Moto-výlet
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Moto-výlet
Skuter ti ide 90 ked si na nom ty. A neviem ako ty, ale ja nezvyknem nosit jedny trencle tyzden...
Jasné ak nemá úpravy tak skúter mu pôjde 90 akurát tak na tachometri ale zase neznamená že keď je to 50-siatka tak to ide 45 km /h. 
-
moosha
Darca
Nevravel som o skutri ftunyngu pyčo, ani o skutri fčypu alebo flaďáku, ale o tom, ze potrebuje si so sebou vziat aj nejake oblecenie, jedlo, pitie atd.
Celkovo si myslim, zeby bolo rozumenjsie tam ist na bicykli alebo na peso...skuter je stavany a dizajnovany na jazdu po meste, dostat sa z bodu A do bodu B v meste kde je premavka a da sa preficat kade tade. Preto taka rychlost...myslim si, ze by to skoncilo s prehriatim, alebo s nejakou inou vadou a niekde v Rakusku, alebo Madarsku by si zostal stat a nevedel co dalej, tak by po teba museli prist rodicia.
-
Fabo
Hardcore addict
No alebo pripadne by sa policajtom nezdalo ze si to ficite 70 a nafleku by vam pobrali aj skutre aj vodicaky... raz ked mas vodicak a technicak 45, tak nemozes ist dvakrat tolko...
A čo ti povedia?Namerali sme vám 50 v meste tak vám berieme skútre a vodičáky?V prvom rade im musia strčiť do výfuku sondu ktorá potvrdí nezrovnalosť papierov s výsledkami v reále.A pokiaľ viem tak na SVK niečo také v teréne naši policajti nemajú.A odkiaľ si vycucajú, že to je 50?Realita je, že keď budú jazdiť v meste predpisovo a mimo mesta maximálkou (max 70 počítam) tak ich nemajú prečo zdrbávať.Jednoducho opticky nemôžu rozoznať či to je 50 alebo 125ccm
Na tej 50 ke by som osobne nesiel, pokial by si sa vybral na nejakej uz pred tebou jazdenej 50 ke , tak to by bolo blaznovstvo. Ale zase nesuhlasim s nazorom, ze ta to neha desi v madarsku alebo rakusku, pri novej 50 ke, aspon dake Kymco, tak myslim ze nebude mat problem prejst napriklad aj do chorvatska, pri slusnej rychlosti 50km/h pricom mu nechas este daku rezervu malinku, plny plyn by dlho asi nevydrzal, ved sa pozrite napriklad Vylet do toskanska na 50 ke, na nete dal aj clanok k tomu, siel na dakej kymco 50 ke, ale novej podotykam, toskansko je este dalej ako chotvatsko, myslim ze to moze byt aj 1600 km cca len cesta tam, ten chlap aj cestou dva krat padol, cestoval viac dni, ale docestoval domov v poriadku, a na 50 ke
Pre mna osobne je to blbost a neviem vydrzat ist stale takou rychlostou, ak chces mozno prejdes v poho, mozno budu problemy, ale zase na druhu stranu, ja idem za tyzden na skutri do chorvatska mam noveho Burgmana 400 K9 , a moze sa aj mne nieco pokazit, su to len stroje, a treba mat aj troska stastia ,,, dufam ze ja si ho zoberem zo sebou , inak moc sa tesim 
-
KaptMichal
King
denoo to je super, ze si mu poradil iba rok na to, co sa pytal 
nemal si čas ho vyskúšať na maxime? prvé čo bolo ked som kupil auto - skusal som čo dáfurik napísal:Tak teda 50 max.urcite nie
.... na tachometri ma napisane 120 ale zatial som na nom isiel 78 km/h ... ale podoriikam nie max .... nemal som este cas vyskusat ho na maxime ale mysliim ze tyych 85-90 km/h
VAazne je to je jedne z tych lepsich skutrov .. dal som zan 850 € v bazaare
jediné na čo by som sa dal by bol výlet na veľkých silných čoproch, nie na malých babetkách, ale nie k moru ale iba tak, po krajine, veď Slovensko je pekné
Dieg0 napísal:A čo ti povedia?Namerali sme vám 50 v meste tak vám berieme skútre a vodičáky?V prvom rade im musia strčiť do výfuku sondu ktorá potvrdí nezrovnalosť papierov s výsledkami v reále.A pokiaľ viem tak na SVK niečo také v teréne naši policajti nemajú.A odkiaľ si vycucajú, že to je 50?Realita je, že keď budú jazdiť v meste predpisovo a mimo mesta maximálkou (max 70 počítam) tak ich nemajú prečo zdrbávať.Jednoducho opticky nemôžu rozoznať či to je 50 alebo 125ccm
-Dobrý deň pán vodíč,
: Dobrý, spravil som niečo ?
