Vysoká teplota CPU
Re: Vysoká teplota CPU
mal som niekedy dosku Asus M2N SLI a mal som na nej dosť vysoké teploty CPU. stále sa pri vyťažení vypínal PC. dosky som sa zbavil a zohnal som si dosku Gigabyte GA-M57SLI-S4 rev.2. Bohužiaľ teploty sú stále dosť vysoké ale nie je to také kritické ako pri tej doske Asus M2N SLI. na tej doske od Gigabyte som robil flash BIOSu a bol úspešný. žiadny problém ani nič podobné. a nech sa mi k tomu nevyjadruje žiadny "odborník" že som flash BIOSu robil zbytočne. pokiaľ by to nemalo žiadny efekt, tak by ťažko výrobca nový BIOS dal na stiahnutie na svoju web stránku. flash som robil kvôli podpore AM3 CPU, ktorý by som chcel v dohľadnej dobe kúpiť. čo sa tvojho problému týka, počítal by som s tým, že budeš mať vadný CPU. ak to teda robí od tej doby, čo si ho kúpil. mám podobný problém s CPU AMD Athlon X2 6000+ 3,1GHz TDP 89W. má vysoké teploty a stáva sa, že sa prehreje a vypne PC. teploty mi ukazuje správne, nakoľko pri dosiahnutí 90°C sa PC vypne a chladič (Scythe Ninja 2) je dosť teplý (pocit teploty chladiča je subjektívny).
Chladenie procesora je závislé na kvalite chladiča. Rozmery, prevedenie, ofukovanie, cirkulácia v case. Bios s tým ozaj nič nemá, AM3 je o následnom type procesora, nie o kvalite chladenia. 
- Prílohy
-
- chladič.png (50.27 KiB) 886 zobrazení
k tomu príspevku nado mnou napíšem iba jeden jediný príspevok.
http://www.hojko.com/mate-niekto-skusen ... 59566.html
príspevky, ktoré nemajú žiadnu hodnotu k danému problému maximálne ignorujem. tak si nechaj tie svoje príspevky a komentáre pre seba, pokiaľ nevieš o čo sa jedná, čo za chladič mám na tom CPU a aké mám zručnosti čo sa PC týka. toto bol prvý a zároveň posledný OT v tejto téme. na ďalšie OT nereagujem, nakoľko si nepotrebujem riešiť svoje komplexy.
EDIT// a aby som sa ešte ku tomu obrázku toho chladiča vyjadril. áno mám na procesore armádu trpaslíkov, ktorý palmovými vetvičkami ovievajú CPU
http://www.hojko.com/mate-niekto-skusen ... 59566.html
príspevky, ktoré nemajú žiadnu hodnotu k danému problému maximálne ignorujem. tak si nechaj tie svoje príspevky a komentáre pre seba, pokiaľ nevieš o čo sa jedná, čo za chladič mám na tom CPU a aké mám zručnosti čo sa PC týka. toto bol prvý a zároveň posledný OT v tejto téme. na ďalšie OT nereagujem, nakoľko si nepotrebujem riešiť svoje komplexy.
EDIT// a aby som sa ešte ku tomu obrázku toho chladiča vyjadril. áno mám na procesore armádu trpaslíkov, ktorý palmovými vetvičkami ovievajú CPU
Som rad, ze sa v tejto teme vyjadril niekto nezaujaty. Tiez si myslim, ze vyrobca vzdy vydava novy bios za nejakym ucelom.
jardu.j si nevsimaj, jeho predchadzajuce pripsevky svedcia o jeho "odbornosti".
//edit
jardu.j si nevsimaj, jeho predchadzajuce pripsevky svedcia o jeho "odbornosti".
//edit
Toto je zakernost... Ja aspon podpisem svoju karmu.Predmet správy: Vaša karma bola znížená
Odoslané: 31 Máj 2011, 20:53
Komu: j@ro
Vaša karma bola znížená.
Niekto Vám zanechal komentár:
buranstvo v debate nik nepotrebuje.
Komentár bol zanechaný pre tento príspevok: http://www.hojko.com/viewtopic.php?f=46 ... 9#p1659829
Riešíme vysokú teplotu procesora, a typ chladiča nebol uvedený. Pokiaľ má ten, čo dodatočne editoval, tak sa dá uvažovať o jeho chybnej montáži, lebo chladič je kvalitný. Takže prenos tepla z procesora /pasta/ a kvalitné osadenie. Keby dobre chladil, tak je tam cca 50 stupňov.
