...alebo si myslíš, že každý, kto má zbraň ju aj vie používať? Haha, nie, vôbec nie. Mnohé zbrane v ilegálnom držaní pochádzajú práve od kadejakých neopatrných vlastníkov zbraní, ktorým ju niekto ukradol
A vieš čo by sa stalo keby taký obyčajný civil vytiahol na útočníka zbraň? Ten mu ju zoberie a zastrelí ho ňou...alebo si myslíš, že každý, kto má zbraň ju aj vie používať? Haha, nie, vôbec nie. Mnohé zbrane v ilegálnom držaní pochádzajú práve od kadejakých neopatrných vlastníkov zbraní, ktorým ju niekto ukradol
-
KaptMichal
King
Ja len hovorím zo skúseností známych a možno aj mojich.
Každý, kto legálne drží zbraň, ju musí vedieť používať. Aj na to sa robí ZP. Neviem MIRV čo robíš alebo nie, ale je veľa takých ľudí, ktorí len doma sedia a mudrujú, päty z domu nevystrčia a nepoznajú realitu. Nehovorím, že teraz každý deň sa stretávam s rôznymi násilníkmi ale ľudia sú, boli a budú všeliakí no a ja riskovať nechcem.alebo si myslíš, že každý, kto má zbraň ju aj vie používať?
V prvom rade nepozeraj toľko akčných filmov, a v druhom keď ti napríklad vykrádajú dom a ty si doma tak čo spravíš? Ak máš zbraň tak nieje o čom, inak sa môžeš spoliehať iba na pánbožka... A aby som nezabudol, predpokladám, že každý kto si urobil ZP kvôli bezpčenosti, je odhodlaný zbraň skutočne použiť keď na to príde.A vieš čo by sa stalo keby taký obyčajný civil vytiahol na útočníka zbraň? Ten mu ju zoberie a zastrelí ho ňou
Aha, takže tu ľudia snívajú o tom ako sa hrdinsky postavia voči niekomu so zbraňou v ruke a ja pozerávam veľa akčných filmov? Nepozerávam žiadne. A myslíš, že súčasťou získania preukazu je aj kurz sebaobrany? Alebo ťa snáď naučia ako zlikvidovať niekoho s M16? Naozaj neviem kto tu tára
A ako som už povedal...prosím, tak teda neriskuj bez zbrane, ale uvedený článok hovorí, že je väčším rizikom ak zbraň máš...a tiež šanca, že sa dostaneš do podobnej situácie ako v Nórsku je asi taká ako, že tvoje lietadlo spadne...ľudia robia obvykle najväčšie haló okolo medializovaných prípadov, ale v skutočnosti je väčšia pravdepodobnosť, že zbraň nájde tvoje decko a pri hre sa s ňou usmrtí...alebo ťa zabije niekto z tvojej domácnosti http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17070975
-
KaptMichal
King
Kto prosímťa v bežnom živote ide po ulici s M16, alebo ide vylúpiť obchod/prepadnúť človeka na ulici s automatom, ešte k tomu s útočnou puškou...?
To sa spýtaj Pinheada, keďže on tým argumentoval 
-
KaptMichal
King
K tomu článku - To by ma zaujímalo koľko napríklad vlastných psov zabije svojich pánov.
Pinhead len povedal, že keby na tom ostrove niekto z nich mal zbraň, tak by mohli ušetriť životy. A na základe čoho usudzuješ, že niekoho, kto má v ruke M16 s pištoľou nezastrelíš? Ešte k tomu v takom teréne, aký mal ten ostrov?
Pinhead len povedal, že keby na tom ostrove niekto z nich mal zbraň, tak by mohli ušetriť životy. A na základe čoho usudzuješ, že niekoho, kto má v ruke M16 s pištoľou nezastrelíš? Ešte k tomu v takom teréne, aký mal ten ostrov?
Áno, hypoteticky mohli byť ušetrené ich životy. Ale stačí sa pozrieť ako jednoducho sa k zbraniam dostali vrahovia zo školského masakru v Columbine. Alebo masaker na Virginia Tech - zbrane kúpil na eBayi. No nie je to výborné, že boli zbrane tak dostupné?
Môžeš niekoho s M16 zastreliť aj s pištolou, ale myslím, že aj sám uznáš, že zatiaľ čo z pištole strielaš po jednom náboji...z automatickej zbrane môžeš strielať po dávkach. Viac výstrelov = väčšia šanca, že ťa zabije. Preto to aj vymysleli.
