Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa SRneC »

my sme na strednom svk a v cakarniach bezne vidim cigancence tiez skulave plus rozne deformacie cela bud extremne vysoke alebo preliacene dnu ... proste avatar live.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Škulavé - lebo to len cigáni sú škulaví. :) A keď už sme pri tom, tak neviem o tom, že by bola škulavosť determinovaná zásadne len incestovou degeneráciou.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

hughito: raz dávnejšie som čítal rozhovor s chlapíkom ktorý sa okolo 15 rokov venoval "rómskej otázke". (bol v ex-strane ANO) sám hovoril o tých degeneráciách, v prvom rade je to naozaj poškodenie očí o ktorom sa tu píše. a naozaj, je to kvôli príbuzenskému kríženiu.

daj si dole tie klapky z očí.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

hughito napísal:Ja toto všetko beriem, len mi vadí tá "presnosť a jasnosť" s akou tu niektorí jedinci dávajú do pľacu svoje "štatistické" názory pričom to vôbec nikomu nevadí, navyše, je tu syndróm potľapkávania po pleci. Čím niekto viac naloží, tým lepšie - akákoľvek kritická súdnosť sa vytráca.

Zase robiť z cigánov zdegenerované kreatúry - to je podľa mňa názor mimo. Oni práve že vedia čo robia a prečo to robia - sú vychcaní, ždímajú systém. A pokiaľ bude ten zle nastavený, tak to robiť budú. Preto treba zraziť prídavky a myslím si, že to zaberie, lebo už nebude výhoda mať 10 detí - nebudú z toho peniaze.
Obcas to tak je, ale degeneracie su jasna vec pre vsetkych, ktori pravidelne stretavaju romov z osad a preto ani nepovazuju za potrebne to dokazovat nejakymi presnymi statistikami. Je to bezne zovseobecnenie, ktore je vsak spravne a podla mna presnejsie ako keby sme tvrdili, ze vsetci romovia kradnu.
Co sa tyka inteligencie a zneuzivania systemu, tak ano, vyuzivaju ho, ale to su este starsi, ktori nie su tak postihnuti degeneraciami, pretoze pravda je taka, ze situacia sa zacala zhorsovat po pade socializmu. Dajme tomu, ze v 90tych rokoch to bolo este ako tak v norme (ani si nepamatam, ze by som videl vobec nejake ciganske deti fetovat, vtedy este len zobrali) a rozbehlo sa to az od roku 2000 (nechytaj ma za slovicka, to som dal len ako nastrel), cize pravidelni fetaci by mali prave teraz zacat zakladat rodiny a vysledok ich vychovy by sme mali coskoro vidiet.
hughito
Redeemer
Redeemer

V prvom rade si ich daj dole ty, lebo v poslednej dobe máš akosi ťažkosti porozumieť písanému textu - o to viac v tejto téme.

Škúlenie/strabizmus je pomerné časté ochorenie očí - čiže ja som narážal na to, že nie každý škuľavý cigán musel nadobudnúť toto ochorenie dedičnou degeneráciou spôsobenou príbuzenským krížením. Narážal som na to preto, lebo už sa tu "chystal" vytvoriť taký stereotyp.

To, že sa toto deje som nijako nepopieral - ale keď už sme pri tom, tak príbuzenské párenie bolo hojne využívané aj bielymi Európanmi, rôzne kráľovské či iné významné rody si takto "udržiavali" svoju krv čistú.

Dúfam, že si v tomto texte nájdeš odpoveď aj na svoje druhé naozaj. Zatiaľ takto.
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

hughito napísal:Ja toto všetko beriem, len mi vadí tá "presnosť a jasnosť" s akou tu niektorí jedinci dávajú do pľacu svoje "štatistické" názory pričom to vôbec nikomu nevadí, navyše, je tu syndróm potľapkávania po pleci. Čím niekto viac naloží, tým lepšie - akákoľvek kritická súdnosť sa vytráca.