- nie, bežná kontrola , poprosím vás vodičak a techničák ,
prejdu 2 minuty
-máte vodicky skupiny A1 pre motorove vozidla do 49ccm a konštrukčnéj rýchlosti 45km/h , náš radar vás bohužial nameral ako ste išli 70km/h za hodinu a v techničáku máte zapisanu max. rýchlosť 45km/h viete mi to vysvetliť ? prevadzali ste nejake nezákonne upravy alebo ?
a si skončil , a inač pozrel by som si aj či v iných krajinach jazdiť môžeš, to že na slovensku možem ako 15 ročný mať vodičak type A1 neznamena že niekde v rakusku ti to policajti budu akceptovať
viem ze je to stará téma ale nedalo mi reagovať
-
Masaker
Medium Professional
nepotesim vas... na slovensku este nie.. ale ocakava sa neco take...
: policia nosí so sebou zariadenie na meranie maximalnej rychlosti 50-kových strojov.
podla zakona platneho v eu je max 45kmh ak policajt na tom svojom zariadeni na vasom skutri vytiahne viac... tak mate problem... napr. v nemecku uz cakali s dodavkov a za den chytania ju naplnili skurtrami:D takze tak... podobne aj v rakusku.tak skuste ist cez madarsko . dalsia vec , neviem ako chcete prejst niektoré časti , kde je dialnica a bočné cesty sa už takmer ani nevyužívajú.ale mate moju moralnu podboru... ked borci zvládli kazachstan na pinieroch... a aj laponsko na pionieroch... preco nie chorvatsko:))
: policia nosí so sebou zariadenie na meranie maximalnej rychlosti 50-kových strojov.
podla zakona platneho v eu je max 45kmh ak policajt na tom svojom zariadeni na vasom skutri vytiahne viac... tak mate problem... napr. v nemecku uz cakali s dodavkov a za den chytania ju naplnili skurtrami:D takze tak... podobne aj v rakusku.tak skuste ist cez madarsko . dalsia vec , neviem ako chcete prejst niektoré časti , kde je dialnica a bočné cesty sa už takmer ani nevyužívajú.ale mate moju moralnu podboru... ked borci zvládli kazachstan na pinieroch... a aj laponsko na pionieroch... preco nie chorvatsko:))
a nemoze skuter po dobrom zabehu vytiahnut viac ako 45 km/h ? Napriklad zmenou alebo vymenou valcekov vo variatore, ved to nie je zakazane nie? Pokial skuter dosiahne maximalku vacsiu ako 45 bez zmeny motora, preco by mali mu brat skutra ?
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2011, 10:57)
a nemoze skuter po dobrom zabehu vytiahnut viac ako 45 km/h ? Napriklad zmenou alebo vymenou valcekov vo variatore, ved to nie je zakazane nie? Pokial skuter dosiahne maximalku vacsiu ako 45 bez zmeny motora, preco by mali mu brat skutra ?
pamatam si kamarat mal apriliu sr 50 vodnika , max pisane 45km/h , ale bez zmeny motora a ani valceky nemenil, a jemu to slo 60km/h podla gps(tachometer mal pisany az do 120km/h co uz tiez asi o niecom svedci), co mal spravit ked mu to tak dobre slo?
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2011, 10:57)
pamatam si kamarat mal apriliu sr 50 vodnika , max pisane 45km/h , ale bez zmeny motora a ani valceky nemenil, a jemu to slo 60km/h podla gps(tachometer mal pisany az do 120km/h co uz tiez asi o niecom svedci), co mal spravit ked mu to tak dobre slo?
my máme na 1.2 obsahu ( auto ) tiež na tachometri max. 260km/h ale je jasne že viac ako 200 to nedá
a to že mu to šlo 60km/h svedčí len otom že nemal skuter škrtený
a ak mal v techničaku zapísane že je škrtena na 45km/h a on si ju odškrtil tak spravil upravu motora ktoru ak nezapísal do TP tak spáchal priestupok
a to že mu to šlo 60km/h svedčí len otom že nemal skuter škrtený
a ak mal v techničaku zapísane že je škrtena na 45km/h a on si ju odškrtil tak spravil upravu motora ktoru ak nezapísal do TP tak spáchal priestupok
poviem to inak, napriklad suzuki burgman po zmene valcekov vo variatore presiahne svoju maximalnu rychlost o 10km/h ako mu predpisuje technicak. Nieje pravda ze motor ma vzdy vplyv na maximalnu rychlost. Ja to mam osobne odskusane.
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2011, 13:07)
a inak 1,2 ku a ide to 200km/h , to mas co
jedine tsi zeby 
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2011, 13:07)
a inak 1,2 ku a ide to 200km/h , to mas co
-
Masaker
Medium Professional
ale tu nejde o max v technicaku... tu ide o legislativu: VP od 15 rokov :MAx objem 50ccm a neprekracuje max. rychlost 45kph .... pri inych skupinach VP sa neupravuje niak max rychlost:)
ale prekrocenie maximalnej rychlosti zapisanej v technicaku je taktiez priestupok a mozu to riesit preco to ide viac ako je v technicaku nie