Chodite na Spoved?
Re: Chodite na Spoved?
Pred sviatkami 
Nie a zatiaľ sa ani nechystám. Nevidím v tom dôvod
-
Dante Flyshit
Medium Expert
Snáď význam, nie ? 
chodím pred sviatkami 
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
aky vyznam? aby som si povedal ze bol som na spovedi mozem pokracovat vo vrazdeni?Dante Flyshit napísal:Snáď význam, nie ?
-
master23
Light Professional
bol som dva razy. prvy krat pred svatym prijimanim. a druhy krat, ked sme mali na skole spoved (sme cirkevna). to isla skoro cela trieda len, aby sa uliali z matiky. ale po dalsie roky som uz nesiel, to bolo v prom rocniku. nechapem tych ludi, co tam isli znova po ine roky, len aby sa uliali z nejakej hodiny
ja som to spravil iba prvy rocnik, a potom som si uvedomil, ze som hadam taky sprosty, aby som zneuzil spoved, len aby som sa ulial z hodiny.
btw, my sme mali skveleho kaplana. teraz si s nim tykam. a dokonca bol aj na ozvenach na chate s jednou triedou.
ale skvely clovek to je, taky moderny kaplan
a na jeho hodine sme pozerali Hangover.
a este k spovedi, je to celkom dobry pocit povedat problemy cloveku, ktory to nemoze zneuzit a clovek aj bude mat lepsi pocit na dusi, ze to dostal von zo seba.
a nechapem takych ludi co vobec chodia na spoved alebo akoze veria, co to beru len z povinnosti, alebo niektori veria len zo strachu (neviem pred cim), a niektori to ako by sa hanbili priznat, ze neveria.
pripad z nasej triedy s tym skvelym kaplanom. na jednej hodine sa nas pytal, ze kto je neveriaci, ze sa nemame bat priznat alebo nehanbit. a to sme sa prihalsili len 2 z 30. To som ako dost nechapal, vobec nechapem ludi co sa hraju na veriacich.
jeho hodiny boli skvele, vzdycky sme diskutovali, ale zial vacsinou my dvaja neveriaci, a este par chalanov. a ti ,,veriaci,, sa ani nebolo schopny pridat do diskusie. diskutovali sme na mnohe temy.
najlepsie bola asi tema eutanazia, a potraty. znova len par ludi za povolenie eutanazie. a to sme mali napisat sloh (referat) na tuto temu, a znova ti co nechu eutanaziu tak ani nechceli citat ich sloh. ten sloh o eutanazii som pisal vsetko vlastnymi slovami, myslim, ze to bolo celkom dobre.
tento kaplan je skvely, dokazali sme sa vzdy o vsetkom porozpravat aj ked som neveriaci, a asi najlepsie sme si akurat my dvaja rozumeli. ochotny respektovat ostanych nazory, diskutovat o tom. skvely clovek
// ludia, este by som vam doporucil film You dont know Jack , skutocny pribeh, zial Jack Kevorkian, aka Dr. Smrt, zomrel pred par mesiacmi. Bol najvacsi bojovnik za povolenie eutanazie.
btw, je tu tema o eutanazii ?
btw, my sme mali skveleho kaplana. teraz si s nim tykam. a dokonca bol aj na ozvenach na chate s jednou triedou.
ale skvely clovek to je, taky moderny kaplan
a este k spovedi, je to celkom dobry pocit povedat problemy cloveku, ktory to nemoze zneuzit a clovek aj bude mat lepsi pocit na dusi, ze to dostal von zo seba.
a nechapem takych ludi co vobec chodia na spoved alebo akoze veria, co to beru len z povinnosti, alebo niektori veria len zo strachu (neviem pred cim), a niektori to ako by sa hanbili priznat, ze neveria.
pripad z nasej triedy s tym skvelym kaplanom. na jednej hodine sa nas pytal, ze kto je neveriaci, ze sa nemame bat priznat alebo nehanbit. a to sme sa prihalsili len 2 z 30. To som ako dost nechapal, vobec nechapem ludi co sa hraju na veriacich.
jeho hodiny boli skvele, vzdycky sme diskutovali, ale zial vacsinou my dvaja neveriaci, a este par chalanov. a ti ,,veriaci,, sa ani nebolo schopny pridat do diskusie. diskutovali sme na mnohe temy.
najlepsie bola asi tema eutanazia, a potraty. znova len par ludi za povolenie eutanazie. a to sme mali napisat sloh (referat) na tuto temu, a znova ti co nechu eutanaziu tak ani nechceli citat ich sloh. ten sloh o eutanazii som pisal vsetko vlastnymi slovami, myslim, ze to bolo celkom dobre.
tento kaplan je skvely, dokazali sme sa vzdy o vsetkom porozpravat aj ked som neveriaci, a asi najlepsie sme si akurat my dvaja rozumeli. ochotny respektovat ostanych nazory, diskutovat o tom. skvely clovek
// ludia, este by som vam doporucil film You dont know Jack , skutocny pribeh, zial Jack Kevorkian, aka Dr. Smrt, zomrel pred par mesiacmi. Bol najvacsi bojovnik za povolenie eutanazie.
btw, je tu tema o eutanazii ?
Snažím sa pravidelne pred prvým piatkom, ale cez školský rok som si na to často nenašiel čas, raz za 2 - 3 mesiace.