Zase robiť z cigánov zdegenerované kreatúry - to je podľa mňa názor mimo. Oni práve že vedia čo robia a prečo to robia - sú vychcaní, ždímajú systém. A pokiaľ bude ten zle nastavený, tak to robiť budú. Preto treba zraziť prídavky a myslím si, že to zaberie, lebo už nebude výhoda mať 10 detí - nebudú z toho peniaze.
Ja tu opäť vidím syndróm "nie všetcia sú zlí". Iba mizivé percento populácie vedie usporiadaný život. Toto mizivé percento však nezaujíma nikoho, pretože v civilizovanej spoločnosti je to samozrejmosťou. Z tohto dôvodu sa používa zovšeobecňovanie, ktoré si zaužívala široká verejnosť. Napr. "cigáni kradnú", "nechce sa im robiť" a iné. Tieto a iné prirovnania sú získané historicky.
Určité stupne retardácie a degenerácie sú viditeľné z ich správania, konania, spôsobu života v getách, kde žije práve drvivá väčšina populácie. Preto som použil slovo väčšina.
Ako som písal - nemyslím si, že obmedzenie prídavkov zásadne ovplyvní počet potomkov. Väčšina sa riadi pudovo, podľa momentálnej potreby bez akéhokoľvek plánovania, premýšľania.
Riadená sterilizácia by bolo jedným z vhodných riešení. Avšak jednalo by sa už o "rasové" opatrenia, ktoré sú v dnešnom systéme neprípustné.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

GothaR napísal:Skor vidim cestu v tom, ze by sa pridavky davali iba za 3 deti, aj keby mal niekto tych deti 10 (podla logiky, ze ked mam viac deti, tak si ich uz viem sam uzivit).
Toto cesta v takom zneni ako si poslal urcite nie je. Pridavky na deti by som odstupnoval podla toho ci a ako rodicia pracovali. V pripade nikdy nepracujucich rodicov by som to pokojne stopol uz po 2 dietati. Pripade pracujuceho otca a matka ma odpracovane 2 roky (narok na platenu matersku) by som nechal rovnako.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa begbeee »

Incest nesposobuje degeneráciu, iba zvyšuje riziko dedičných chorôb.
BTW videli ste už cigáňa postihnutého downovým syndrómom?
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja tu opäť vidím syndróm "nie všetcia sú zlí". Iba mizivé percento populácie vedie usporiadaný život. Toto mizivé percento však nezaujíma nikoho, pretože v civilizovanej spoločnosti je to samozrejmosťou. Z tohto dôvodu sa používa zovšeobecňovanie, ktoré si zaužívala široká verejnosť. Napr. "cigáni kradnú", "nechce sa im robiť" a iné. Tieto a iné prirovnania sú získané historicky.
Určité stupne retardácie a degenerácie sú viditeľné z ich správania, konania, spôsobu života v getách, kde žije práve drvivá väčšina populácie. Preto som použil slovo väčšina.
Ako som písal - nemyslím si, že obmedzenie prídavkov zásadne ovplyvní počet potomkov. Väčšina sa riadi pudovo, podľa momentálnej potreby bez akéhokoľvek plánovania, premýšľania.
Riadená sterilizácia by bolo jedným z vhodných riešení. Avšak jednalo by sa už o "rasové" opatrenia, ktoré sú v dnešnom systéme neprípustné.
To nie je syndróm, to je fakt. Ak tu narábaš s percentami, odhadmi, atď., tak by si ich mal mať niečím podložené. To však samozrejme nemáš, sú to iba tvoje dojmy.
Napr. "cigáni kradnú", "nechce sa im robiť" a iné. Tieto a iné prirovnania sú získané historicky.
:shock: :lol: :lol: Ešte nejaký stereotyp máš v rukáve ? Napr. že Židia ovládajú svet a majú krivé nosy ? Riadny primitivizmus toto čo predvádzaš + aj tá sterilizácia = nacistické praktiky. Nerozmýšľal si ohľadne tej sterilizácie aj v spojení so svojou osobou ? :roll:

Ach jaj..

