Baterie-vydrž 7 rokov

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
jojo1996
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Baterie-vydrž 7 rokov

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Pri týchto bateriach: http://www.alza.sk/pure-energy-aaa-ram-d155661.htm pišu že vydržia nabité sedem rokov. Chcem sa spýtať či niekto tieto batérie ma a či je to pravda.
Ninx
Star
Star

Re: Baterie-vydrž 7 rokov

Príspevok od používateľa Ninx »

myslim ze si to iba zle pochopil.. tie baterky mozu vydrzat nabite 7rokov ak s nimi nic nerobis, no pochybujem ze si ich niekto z fora kupil pred siedmimi rokmi aby ich nabil, ulozil do suflika a teraz skusil ci su nabite. Pri normalnom pouzivani napriklad v ovladaci TV vydrzia veeelmi kratko pretoze maju podpriemernych 800 mAH.
jojo1996
Light Professional
Light Professional

AHA. Možeš mi doporučiť nejake aby vydržali čo najdlhsie v rovnakej cenovej kategorii?
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

z nabíjateľných- nejaké kvalitnejšie > 2500mAh batérie
z jednorázoviek- napríklad Panasonic Evoia
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

dobra tema, ked uz ste to tu nacrtli, ako sa bezny, elektrotechnicky absolutne negramotny clovek ako ja dozvie ako dlho priblizne vydrzia baterky ktore su pred nim na stojane v obchode? cim viac mAh tym lepsie, ci?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

coldrain neboj, predavac by ti mal byt schopny poradit (ak to nejdes kupovat v nejakej trafike alebo co :D )
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ColdRain napísal:dobra tema, ked uz ste to tu nacrtli, ako sa bezny, elektrotechnicky absolutne negramotny clovek ako ja dozvie ako dlho priblizne vydrzia baterky ktore su pred nim na stojane v obchode? cim viac mAh tym lepsie, ci?
kedze ta casto vidim v teme o posilovani, tak jednoduchy priklad, jozo ma na cele napisane 15kg*50 (udaj na baterke xxx mAh), co znamena ze 15 kilovu cinku da 50x hore, ked tuto zataz zvisis, jozo ju zdvihne menej krat, ked ju hodne zvysis, jozo sa len zaprie prdne a cinkou nepohne, naopak ked ju znizis, jozo ju zdvihne viac krat
:D

ok seriozne, cim viac pasikov tym viac adidas, ano "malo" by to tak byt ze viac mAh baterka dlhsie vydrzi pretoze je to jednoduchy udaj ktory ti ma napovedat kolko miliAmperov (ampere udavaju "nabitost" baterky, to je ta stava o ktorej sa v elektro hovori) dokaze takato bateria vydavat zo seba pocas jednej hodiny, ked zataz zvysis logicky to bateriu viac vystavi, a vybije sa skor, ked naopak budes odoberat menej, bateria vydrzi viac

to ze by to tak malo byt ale nieje vzdy je dane dalsimi parametrami baterky ktore vyrobcovia neuvadzaju, ktore by si mohol zhrnut do pojmu kvalita, cim kvalitnejsia tym lepsia :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

vendo napísal:to ze by to tak malo byt ale nieje vzdy je dane dalsimi parametrami baterky ktore vyrobcovia neuvadzaju, ktore by si mohol zhrnut do pojmu kvalita, cim kvalitnejsia tym lepsia :)
A presne o toto ide pri bateriach uvedenych v prvom prispevku. Zrejme ide o baterky s extremne nizkym samovybijanim, co sa da dobre marketingovo vyuzit prave tou formulkou, ze vydrzia nabite 7 rokov. Pri beznom pouzivani je to vsak v podstate jedno, aj ked mozno pri pouziti v dialkovom ovladaci sa moze vydrz predlzit dajme tomu o jeden mesiac (ak uvazujeme, ze bezne vydrzia 6 mesiacov).
Stale je to vsak hlavne marketing a zalezi od pouzitia, ak to ide do zariadenia, kde sa baterky vystavia za 2-3 tyzdne, tak tam podla mna nebude velky rozdiel oproti lacnejsim nabijacim baterkam.
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Gothar
Moderátor
Moderátor