//autoeditácia príspevku (28 Júl 2011, 15:36)
//autoeditácia príspevku (28 Júl 2011, 15:39)
//autoeditácia príspevku (28 Júl 2011, 15:36)
Ak si veriaci, tak na to máš zlý pohľad, lebo ty tie hriechy vyznávaš Bohu a ľutuješ ich, kňaz je len prostredník. čudné, chodíš na spoveď, ale si neveriaci? veľmi som ťa nepochopil.master23 napísal:a este k spovedi, je to celkom dobry pocit povedat problemy cloveku, ktory to nemoze zneuzit a clovek aj bude mat lepsi pocit na dusi, ze to dostal von zo seba.
//autoeditácia príspevku (28 Júl 2011, 15:39)
Dobrovoľné to aj je. A ty to nehovoríš cudzej osobe. Ako som už napísal, hovoríš to Bohu, kňaz je len prostredník, a po vyznaní to ľutuješ. čdné, keď niekto hovorí o veciach, o ktorých veľa nevie...hughito napísal:johny29: Samozrejme, že to všetci vedia, ale príde mi minimálne čudné o tom hovoriť relatívne neznámej, cudzej osobe. O týchto veciach sa nezvykne hovoriť ani rodičom, max. medzi kamarátmi (ak vôbec).
Ale ešte horšie je to, že je to vôbec brané ako hriech - to je to pokrivené vnímanie sexuality skrz prizmu cirkvi.
Tak to je tiež smutné, ak chce niekto chodiť do kostola, tak by to malo stáť v prvom rade na základe dobrovoľnosti.
-
master23
Light Professional
ME: precitaj si moj prispevok este raz, a pochopis, ze som neni veriaci. bol som dva razy na spovedi.
1. krat pred prvym svatym prijimanim. to hadam vies pochopit, ze maly chlapec vtedy moze tazko vediet v co verit a co nie.
2. krat, ten dovod som tam napisal, spravil som sprostost. bol som prvak, mal 15 rokov, isla cela trieda, tak som sa nehcel trapne citit, aby sa ostatni na mna cudne pozerali, ze jediny zostanem.
1. krat pred prvym svatym prijimanim. to hadam vies pochopit, ze maly chlapec vtedy moze tazko vediet v co verit a co nie.
2. krat, ten dovod som tam napisal, spravil som sprostost. bol som prvak, mal 15 rokov, isla cela trieda, tak som sa nehcel trapne citit, aby sa ostatni na mna cudne pozerali, ze jediny zostanem.
Dobre, nejak som ťa predtým nepochopil, ale teraz už chápem.
To napíš hughitovi s tými jeho videami...master23 napísal:...
...
na spovede nechodim, ani nikto z mojej blizkej rodiny koho poznam, ale do kostola na sviatky zajdeme 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Na spovedi som nebol zopár rokov a nechystám sa v dohľadnej dobe.
na spoved som chodil iba ked som chcel aby ma prijali na birmovku , po birmovke uz som tam nevkrocil a nechystam sa ..
-
master23
Light Professional
suffi:to ma teda logiku. takychto ludi nechapem. na co chodia do kostola/spovede, ked su neni presvedceny, ze veria, alebo tam chodia z povinnosti. to nedava zmysel.
na co ti je vobec birmovka? preco si si ju vlastne robil?
na co ti je vobec birmovka? preco si si ju vlastne robil?
ako mnohi ini, kvoli babke
Asi tak. Babky predsa bývajú šéfovia rodín. 
-
master23
Light Professional
to by sa dalo pochopit, lebo predsa by sme nechceli zranit svojho blizkeho, a radsej sa obetujeme, aby sme citovo nezranili (starych) rodicov.
ja mam napr. babku pomerne krestansky zalozenu, a pochopila to, ze nebudem mat birmovku. ved je to moje rozhodnutie, a ona ma do nicoho nebude nutit. kedze som neveriaci nevidel som ziaden dovod preco teda ist na birmovku.
a to v akych rodinach byvaju babky sefovia rodin? snad to bol len sarkazmus.
ja mam napr. babku pomerne krestansky zalozenu, a pochopila to, ze nebudem mat birmovku. ved je to moje rozhodnutie, a ona ma do nicoho nebude nutit. kedze som neveriaci nevidel som ziaden dovod preco teda ist na birmovku.
a to v akych rodinach byvaju babky sefovia rodin? snad to bol len sarkazmus.
Do istej miery to bol sarkazmus, ale čo sa týka týchto otázok viery, tak to moc sarkazmus ani nie je. Stretol som sa s takýmito prípadmi už x-krát. Rodičia k týmto veciam pomerne benevolentní, ale na nátlak babiek sa tieto procedúry museli uskutočniť.
Inak s argumentáciou o "nezranení starých rodičov" absolútne nesúhlasím, to je nezmysel. Ak o tom dotyčný nie je sám presvedčený (potom je tu skupina ľudí, ktorým je to jedno), tak by to nemal robiť na žiadny nátlak a citové vydieranie je najhoršie vydieranie.
Inak s argumentáciou o "nezranení starých rodičov" absolútne nesúhlasím, to je nezmysel. Ak o tom dotyčný nie je sám presvedčený (potom je tu skupina ľudí, ktorým je to jedno), tak by to nemal robiť na žiadny nátlak a citové vydieranie je najhoršie vydieranie.
-
Silmer
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Na spovedi som v zivote nebol, ani na prvom svatom prijimani , ani birmovku nemam a niesom ani krsteny. Osobne mi to k zivotu vobec nechyba. Babku mam krestanku, ale to na veci nic nemeni.
Do kostola chodim iba obcas, ale to iba z dovodu aby som si ho pozrel
Do kostola chodim iba obcas, ale to iba z dovodu aby som si ho pozrel