//autoeditácia príspevku (25 Júl 2011, 16:13)
edit: Či som cigán ? :) No, žiaľ pre teba, milý karmista, nie. Ale toto podozrenie na moju osobu v rámci tejto témy padlo už viackrát. :smt059
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

To sú fakty, axiómy.
Zatiaľ som o tom nepremýšľal, viem ovládať svoje pudy a pohnútky.
Ty skús v súvislosti so svojou osobou popremýšľať o lobotómií.
hughito
Redeemer
Redeemer

Axiómy !! :lol: No, ty máš naozaj dosť, ale už nebudem OT. Končím túto diskusiu s tebou, nemá to zmysel. :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Zas nieco na zvysenie tlaku, tentoraz zatykanie:

Ta drzost okolostojacich je zarazajuca, mali ich zacat mlatit obuskami po hlavach, nech im daju pokoj. Ale aspon ze zbrane sa zlakli :) Tiez ma vsak prekvapilo, ze sa daju zadne dvere otvorit zvnutra, to by v policajnom aute nemalo byt :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nuz, asi nezaklapli detsku poistku, mali ich pekne umlatit obuskami
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

obuskami podostavali od vojakov a riadne ked boli tie nepokoje na vychode co corovali kade tade cigarety a alkohol.asi im to je malo
hughito
Redeemer
Redeemer

Tu máte ďalšiu vec na zvýšenie tlaku - iný názor.
Prílohy
IMG.jpg
IMG_0001.jpg
IMG_0002.jpg
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Toľko sprostostí na jednom mieste som už dávno nečítal. Ani to nejdem napádať postupne, môžem iba zodpovedne prehlásiť, že ona, ktorá iných kritizuje za to, že vraj o cigánoch všetko šíria bez toho, že by s nimi mali nejaké skúsenosti, o nich sama nič nevie a zo SAV v Blave určite verím, že by pravidelne chodievala inkognito na východ. Takéto osoby by sa k tomu vôbec nemali vyjadrovať, pretože ešte úplne zbytočne zvyšujú napätie medzi poriadnymi ľuďmi a asociálmi.
hughito
Redeemer
Redeemer

Zato že niekto pracuje v SAV v BA, tak v živote nebol na východe. A teda neviem, ale sociológa si viem pokojne predstaviť ako človeka, ktorý strávi dosť času v teréne - súčasť jeho práce.

A samozrejme nevadí, že daná osoba v rozhovore viackrát používala pojmy ako práca v teréne, resp. terénny výskum - seth to vie lepšie posúdiť takto a priori - a to hlavne preto, lebo jej názory vo všeobecnosti nie sú kóšer (vzhľadom ku štandardu tohto fóra).
Gothar
Moderátor
Moderátor

No ona si tam sama odporuje, pripadne aj odpoveda. Na jednom mieste hovori, ze romovia sa velmi chcu zamestnat, ale nie su miesta, potom spomenie, ze im chyba vzdelanie a preto sa teda nemozu zamestnat (len 4% pracujucich maju iba ZS). Ale nepatri do chuti zamestnat sa aj vzdelavanie? Preco nenutia deti chodit do skoly? Preco sa nezapajaju do vzdelavacich kurzov cez urad prace?
Je to zacarovany kruh a vystupit z neho mozu romovia dobrovolne ak sa zacnu snazit (nie stylom "dajte nam pracu"). A jej pristup je taky aky tu je od revolucie a nim sa tento problem bude iba prehlbovat, znizenie davok mozno neprinuti sucasnych nezamestnanych pracovat, ale moze donutit mladych, aby si nenarobili 8 deti a isli radsej pracovat, pretoze budu vediet, ze sa im neoplati mat tak vela deti. Naozaj je ta pani velmi pesimisticka, no ludstvo by sa nikam nedostalo keby neskusalo nove veci, ktore ho mohli posunut dalej a casto posunuli (naco tavit zelezo, mozem sa popalit, radsej ostanem pri kameni).
V rieseni romskej otazky urobil zatial jediny vyraznejsi krok prave kanik v roku 2004 ked im siahol na davky, teraz je cas na dalsi krok. Ostatni len rozpravaju a ziadne vysledky nemaju (okrem "preinvestovanych" penazi).
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

