Prava obcana, vodica...
Re: Prava obcana, vodica...
je to sucastou ich odevu a kedze musi byt riadne oznaceny a musi mat predpisane oblecenie, tak ano
nie som si isty, ci to este plati, hovorilo sa o tom, ze ta moze zastavit aj policajt v civile, ale neviem ci to preslo
policajt v civile, ak ma reflexnu pasku s napisom policia, ma pravo ta zastavit
"Policajt v civile, ktorý bude zastavovať autá, musí mať na rukáve reflexnú pásku s označením polícia. Rozhodlo o tom ministerstvo vnútra.
Policajti bez uniformy zastavujú autá len výnimočne pri mimoriadnych udalostiach."
sme.sk
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Maestro ! ... si NEVINNY ! a orgáni sú tu od toho, aby dokázali opak ... tvoj obciansky status zaručuje, že si nevinny, kym nedokažu opak ... neviem preco to niektorym pride hadam skoro nespravne a biju sa potom do prs za "objektivnu zodpovednost", ked je to zakladne "pravo" (esli to tak lze nazvati) ...
Keby ma zastavil policajt v zelenych nohaviciach a koseli, tak nie je v civile a preto by mal mat uniformu kompletnu. Alebo sa mylim?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
moze ta chciet zastavit ... a nezavidim naivitu tomu, kto mu zastavi ((pokial nemava niekde pri dopravnej nehode - to by mal zastavit kazdy)) ... ale nejaku reflexnu pasku s napisom POLÚCIA si moze vyrobit ktokolvek a kedykolvek, potom ta zastavit a ozlodejiť Ťabeardie napísal:nie som si isty, ci to este plati, hovorilo sa o tom, ze ta moze zastavit aj policajt v civile, ale neviem ci to preslo
ano, prislusnik policajneho zboru musi byt vzdy kompletne ustrojeny, to znamena ze musi mat vsetky doplnky, ktore k danej uniforme patria, nesmie kombinovat, ani vynechavat kusy odevuAiden napísal:Keby ma zastavil policajt v zelenych nohaviciach a koseli, tak nie je v civile a preto by mal mat uniformu kompletnu. Alebo sa mylim?
- policajti maju viac druhov uniform, kvoli pocasiu, teplotam, situaciam,... napr. teraz v lete chodia v nohaviciach a v ciernom tricku s napisom policia, tusim maju aj ciapky, samozrejme odznak a vybava policajta, obusok, puta,...
-
hojko
Site Admin
Tu je nieco o obleceni policajta: http://natankuj.sme.sk/c/5423693/polica ... telny.html
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Policajt je policajtom 24/7 tzn., ak je svedkom protiprávneho konania mal by zasiahnuť aj keď je mimo služby.
Čo sa týka rovnošiat - ak slúžia dvaja a viacej policajtov súčasne, mali by byť dohodnutí na oblečení tak, aby sa ich rovnošata neodlišovala. Rovnako aj s čiapkami, tzn. nemusia mať ale potom by ju nemali mať všetcia a naopak.
Čo sa týka rovnošiat - ak slúžia dvaja a viacej policajtov súčasne, mali by byť dohodnutí na oblečení tak, aby sa ich rovnošata neodlišovala. Rovnako aj s čiapkami, tzn. nemusia mať ale potom by ju nemali mať všetcia a naopak.
Policajt je POVINNÝ v čase mimo služby v medziach zákona vykonať služobný zákrok, ak je páchaný trestný čin alebo priestupok, ktorým je bezprostredne ohrozený život, zdravie alebo majetok. Policajt je povinný pred služobným zákrokom preukázať svoju príslušnosť k PZ, ak to povaha a okolnosti služobného zákroku dovoľujú. Príslušnosť k PZ sa preukazuje:
- služobnou rovnošatou s identifikačným číslom a pri výkone služobnej činnosti aj menovkou policajta,
- služobným preukazom,
- odznakom služby kriminálnej polície alebo finančnej polície,
- ústnym vyhlásením "Polícia".
- služobnou rovnošatou s identifikačným číslom a pri výkone služobnej činnosti aj menovkou policajta,
- služobným preukazom,
- odznakom služby kriminálnej polície alebo finančnej polície,
- ústnym vyhlásením "Polícia".