V podstate ano, ale NiMh baterie nie su vhodne pre rychle nabijanie a vacsinou sa nabijaju prudmi okolo 100-200 mA. Samozrejme to trva dlhsie, ale konstrukcia baterie nie je tak namahana a ak zabudnes, ze mas baterky na nabijacke, tak sa im nic nestane, pretoze pri prebijani sa nadbytocne teplo lahko rozptyli, kedze ho nie je vela (preto mozes kupit lacnejsiu nabijacku bez casovaca). Tato konkretna ma casovac, takze pri zabudnuti baterky neznicis, no mala by sa im skratit zivotnost, bohuzial neviem povedat o kolko, viem len to, ze vyrobcovia odporucaju nabijanie prudom s hodnotou 0.1 C, vtedy sa baterka nabije za 10 hodin a pre 2000 mAh bateriu je to prud 200 mA.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

OMG zasa tieto baterky. Za mnou nedávno dobehol kamarat, že si ich kúpil, hoci majú skoro 2x nižšiu kapacitu ako klasicke GP nabijatelne, pretože vydržia dlhšie nabite. Cena bola rovnaka a presvedčil ho na to predajca. Ja na to, že WTF? nižšia kapacita a viac vydržia? Po chvile rozhovoru a študovania obalu sme prišli na to, že dlhšie udržia v sebe naboj (to bude tých 7 rokov).
Na čo som z auta vytiahol baterku, ktorou som si svietil minule leto počas tripu po slovensku. Celý rok bola v aute /rozne teploty/ v sebe mala 3 klasicke no-name 800mAh AAA baterky z dealextreme, baterka svietila uplne vpohode a svieti do teraz /chodil som s ňou teraz cez leto na ryby/.

Z toho vyplýva, že tie pure baterky su bullshit a obyčajný marketingový ťah za neprimeranú cenu. Ono je dosť možné, že kebyže ich teraz strčíš do šuflíka a po 7 rokoch zistíš, že su rovnako nepoužitelne ako ktorékoľvek iné 7 ročné baterie, tak budeš 1 z 10^8 zákaznikov, čo si to po tej dobe všimnú a pôjdu to reklamovať [ak vôbec daná spoločnosť ešte bude existovať].
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Neverim tomu, ze 7 rokov vydrzia.

Ak chces baterie, tak najlepsie, ktore su ostetovane zakaznikmi vo fotoaparatoch, bleskoch a podobne, tak su to Sanyo Eneloop, bolo ist dostat aj v Alza, dostat je ich aj v predajniach Nay.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ja používam už iba Philips Multilife. Používam ich do ovládače na TV, tam som ich ešte ani raz nedobíjal, do ovládače od xboxu , v ňom vydržia hrozne dlho a to sa na ňom hrám dosť často a do fotoaparátu tam mám najsilnejšie 2600. Držia veľmi dlho, čo som až sám prekvapený, GP mi toľko vôbec nevydržali...
http://www.philips.sk/c/baterie-a-bater ... nb_12/prd/
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ale to je preto, ze maju 2600 mAh, tie spominane maju 800, takze vydrzia 3 krat menej pri rovnakej spotrebe energie. Treba rozumiet tomu o co tu ide, ak mas staly prud do zariadenia dajme tomu 10 mA, tak ti tvoja baterka vydrzi cca 260 hodin, ale "7 rocna" iba 80 hodin. No ak by si mal spotrebu 100 mAh za rok, tak sa tvoja baterka strati vplyvom samovybijania viac energie ako tento novy typ, ktory by mozno bez nabijania vydrzal celych 7 rokov a zariadenie by stale fungovalo, no tvoja baterka by uz bola vystavena aj napriek vacsej kapacite.
Napísať odpoveď