hughito: To som niekde tvrdil, hughito? Že ten, kto pracuje v BA, v živote nebol na východe? Prosím ťa, skopíruj a prilep sem časť môjho príspevku, v ktorej som toto tvrdil. Sociológ "v teréne", ktorý desať krát do roka pôjde pod záštitou SAV do nejakej dediny kecať s cigánmi, vie o nich HOVNO a určite s nimi nemá porovnateľné skúsenosti, ako obyvateľstvo ich trpiace. Takíto teoretici mi môžu vyliezť na vieš čo. Seth vie posúdiť rozdiely medzi teoretickou prácou spojenú s nepravidelnými návštevami osady, pred ktorými sa samozrejme rozkričí, že sú zo SAV a že budú o nich písať / robiť výskum a medzi skúsenosťami, ktoré s nimi majú ľudia, ktorí vedľa nich žijú. Ak by sa tí "sociológovia a pracovníci v teréne" vydali do terénu inkognito, určite by neopustili osadu bez bohovsky veľkých ťažkostí (ak by ju vôbec opustili bez ujmu na zdraví).

Takže, hughito, ich teoretické (a aj tvoje teoretické) "znalosti" o cigánoch, "prieskumy a výskumy" sú ľuďom trpiacim ich asociálnym správaním HOVNO platné. Čo poskytla tá Kusá okrem kritiky absolútne všetkého, čo sa pre nich spravilo / chcelo spraviť? Že si to ty (a že už som si dnes dal zbytočnú námahu rozpisovať sa pre iného užívateľa) tak to rozoberiem, hej (odpovedám postupne od začiatku do konca, nechce sa mi všetko prepisovať ako šašovi)? Môžem sa vytoto na Kusú, aj na celú SAV aj na celý jej úplne jasne jednostranne zameraný príspevok.

//pogratuluj si, toto je fakt najdlhší príspevok, ktorý som tu kedy zverejnil.

"vychádzam z medzinárodných štúdií, ktoré dokazujú, že príliš nízke príjmy domácností paralyzujú ich členov a zbavujú ich schopnosti viesť normálny život" - AKÁ pí*ovina. Za prvé, ona si zakladá na nejakom trápnom výskume, ktorého výsledok by dokázal napísať na základe jednoduchej logickej úvahy aj Mr. Obvious - KTO sa stará o rodiny, ktoré majú taktiež nízky príjem aj napriek tomu, že obaja rodičia pracujú? Čo bude s rodinami, ktoré nie sú tak lenivé a svinské, že nezneužívajú sociálny systém, nedostanú podporu 900 eur a dospelý pár zarobí dohromady ešte menej? Na to tá Kusá nemyslela? KTO sa stará o tých, ktorí nie sú asociálmi? Há?

"je nezmyslom predpokladať, že ich to bude motivovať pracovať." - NO LOL. To, že iní zarobia 400 v hrubom a ešte z toho odvedú štátu na daniach a "musí ich to motivovať", to je normálne, že? Veď cigánom dajme radšej viac, lebo nebudú mať dostatok motivácie robiť, no. OMG.

"Môžete im zobrať aj všetky dávky, ale ak sa nemajú kde zamestnať, výsledok bude nulový alebo rovno tragický"
- Hej? Zaujímavé, že aj na východe si každý, kto silno chce, robotu nájde. Aj za 300 mesačne. Ale zabudol som, to pre cigánov nie je dostatočne motivačný plat. A spýtal by som sa tej Kusej, či by sa takto štát zaujímal aj o bežného bieleho človeka, ktorý by stratil prácu, domov a podobne? Videli sme, ako dopadol záujem štátu v Myšli po povodniach, kde obyvatelia, ktorí celý život platili dane, musia platiť NÁJOMNÉ za tie unimo bunky, v ktorých bývajú. Tá žena je rasistka, pretože všetky výhody by rada videla iba u istej minoritnej skupiny obyvateľstva.