Druhým problémom je nastavenie vypínania PC podľa teploty procesora v BIOSe, max by som dal 70 stupňov, ide o jeho životnosť /zotrvačnosť pri prenose vnútornej teploty chipu ku čidlu procesora/.
//autoeditácia príspevku (31 Máj 2011, 22:01)
Mám za to, že fórum neslúži k riešeniu osobných mindrákov asi zakomplexovaného jedinca.
Subject: Máte novú súkromnú správu
Date: Tue, 31 May 2011 21:57:10 +0200
From: <[email protected]>
Vážený/á jarda.j,
Obdržali ste novú súkromnú správu od “Skrytý” na Vašom účte na
“www.hojko.com” s nasledujúcim predmetom:
Vaša karma bola znížená
Ak si prajete zobraziť správu, navštívte nasledujúci odkaz:
http://www.hojko.com/ucp.php?i=pm&folder=inbox
dakujem za upozornenie (j@ro)
Komentár bol zanechaný pre tento príspevok: viewtopic.php?f=46&t=159046&p=1659857#p1659857
Druhým problémom je nastavenie vypínania PC podľa teploty procesora v BIOSe, max by som dal 70 stupňov, ide o jeho životnosť /zotrvačnosť pri prenose vnútornej teploty chipu ku čidlu procesora/.
//autoeditácia príspevku (31 Máj 2011, 22:01)
Mám za to, že fórum neslúži k riešeniu osobných mindrákov asi zakomplexovaného jedinca.
Subject: Máte novú súkromnú správu
Date: Tue, 31 May 2011 21:57:10 +0200
From: <[email protected]>
Vážený/á jarda.j,
Obdržali ste novú súkromnú správu od “Skrytý” na Vašom účte na
“www.hojko.com” s nasledujúcim predmetom:
Vaša karma bola znížená
Ak si prajete zobraziť správu, navštívte nasledujúci odkaz:
http://www.hojko.com/ucp.php?i=pm&folder=inbox
dakujem za upozornenie (j@ro)
Komentár bol zanechaný pre tento príspevok: viewtopic.php?f=46&t=159046&p=1659857#p1659857
jancii ešte si mohol napísať jednu vec. ten CPU ti tak pečie už od začiatku, ako si ho dal do PC? kupoval si ten CPU ako nový z obchodu alebo už používaný od niekoho? chyba môže byť bez problémov aj v samotnom CPU tak, ako ju mám zrejme aj ja. len mne neukazuje vysokú teplotu ako tebe. viem, že si písal, že na dotyk nie je taký horúci ale aj tak. ja si už nepamätám, či mi toto prehrievanie robilo od kúpi toho samotného CPU, alebo to začalo neskôr. mám ho už predsa nejaký ten rok. a čo sa týka príspevkov toho jarda.j tak tie si nevšímaj. správa sa, ako keby všetci ostatní boli nejakí somráci čo tu na fórum píšu pomocou telegrafu a iba on jediný vie, čo je PC.
Kúpil som novú dosku dal som do nej starý procák a teraz sú teploty 31 stupňov. Takže chyba bola v doske.
Potvrdenie štatistiky. Vadný procesor som ešte nevidel, MB často a zdroje často.
Ja som vadný CPU už videl. A bohužiaľ som bol jeho majiteľom. Vyskúšal som ho v 4 rôznych doskách ASUS M2N-SLI Deluxe, MSI K9N4 ULTRA-F, ASROCK A770DE+ a GIGABYTE GA-M55S-S3 (Rev. 2.0) a vo všetkých bol problém rovnaký. CPU sa pri vyťažení okamžite prehrial a vyplo sa PC. Toto je tá tvoja štatistika.
Aj ja som mal vadny procesor amd duron 1300mhz pc po 15 sekundach zamrzol a to bolo jedno či pri štarte windowsu alebo v biose po vymene cpu problem vyriešeny,a k tym vysokym teplotam mal som dosku gigabyte ga7vt600 kde mal procesor 120stupnou a nasledne sa vypol po upgrade biosa na novši už bola teplota 52stupnov v idle a pc sa už nevypinal.
dobri chcem sa opitat preco mi vipina nejake hry jadro ma teplotu 117stupnov a cca po 15-20 minutach hrania mi vipne pc
moc sa pc nerozumiem preto mi prosim poradte
tak v prvom rade napíš, aký máš procesor (CPU), čím ho chladíš. a PC ti vypne kvôli prehriatiu CPU. je to normálna vec aby ti nepoškodilo CPU. môže byť aj to, že ti slabo dolieha chladič toho CPU a preto sa ti prehreje. problémov môže byť viac.