viem ze ked mam referacne typy a hodnotove typy tak inak si ziadaju pamet od operacneho systemu pri kompilacii a to tak ze hodnotove typy su ulozene v pameti stack(zasobniku) a pri referacnych typoch je objekt ulozeny v pameti heap(na hromade, kope) a odkaz na tento objekt je ulozeny zasa v zasobniku
moja otazka je :
ze ako je to s vyctovymi typmi pri jazyku C# (ci su ulozene v pameti stack alebo su ulozene niekde v pameti heap)
vysporiadanie pamati pri vyctovych typoch (C#)
-
MarkMarusin
Medium Expert
Re: vysporiadanie pamati pri vyctovych typoch (C#)
Takto. C# ma hodnotove typy a referencne typy. Vyctove typy, cize vlastne enumeracie sa radia do hodnotovych typov. Tym padom by mali byt ulozene v stacku. (Toto vsak neviem naisto, len si to logicky odvadzam)
-
MarkMarusin
Medium Expert
ano o tom viem ze vyctove typy su takymi "podtypmi" hodnotovych typov ale podla ich syntaxie vytvarania a inych faktorov som uvazil aj fakt ze by mohly byt ulozene v pameti heap
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
lol wut?MarkMarusin napísal:ano o tom viem ze vyctove typy su takymi "podtypmi" hodnotovych typov ale podla ich syntaxie vytvarania a inych faktorov som uvazil aj fakt ze by mohly byt ulozene v pameti heap
enumy su hodnotove typy, su to obycajne cisla indexovane od jednotky, ktore sa tvaria ako slovo
-
MarkMarusin
Medium Expert
ok takze by mali byt ulozene na stacku??
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ano.
Smiem sa spytat ako Ti tato vedomost pomoze?
Smiem sa spytat ako Ti tato vedomost pomoze?