"Ak by chcel niekde vo svojom regióne dochádzať do väčšieho mesta za prácou, zasa len potrebuje peniaze na dopravu, ktorá nie je lacná." - A? A normálni pracujúci takto nemusia živoriť? Prečo by sme mali medzi ľuďmi robiť rozdiely? Ja poznám X ľudí, ktorí pracujú v Embracu v Spišskej Novej Vsi, majú minimálku, je tam drezúra jak šľak a musia platiť dve eurá denne za jednu jazdu do roboty. 4 eur denne, to je 80 eur mesačne. KOHO TOTO zaujíma? Štát? Kusú? Ale v prípade cigánov ju to zázračne trápi.

Navyše, chýbajú jasle, škôlky a pre matky je takmer nemožné dochádzať sedemdesiat-osemdesiat kilometrov za prácou, čo je na východe bežné" - LOL. Takže ona si je síce vedomá, že na východe je to úplne bežné (čo aj podporuje moju predchádzajúcu odpoveď), ale pre cigánov by chcela z nejakého dôvodu čosi viac, čosi lepšie. Rasizmus a diskriminácia.

"Za rok sa v rámci aktivačných práce vystriedalo 200 000 ľudí" - WAT??? A KDE?? Na Slovensku? Snáď nie je pravda...

"Je veľmi dôležité, aby aktivačné práce mohli organizovať aj štátne podniky ako Lesy SR a povodia riek..." - Absolútny súhlas, v tomto má pravdu a v tomto ju aj plne podporujem, to sa malo diať už dávno. O tom však viem aj ja a každý bežný človek a to ani nemusíme byť sociológmi v SAV.

"Narážate zrejme na extrémne chudobné a izolované komunity, z ktorých niet síl odísť a kde sa nedá žiť inak ako väčšinovo, pretože vás vysmejú" - LOL? A čo sú nesvojprávne opice? Fakt ma vie dojať, že iní ľudia sa dokážu odpútať od svojho bydliska, priestoru, rodiny a známych a s cieľom lepšieho života dokážu odísť doslova hocikam a uchytiť sa tak. Tak to bolo aj s našimi prarodičmi a starými rodičmi, ktorí cestovali po svete, v minulosti to boli drotári a umelci - Ale samozrejme, cigáni nevedia, nechcú, nedá sa, nie sú schopní, nemôžu a nemusia, lebo sú to predsa cigáni a na nich proste platia iné svetové pravidlá. Hlavné je, že na streche má tanier na Digi TV a každý z nich má paušál na mobil.

"Verte mi, že väčšina cigánov (edit by seth: môžem osrať ten "politicky korektný" výraz Róm) uvažuje o živote rovnako ako my"
- ak by to tak bolo, nemusel by som reagovať na ani jeden z jej už hore uvedených drístov, ktoré furt naznačujú, žobrú a žiadajú priam rozdielne podmienky pre život cigánov, iba z dôvodu, lebo sú to cigáni. Takéto kaleráby nech tlačí do hlavy tým, ktorí nevedia, že čo sú to Letanovce, Bystrany, Dobrá Vôľa, Dreveník, Richnava a podobne.

"Ale bráni im v tom región, kde žijú, nízke vzdelanie či farba pleti." - A normálnym zamestnaným tiež bráni región v zamestnaní? Koho chyba je, že nemajú vzdelanie, alebo že majú nízke vzdelanie? Farba pleti - LOL, autorka východniarov nepriamo obviňuje z rasizmu, hlavne, že ona má rasistické a diskriminačné nápady celý čas (viď hore uvedené podmienky pre cigánov a bielych).