Môžeš niekoho s M16 zastreliť aj s pištolou, ale myslím, že aj sám uznáš, že zatiaľ čo z pištole strielaš po jednom náboji...z automatickej zbrane môžeš strielať po dávkach. Viac výstrelov = väčšia šanca, že ťa zabije. Preto to aj vymysleli.
-
KaptMichal
King
O tom, aké šance kto mal je debata na celý večer. Ja som nikde nepovedal, že to tu má byť ako v Texase, že si kúpime plameňomet v samoobsluhe. Ale nemalo by sa to s tými zákazmi a nariadeniami preháňať. Napríklad reakcia na Harmana bola, že zakázali civilom automaty ak sa nemýlim a naopak, policajná hliadka musí mať pri sebe automat... a pritom to čo mali spraviť bolo začať riešiť cigánsky problém...No a prepáč, minule keď nás zelení zastavili v aute a jeden z nich mal cez plece samopal... Kde to sme?
Skrátka si nemyslím, že udalosti typu Harman sú spôsobené tým, ako "ľahko" sa zbrane získavajú. To bývajú väčšinou zlyhania systému.
To ma zminuskoval asi nejaky zeleny...
Skrátka si nemyslím, že udalosti typu Harman sú spôsobené tým, ako "ľahko" sa zbrane získavajú. To bývajú väčšinou zlyhania systému.
-
qwerty-xyz
od 36 sekundy odporucam ..... MIRV a ked znova zacnes mat debilne reci ohladom zbrani, prosim, najprv si otvor o nich nejaku MODERNU knihu a nastuduj prislusne materialy, .... lebo ja ti garantujem ze s touto PISTOLOU do teba spravim vela vela dier, behom par sekund . . . .
Myslím, že diskutovať o problematike zákona o zbraniach a strelive, či ťažkopádnosti získania ZP je jedna vec a útoky v Nórsku, či iných častiach sveta sú vec druhá. Niekto by už mal povedať, že ak bude chcieť niekto spáchať samovraždu zbraňou, alebo zabiť niekoľko ľudí, tak to urobí bez ohľadu, či je držiteľom ZP, alebo nie. Dokonca sú títo ľudia nebezpečenejší ako ľudia so ZP, ktorí museli spolniť určité podmienky. Jednoduchú strelnú zbraň ste si schopný vyrobiť aj doma na kolene, stačí vám na to dieľňa so sústruhom a náradím, ktoré bežne kúpite a väčšina ľudí ho má doma. Nehovoriac o tom, že z armády bolo rozkradnutých toľko zbraní, že to pekné nie je. Ukradnuté zbrane sú tiež artiklom na predaj a mohol by som pokračovať. Väčšina trestných činov sa deje práve s tymito zbraňami, lebo kto už by bol taký blbec a použil na prepadnutie alebo vraždu zbraň, ktorú má na svoje meno.
-
KaptMichal
King
COTHW, skor tu islo v debate o to, ze keby niekto z tych ludi na ostrove mal zbran, tym jatkam sa dalo predist. Inak suhlasim co si napisal.
-
Masaker
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
kaslite na norsko ...i tak to boli komunisti...( som pripravený na K-)
k veci: k tomu lupeniu so zbranami na vlastne meno:D je az na zaplakanie ake jednoduche sa dostat k zbrani bez papierov... nemam ZP a raz mi napadlo ze zistim ci by som bol schopny taku zbran ziskat:) a nestacil som sa divit:) za peniaze neni problem ani gulomet alebo rpg...
takze obmedzovanie legalnych drzitelov zbrani je bezpredmetne ,hlupe a zbytocne... vid. niektore staty usa , staci byt obcan a pockat ... a mozte mat aj hufnicu:) ticho im zavidim:)))
k veci: k tomu lupeniu so zbranami na vlastne meno:D je az na zaplakanie ake jednoduche sa dostat k zbrani bez papierov... nemam ZP a raz mi napadlo ze zistim ci by som bol schopny taku zbran ziskat:) a nestacil som sa divit:) za peniaze neni problem ani gulomet alebo rpg...
takze obmedzovanie legalnych drzitelov zbrani je bezpredmetne ,hlupe a zbytocne... vid. niektore staty usa , staci byt obcan a pockat ... a mozte mat aj hufnicu:) ticho im zavidim:)))
A načo by ti bola húfnica a RPG ? 
Záluba v technike????.... alebo proste len radost z fakt "velkej rany".... 
Samozrejme.
Ja to skôr vidím na trápne reči na fóre.
Naaahodou s RPG sa da odpalit na jednu ranu panelak na L9