LCD HD TV - dobra cena + kvalita
-
Ryan Giggs
VIP
Re: LCD HD TV - dobra cena + kvalita
Minulorocne Samsungy su obrazova bieda. Zvlast tie nizke modely. Od toho radsej ruky prec. Su to zakladne modely, tomu odpoveda aj kvalita. Ak Samsung tak s obycajnym podsvietenim (model C650).
Včera som bol len tak rýchlo nakuknúť do Nayu a okayu a mali tam všeliake TV. Čo som si ale všimol, tak veľmi veľa ledkových TV majú lesklé obrazovky. Pozeral som tie Samsungy, tie sa asi najviac leskli a mali tam aj G30 ale v 46'' vezii a nebolo to až také strašné. Pravdepodobne kúpim tú G30, alebo ešte skúsim pozrieť ceny E30.
//autoeditácia príspevku (24 Júl 2011, 17:38)
Je tam cenový rozdiel asi 40€. O nejaký mesiac aj pol keď to budem kupovať pôjdu ceny hádam ešte dole.
Čo myslíš, ktorý TV bude lepší?
Primárne určenie na HD filmy, hry a pozeranie cez káblovku.
čiže E30 vs G30
//autoeditácia príspevku (24 Júl 2011, 17:38)
Je tam cenový rozdiel asi 40€. O nejaký mesiac aj pol keď to budem kupovať pôjdu ceny hádam ešte dole.
Čo myslíš, ktorý TV bude lepší?
Primárne určenie na HD filmy, hry a pozeranie cez káblovku.
čiže E30 vs G30
-
Ryan Giggs
VIP
Vravel som, že niektore lcd sa lesknu viac ako G30. Akurat všetky lcd od Panasonicu su matne. U ostatnych značiek je to vec konkretneho modelu.
Obrazovo lepšia je v tomto pripade určite plazma. Tym netvrdim, že E30 ma obraz zly, ale nedosahuje kvalit G30.
Obrazovo lepšia je v tomto pripade určite plazma. Tym netvrdim, že E30 ma obraz zly, ale nedosahuje kvalit G30.
Jasné, mal si pravdu.
Našiel som nové miesto pre môj TV, takže nebude rovno oproti okne, ale bokom.
Takže najlepšia voľba bude asi tá plazma.
Takže najlepšia voľba bude asi tá plazma.
-
Ryan Giggs
VIP
Samozrejme pred kupou si to choď ešte poriadne omrknuť, aby ti tam niečo neprekažalo (napr. blikanie...).
Blikanie ? Aké? Neviem čo myslíš.
-
Ryan Giggs
VIP
Plazma blika. Zaleži na konkretnom oku či to pozoruje. Ak si si nič nevšimol v shope, je to bezpredmetne.
To som teda nevedel. V predajni to bolo vypnuté, ale zatiaľ som to u žiadneho TV nepostrehol. Už som videl pár plaziem a pohoda.
-
Ryan Giggs
VIP
V tom pripade problem nemaš. Ja na plazmu dlho pozerať nevydržim.
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Tak ja som dal na tvoju radu a uz niekolko tyzdnov sa pozeram na G30 v rozmere 46" a u mna maximalna spokojnost. V rozmeroch 46 a 50 sa da aj otacat na stojane do 15 stupnov, co dost vyuzivam.Ryan Giggs napísal:Vravel som, že niektore lcd sa lesknu viac ako G30. Akurat všetky lcd od Panasonicu su matne. U ostatnych značiek je to vec konkretneho modelu.
Najprv som rozmyslal o nejakom lacnom LCD, ze na DVD ripy to postaci, ale som velmi rad, ze som siel do tohto. Porovnal som obraz na 32" LCD Samsung za cca 320 EUR, co maju rodicia a ten rozdiel je naozaj priepastny. Dokonca aj prezeranie fotiek je uplne niekde inde. TV ma skvely kontrast, ziadne prehnane svietenie, takze mi ani prilis neunavuje oci vecer.
Zatial som sa k nemu dostal iba po veceroch, tak neviem, ako to je, ked do miestnosti svieti slnko, no zatial som nemal dovod lutovat kupu.
-
johny541
King
Holubar : Z akej vzdialenosti sa pozeráš na 46"?
-
Holubar
Darca
U mna je vzdialenost od 2 do 3.5 metra. podla toho, na ktorej som sedacke. Vacsinou tych 3.5
Dneska som bol znovu nakuknúť v Okay.
Chcel som sa pozrieť na konkrétný model a to:
http://www.alza.sk/42-lg-42lv4500-d233306.htm
Veľmi sa mi nepáčil, ani vzhľad ani obraz.
Zbadal som tam tento Samsung a paráda. Aj obraz bol dobrý , aj vhľadovo sa mi páčil + je dosť lacný, ešte ušetrím.