"A prečo sa cigáni dokážu zamestnať vo Veľkej Británii?" - No? Prečo? Pretože CHCELI, pretože sa odpojili od svojej skupiny, pretože boli trochu samostatní a pretože sa nevyhovárali na podobné sprostosti, aké spomína Kusá. Mimochodom, som zvedavý, že odkiaľ má štatistiku o zamestnanosti cigánov v UK, pretože ja mám svoje info a viem skôr o ich podvodoch v sociálnej sfére. A viem aj to, že Inland Revenue podobné štatistiky nezverejňuje, takže som zvedavý, že či náhodou celé toto tvrdenie nie je len založené na Kusej výmysloch.

"To je problém minimálnej mzdy, ktorá je príliš nízka" - Tá "príliš nízka minimálna mzda" je nejako vyššia pre poriadnych ľudí, alebo ako? Ako je možné, že poriadny človek vezme aj tú minimálnu mzdu len preto, aby prežil, pričom cigán radšej zostane na podpore a nemusí robiť? Hááá? Čím to je? Alebo tam fakt existujú nejaké rozdiely medzi nami a cigánmi? Lebo ja si to proste neviem vysvetliť a zjavne to nevie vysvetliť ani Kusá, iba sa večne vyhovára na "nedostatočné podmienky", ktoré sú predsa absolútne rovnaké (alebo ešte aj horšie) pre majoritu.

"Veď skúste vyžiť z 317 eur mesačne, čo je v čistom asi 275 eur mesačne!!" - A BIELI MUSIA? FFS. Musia, lebo inak by sa o nich nestaral nik tak, ako sa štát a Kusá stará o cigánov.

"Ale veď ľudia chodia do práce aj preto, že to patrí k normálnemu životu."
- ALE??? Takže teraz už vlastne nejde ani tak o tú príliš nízku minimálnu mzdu, ale o to, že vlastne chodenie do práce patrí k normálnemu životu. A ako to, že to tak je u poriadnych ľudí, ale u asociálnych cigánov nie? Či oni sú nejako iní? U nich to nepatrí k normálnemu životu? Kadí si do úst, pani Kusá.

"Je logické, že ľudia nepôjdu pracovať za podmienok, ktoré ožobráčia ich rodinu." - zaujímavé, že normálny človek spraví všetko preto, aby svoju rodinu aspoň ako-tak držal prácou nad vodou. Cigán však (vo väčšine prípadov) samozrejme za minimálku robiť nepôjde, lebo má sociálne dávky vyššie za nič nerobenie, presne tie dávky, ktoré by Kusá nerada videla znížené, alebo niečím podmienené. Zasa dvojitý rasistický a diskriminačný meter, ako zvyčajne.

Ďalším vážnym faktorom je mimoriadna zadĺženosť cigánov nielen u úžerníkov, ale aj u rôznych nebankoviek" - Čia je to chyba, čia? Cigánov predsa. Oni totiž žijú štýlom "najprv hojno, potom hovno" - všetky peniaze od štátu rozbiť za prvý týždeň a potom nemajú čo žrať, tak si požičajú. Náš problém to predsa nie je, prečo by štát mali zaujímať súkromné dlžoby jednotlivcov, ktoré si spôsobili sami? Ak by sa moji rodičia dostali do dlžôb a niekto by na nich pohnal exekútorov, tiež by sa o to začali zaujímať sociológovia zo SAV a štát? Kde to, kur*a, sme? Jeden meter na všetkých, nie? Prečo by ma mali zaujímať dlžoby cigánov, ktorým sa pracovitý ľud skladá na živobytie - to sa im má kvôli úžere na to živobytie poskladať ešte raz? Nie je pani Kusá trochu mimo?

"Neriešme teraz, ako sa cigáni zadĺžili, ale skúsme sa sústrediť na samotné následky."
- ALE? A prečo by sme to nemali riešiť? AJ v prípade zadĺženia mojich rodičov by vôbec nikoho nezaujímalo, že ako sa zadĺžili, ale rovno by sa sociológovia začali sústrediť na následky? OMG, to je do neba volajúca diskriminácia a dvojitý meter.

