RewriteRule ^clanok-(.*)/(.) article.php?id=$1 //toto funguje
RewriteRule ^kategoria-(.*)/(.) category.php?cat=$1 //toto funguje
RewriteRule ^archive/strana/(.*) archive.php?page=$1 //toto funguje
RewriteRule ^kategoria-(.*)/(.)/strana/(.*) category.php?cat=$1&page=$3 //no a toto uz nefunguje
stvrty riadok uz mi nechce fungovat, hoci ostatne funguju..prakticky mam nejaky takyto odkat nieco.com/kategoria-9/Pocasie/strana/4.... no a nechce to fungovat, stale...ten nazov tej kategorie tj Pocasie v tej url category.php nepotrebujem, tam ziskavam len ID teda to cislo za kategoria-...v pripade archive/strana/9 mi strankovanie funguje normalne..prosim vas kde robim chybu? dakujem
Dám ti odporúčanie: Aj mne sa stávalo, že keď som šiel príliš do hĺbky (veľa parametrov), tak som sa strácal v .htaccess súbore. Preto som prešiel na elegantnejšie riešenie a to parsovanie parametrov v indexe pomocou PHP:
nezdá sa mi to elegantnejšie riešenie. Každá zmena (pridanie parametru, zmena poradia..) ťa bude stáť veľmi veľa v porovnaní s .htaccess. Navyše je to menej efektívne
audiotrack napísal:nezdá sa mi to elegantnejšie riešenie. Každá zmena (pridanie parametru, zmena poradia..) ťa bude stáť veľmi veľa v porovnaní s .htaccess. Navyše je to menej efektívne
neviem, a ani sa mi nechce nad tým rozmýšlať lebo neviem čo znamená "nechce mi to chodiť". Píše chybu? Akú? Nepresmeruje to? Jak sa to správa? Máš tam aj iné príkazy? Ukáž celé .htaccess
keď sa spýtaš normálne a popíšeš problém tak aby sa dal aj vyriešiť tak potom sa môžeme začať o niečom baviť
presmeroval "skarede" adresy na pekne..z tvaru article.php?id=21 na clanok-21/Nazov-clanku...a podobne aj s kategoriami...vsetko to funguje...ale potrebujem spravit to aby ked zadam tu staru adresu article.php?id=21 aby to presmerovalo na novu..teraz mi to len presmeruje na index.php resp. na tu 404..ake riadky tam mam pridat? dakujem vopred
RewriteRule ^clanok-(.*)/(.) article.php?id=$1 //toto funguje
RewriteRule ^kategoria-(.*)/(.) category.php?cat=$1 //toto funguje
RewriteRule ^archive/strana/(.*) archive.php?page=$1 //toto funguje
RewriteRule ^kategoria-(.*)/(.)/strana/(.*) category.php?cat=$1&page=$3 //no a toto uz nefunguje
stvrty riadok uz mi nechce fungovat, hoci ostatne funguju..prakticky mam nejaky takyto odkat nieco.com/kategoria-9/Pocasie/strana/4.... no a nechce to fungovat, stale...ten nazov tej kategorie tj Pocasie v tej url category.php nepotrebujem, tam ziskavam len ID teda to cislo za kategoria-...v pripade archive/strana/9 mi strankovanie funguje normalne..prosim vas kde robim chybu? dakujem
ked si pozries
[1.]RewriteRule ^kategoria-(.*)/(.)
a
[2.]RewriteRule ^kategoria-(.*)/(.)/strana/(.*)
zistis ze ten prvy riadok splna podmienku aj toho druheho, preto sa to k nemu nikdy nedostane (kategoria-foo/faa/strana/3 splna aj prvu podmienku) namiesto (.*) pouzivaj ([^/]+) malo by to fungovat a na konisc daj /? aby ti to bralo url s lomitkom nakonci (v tvare http://www.foo.fo/faa aj http://www.foo.fo/fa/)
RewriteRule ^clanok-([^/]+)/([^/]+?) article.php?id=$1 //toto funguje
RewriteRule ^kategoria-([^/]+)/([^/]+?) category.php?cat=$1 //toto funguje
RewriteRule ^archive/strana/([^/]+?) archive.php?page=$1 //toto funguje
RewriteRule ^kategoria-([^/]+)/([^/]+)/strana/([^/]+?) category.php?cat=$1&page=$3 //no a toto uz nefunguje
Lenže mám to nejako dať do kopy? alebo ako?
Funguje to pri mojastranka.sk/kontakt/
ak zadám už www.mojastranka.sk/kontakt/ tak ma presmeruje na http://mojastranka//kontakt.php/
čo už nieje také pekne. Prosím vás ako to mám upraviť aby to bolo dobre? ďakujem