O týždeň by som mal mať peniaze a pravdepodobne zoberiem ten Samsung.
Chcel som sa pozrieť na konkrétný model a to:
http://www.alza.sk/42-lg-42lv4500-d233306.htm
Veľmi sa mi nepáčil, ani vzhľad ani obraz.
Zbadal som tam tento Samsung a paráda. Aj obraz bol dobrý , aj vhľadovo sa mi páčil + je dosť lacný, ešte ušetrím.
O týždeň by som mal mať peniaze a pravdepodobne zoberiem ten Samsung.
-
Ryan Giggs
VIP
Aj si sa mal možnosť pohrať s nastavenim u tych televizorov? Bez toho je to totiž dosť zavadzajuce. D5000 totiž veľmi obrazom nevynika.
Nehral som sa s ním, je možné že to LG bolo len zlé nastavené. Ten obraz sa mi zdal taký malinko šedý. Možno to bolo fakt len nastaveniami, no ako vravím, vzhľad sa mi nepáčil. Na obrázku všetko vyzerá inak.
Ten Samsung sa mi pozdával aj v obraze, aj keď je pravda že sú tam fakt len veľmi malé rozdiely. Myslím že mi bude stačiť. Má všetko čo potrebujem a čo je dobré, má aj dobrú cenu.
K TV budem potrebovať dosť dlhý HDMI kábel na prepojenie PC k TV. Je jedno aký zoberiem? Môže byť aj OEM? Nebude tam rozdiel oproti drahšiemu káblu?
http://www.alza.sk/hdmi-v1-4-hdmi-m-hdm ... 170642.htm
Ten Samsung sa mi pozdával aj v obraze, aj keď je pravda že sú tam fakt len veľmi malé rozdiely. Myslím že mi bude stačiť. Má všetko čo potrebujem a čo je dobré, má aj dobrú cenu.
K TV budem potrebovať dosť dlhý HDMI kábel na prepojenie PC k TV. Je jedno aký zoberiem? Môže byť aj OEM? Nebude tam rozdiel oproti drahšiemu káblu?
http://www.alza.sk/hdmi-v1-4-hdmi-m-hdm ... 170642.htm
-
Ryan Giggs
VIP
U kratkych kablov je jedno aky to je. U dlhych by však už mohol byť problem s prenosom full hd videa. Najhoršie na tom je to, že ani drahy a značkovy nemusi fungovať. Obavam sa, že to bude o metode pokus-omyl.
-
Holubar
Darca
Pre Samsung su podla mna typicke presytene farby, kriklavost a silne presvietenie. V obchodoch Samsungy doslova kricia spomedzi ostatnych TV. Niekedy je to az prehnane a taha to oci, dokonca to moze vyzerat neprirodzene.
To je zlé. A čo tak nejaký 7m? Ten by bol úplne akurát.
Tých 7m káblov nie je veľa. Ten 10m bude musieť byť dobrý.
Alebo 3m predlžovací + 5m obyčajný, ale tie 2 metre asi nespravia rozdiel.
EDIT: Holubar v predajni sa mi nezdal ten obra z nejako presýtený. No každopádne je to aj o nastavení TV.
Tých 7m káblov nie je veľa. Ten 10m bude musieť byť dobrý.
Alebo 3m predlžovací + 5m obyčajný, ale tie 2 metre asi nespravia rozdiel.
EDIT: Holubar v predajni sa mi nezdal ten obra z nejako presýtený. No každopádne je to aj o nastavení TV.
-
Ryan Giggs
VIP
Je to o nastaveni, ale aj podmienkach. V predajni je nevhodne osvetlenie. Doma je to uplne ine.Sapo napísal: EDIT: Holubar v predajni sa mi nezdal ten obra z nejako presýtený. No každopádne je to aj o nastavení TV.
So 7-metrovymi kablami skusenosť nemam. Ale možno hdmi vo verzii 1.4 by fungovať bez problemu na 10 metrov mohol. Tie maju väčšiu priepustnosť. To ale len hadam.
Dva metre s desiatich by sa dali stiahnúť, ale to mi už asi nepomôže.
Tých 7m káblov je dosť málo, v alze ich napr. nemajú vôbec. čo táto kombinácia?
http://www.alza.sk/hdmi-v1-4-hdmi-m-hdm ... 161697.htm
http://www.alza.sk/kabel-prodluzovaci-h ... d77565.htm
Tých 7m káblov je dosť málo, v alze ich napr. nemajú vôbec. čo táto kombinácia?
http://www.alza.sk/hdmi-v1-4-hdmi-m-hdm ... 161697.htm
http://www.alza.sk/kabel-prodluzovaci-h ... d77565.htm