"Experti pracujúci s cigánmi navrhujú, že by bolo dobré ich nejako generálne oddlžiť, lebo inak sa neprestanú skrývať v dávkovom systéme." - Skoro som spadol zo stoličky. "Experti" ich kľudne môžu generálne oddlžiť zo svojich vreciek, prispieť môže aj pani Kusá. Alebo by nebodaj chcela, že by ich "generálne oddlžil" zasa štát z našich peňazí? Nech si dávajú takíto experti s podobnými nápadmi pozor, alebo nech radšej zostanú v anonymite, mohlo by sa im niečo zlé prihodiť. Verím, že štát sa nezaujíma o "generálne oddlženie" iných, normálnych, pracujúcich ľudí, ktorí sa nejakým nešťastím dostali do dlhov.

"Väčšina z tých ľudí medzi cigánmi nikdy nežila, nepozná ich a vychádza iba z krikľavých prípadov vypichnutých v médiách." - Žil som medzi cigánmi, žilo medzi nimi a vedľa nich X-stotisíc ľudí na východe a tí vedia, že cigáni svoje dávky často prežerú, prepijú, prefetujú a pregamblia. Pani Kusá môže ísť takýmito argumentami presviedčať maximálne tak zlodejov na Zbojníckom Vŕšku v BA. Čiže logicky mi z jej kecu vyplýva, že ja, keďže mám oveľa viac skúseností s nimi ako ona, mám vyššiu argumentačnú hodnotu, ako ona. OK. Mimochodom, neviem, že kde prišla na tie "prípady vypichnuté v médiách" - z mojich skúseností viem, že média sú poväčšine "politicky korektné" a preto negatívne veci o cigánoch príliš často teda nezverejňujú (až pokiaľ to nedošlo na Malacky, čo je už do neba volajúce svinstvo zo strany tejto neprispôsobivej zatiaľmenšiny). Tak neviem, čo nám to chce tá pani vsugerovať.

"Veď oni namáhavo pracujú." - AHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAAHHAHAHAAH, OH, LOL.

Marek Hojsík a Nadácia Milana Šimečku pred časom monitorovali stav sociálnych bytov, ktoré boli postavené v rámci programu výstavby...Zistili, že poškodené a rozbité boli iba 2-3 percentá zo všetkých bytov..." - LOL. Ja vám dám radu. Smer Dobrá Vôľa, Luník IX, Krompachy - choďte si zlepšiť priemer. V Dobrej Vôli som bol pred mesiacom, viem, ako tie činžiaky a domčeky vyzerajú, plus stačí hodiť pohľad na bytovky do Bystrian, ktoré boli postavené v roku 1993, alebo kedy. Tie sú už rozpadnuté barabizne bez okien, s odpadkami pod oknami. Na tieto prieskumy sa im môžem vykašľať, sú zamerané a ovplyvnené presne tak, ako keby som tam poslal na prieskum Kotlebu. Dopadlo by to tak isto, akurát že s opačným skóre.

"Veď napríklad vo Veľkej Británii je normálne, že rodiny s deťmi v hmotnej núdzi môžu zadarmo bývať v mestských nájomných bytoch."
- ale pani Kusá by si mohla naštudovať legislatívu UK, v ktorej sa píše, že Council House nedostane v žiadnom prípade jedinec, ktorý prejavuje anti-sociálne správanie (ASBO). Ďalej, za bývanie v CS sa platí, aj keď málo, ale platí, plus, CS neboli postavené pre sociálne slabých, ale boli to pôvodne domy nižšej vrstvy, ktorá tam kedysi bývala. Neskôr ich odkúpil štát. Ďalej, ľudia, ktorí už raz v CS bývali, už nemajú nárok na bývanie v ňom (teda ak mali po jeho pobyte v ňom prácu a dostatočný príjem, etc). Takže pani Kusá môže zavádzať takýmito rečami akurát tak neznalých, našťastie ja britskú legislatívu na rozdiel od nej poznám dosť dobre.

