Obaja travime spolocne pracovne leto mimo SR (ale o to nejde) a ked sa vcera chcela prihlasit na svoj Gmail ucet, tak po vsakovakych skusaniach (caps lock on/off, num lock on/off) a podobne sa tam nevedela dostat. Zakazdym, ked som tam hodil ja svoje udaje, s loginom nebol ziadny problem. Povedali sme si, ze hadam to je len nejaky temporary problem prave s jej uctom a tak skusila aj druhy Gmail ucet, ktory ma. Ani ten vsak, presne rovnako, vobec nefungoval.
Napokon, rozhodla sa tak z dlhej chvile prihlasit na Facebook, aby odpisala kamaratom a rodicom, ze ako sa teda v zahranici ma a ze jej nejde e-mail a pod. a co sa nestalo - nedalo sa jej prihlasit ani na Facebook!
Vtedy mi zacalo dochadzat, ze nieco nemoze byt v poriadku - teda, presnejsie, zacalo mi to dochadzat potom, co som si uvedomil, ze jej Facebook account ma viazany na Gmail account. Hovoril som si vsak, ze aky by s tym akoze mal byt problem?!
Nasledne na to som sa teda ja logol do Facebooku, aby sme pozreli aspon priatelkin wall a co voila - jej ucet nefunguje. Absolutne sa nedala vyhladat na Facebooku, ucet jednoducho zruseny. Ziadne tagy, nic.
V tej chivli uz bolo zle, pretoze som si velmi rychlo uvedomil, ze v podstate prisla o 2 e-maily a facebook account, ktore pouzivala 2 roky denne a teda najma Gmail accounty pre nu znamenali a znamenaju velku stratu, lebo tam mala dolezite kontakty, informacie, komunikaciu a pod.
Netusil som, co spravit, tak sme dalej patrali. Na Gmaili sme nakoniec zistili, ze jej ucet bol doslova ZRUSENY - co sme si nedokazali vysvetlit. Tak sme vyplnili formular od Googlu na znovuobnovenie a cakame.
To iste sme spravili na facebooku, vyhladal som si FB Help Center, popisal tento problem a cakal som.
Dnes, 24 hodin po, som sa logol na svoj FB Account a dostal som spravu od nejakej organizacie Eta Cz (co to je????), ktora mne osobne do spravy (bez moznosti odpisat) napisala toto:
Cela tato zalezitost je neuveritelna a nevysvetlitelna. Netusite, co sa prepana mohlo stat? Preco nejaka cudesna, nevystopovatelna Eta (jej ceska pobocka?!) vymazala nahodne Gmail a FB ucty mojej priatelky, co dokonca bolo ucelom ich operacie???Drahý přítel z Facebooku,
Naše společnost ETA náhodně vytipovala uživatele služby gmail.com a facebook.com pod označením xy. Cílem operace bylo zrušit účet na sociální síti Facebook a k němu navázané kontaktní mailové adresy. Naše společnost nevyužila ani nevyužije žádné informace nacházející se na účtech xy, [email protected] a [email protected]. Všechny zde přítomné informace, fotky, videa a zprávy byly vymazány. K účtům už ani mi nemáme přístup a tak je nelze obnovit. Upozorňujeme Vás, aby ste si ve vlastním zájmu vytvořili nové účty a kontaktní adresy.
Česká pobočka ETA
Estimado amigo de Facebook
Nuestra empresa ETA ha identificado a un usuario al azar y facebook.com gmail.com servicio bajo el nombre de xy. El objetivo de la operación era para cancelar la red social Facebook, si se vinculó la dirección de correo electrónico de contacto. Nuestra empresa se ha perdido o no utilizar la información contenida en las cuentas de xy, xy@ gmail.com y [email protected]. Todos los presentes la información, fotos, vídeos y mensajes se han eliminado. Las cuentas no me no tienen acceso por lo que no se puede restaurar. Tenga en cuenta que usted tiene en su propio interés, para crear nuevas cuentas y direcciones de contacto.
La filial checa de ETA
Dear friend of Facebook
Our company ETA has identified a random user and service gmail.com facebook.com under the name xy. The aim of the operation was to cancel the Facebook social network if it linked the contact email address. Our company has missed or does not use any information contained in the accounts of xy, xy@ gmail.com and [email protected]. All here present the information, photos, videos and messages were deleted. The accounts have not I do not have access so they can not be restored. Please note that you have in your own interest to create new accounts and contact addresses.
The Czech branch of ETA
Z akeho dovodu vlastne napisali spravu mne? Odkial vedeli, ze som jej priatel, ked som to do reportu vcera Facebooku zamerne nepisal?? Znamena to, ze zneuzili tie informacie a nie tak, ako tvrdia. O co do prdele tu ide? Hackol niekto nejake random ucty alebo sa mylim??
Cele je to totalne neopisatelne a smrdi to. Netusim co sa deje. Ak toto ma byt akoze reakcia na moj report poslany do Facebooku vcera poobede, tak to chcem vidiet..tu nieco nesedi.
A tak, ak teda mate nejake postrehy. Budem vdacny.
Vdaka!
Stevo
//GothaR: zmeneny nazov temy