V akom programe si myslíte je najlepšie písať C. Ja som pozeral na internete a tam písali, že asi to naj je MSVS C++, No a kompilátor čo tam je od MS, že tiež nieje zlý. Ehm, teraz pozerám a mám trochu v tom zmätok.
Ak by mi vedel niekto poradiť bol by som veľmi rád. Viem, že to je o zvyku, ale musí byť niečo také naj .
Neviem no ja by som CodeBlocks odporucil uz aj zaciatocnikovi. Dev-C++ sa uz nevyvija a jeho miesto zaujalo prave CodeBlocks by som povedal. Je to velmi jednoduche IDE, ktore podporuje aj len kompilaciu jedneho suboru bez nutnosti zakladat projekt.
Toto nie je vec nazoru, ale fakt. Neviem si v tom predstavit solidny vyvoj. Musel by som k tomu instalovat xy dalsich app a z hladiska kodu mi to neposkytne ani stvrtinu moznosti co codeblocks alebo Eclipse. Skutocne tu nevidim dovod to pouzivat. Neviem si predstavit spravovat velky softver, kt pouziva xy dalsich externych kniznic. Ty to pouzivas na programovanie?
Eclipse maju vyvojary radi, lebo pokial sa zapne sa mozu naranajkovat, dat si kavu a odpisat na vsetkych 170 sprav na Facebooku a ked treba vymazat prazdny subor z projektu tak stihnu aj cigaretku.
Eclipse ma vsetko mozne, len skoda ze mu chyba poriadny textovy editor.
Vim ho preci v takych veciach ako zvyraznovanie syntaxe, kontrola syntaxe, automaticke doplnovanie kodu, formatovanie a samozrejme rychlost odozvy, takisto sa tam daju robit makra a klavesove skratky. Ma milion dalsich moznosti. Ked sa ho clovek nauci pouzivat tak sa v nom pracuje neskutocne rychlo aj pohodlne.
Nic v zlom , ale ti co neveria, ze vim moze sluzit ako hlavny vyvojarsky nastroj, tak nech su radsej ticho. Existuje dostatok programatorov, ktori su dokazom, ze to ide a dokonca celkom rychlo a bezproblemovo. Ma super podporu pluginoveho systemu a existuje e halda pluginov ktore z toho spravia nastroj ktory bez problemov moze konkurovat eclipse. O cistej editacii sa ani netreba bavit, tam bez problemov eclipse editor na vim nestiha.
V akom programe si myslíte je najlepšie písať C. Ja som pozeral na internete a tam písali, že asi to naj je MSVS C++, No a kompilátor čo tam je od MS, že tiež nieje zlý. Ehm, teraz pozerám a mám trochu v tom zmätok.
Ak by mi vedel niekto poradiť bol by som veľmi rád. Viem, že to je o zvyku, ale musí byť niečo také naj .
Ďakujem.
MSVC, rozhodne odporúčam, a podľa mňa to tam nieje chaotické. Vo všetkých rebríčkoch čo som zatiaľ videl je prvé alebo druhé najlepšie IDE..