"Chápem, že ľudia ako Ľudovít Kaník vnímajú všetko zásluhovo, takže podľa nich, zrejme keď sa niekto narodí postihnutý, tak by sa mal asi obesiť, pretože nikdy nebude schopný do systému prispievať, iba z neho brať." - reakcia hodná stredoškoláčky, použitie extrémneho prípadu, ktorý ani zďaleka nemá blízko k podstate problému, o ktorom diskutujeme. Kusá porovnáva zdravotne postihnutých ľudí s cigánmi, alebo ako to mám pochopiť? Takže nakoniec prizná, že "sú iní"? Asi nie. Zdravotne postihnutý človek a hlavne ten, ktorý má toto postihnutie od narodenia, za svoj údel osudu nemôže. Cigáni si ale svoju "neschopnosť" spôsobujú sami, tak isto aj všetko ostatné, plus, na Slovensku je ich niekoľko sto tisíc - nechápem, ako to môže Kusá porovnávať s postihnutými. Sprostosť, ako kýbel gitu.

"Rovnako to funguje aj v Estónsku a tí sú na tom podobne ako my. Takisto majú aj bezplatné škôlky pre všetky deti." - Nech netrepe. V Estónsku nie je toľko cigánov, koľko u nás, mám odtiaľ známeho. Je ich tam neporovnateľne menej, ako na Slovensku, plus, u nás nemáme škôlky pre všetkých zadarmo? Veď cigáni dostávajú na svoje ratolesti ešte kdejaké príspevky, balíčky a podobne. Tak o čo jej ide? Nech ide skúsiť sama učiť decká, ktoré nemajú ani len základné hygienické a sociálne návyky a nevedia po Slovensky.

"Existujú štúdie, ktoré dokazujú, aké obrovské zdroje strácame, keď nedokážeme začleniť cigánov na trh práce." - MY?? My nedokážeme?? Nie oni sa nedokážu? Snáď nie je pravda toto...Ale v jednom má pravdu - obrovské zdroje strácame ročne na cigánov, to je čistý fakt.

"Tú otázku môžeme aj otočiť - ako má štát postupovať, aby sa z rodenia detí nestal jediný spôsob prežitia?" - Jednoducho, na viac ako 3 deti by nemal dávať dlhodobo nepracujúcim (u ktorých je absolútne jasné, že toľko detí uživiť nedokážu ani teoreticky) prídavky a ani nič podobné. Avšak to by spustila Kusá a jej podobní povyk, to mi je viac ako jasné, pretože ak by sme to aplikovali na skupinu "asociálov", bolo by viac ako jasné, že 99 percent zasiahnutých by boli jej zverenci, teda cigáni.

Gratulujem si k môjmu najdlhšiemu príspevku EVER. :aasmile3:
hughito
Redeemer
Redeemer

To som niekde tvrdil, hughito? Že ten, kto pracuje v BA, v živote nebol na východe? Prosím ťa, skopíruj a prilep sem časť môjho príspevku, v ktorej som toto tvrdil.
No ak si nezbadal tú nadnesenosť, tak to je mi ľúto, ide o to, že pre teba každý kto "nebýva priamo na Luníku IX" (dávam úvodzovky, aby si zase nežiadal niečo kopírovať a lepiť) nie je nijakým štýlom pre teba a priori schopný sa vyjadriť na margo cigánov, resp. cigánskej problematiky. Takže na to som narážal.

Som rád, že si sa takto vyheroizoval a napísal svoj najdlhší príspevok na fóre :D - avšak ak čakáš reakciu odo mňa naň, tak jej nedočkáš. Hodil som to sem ako názor(y) do pléna, nikde som netvrdil, že sa s nimi stotožňujem, resp. do akej miery a konieckoncov - musela by ti odpísať priamo Kusá. :wink:

Tu máš kontakt, nech sa páči, možno ti odpíše: http://www.sav.sk/index.php?lang=sk&doc ... er_no=2797
Napísať odpoveď