Ako nastavit Time Capsule na aDSL modem?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
laforez
Light Professional
Light Professional

Ako nastavit Time Capsule na aDSL modem?

Príspevok od používateľa laforez »

Ahojte, uz sa s tym babrem od vcera a stale to neviem nastavit Mam aDSL od T-Com a neviem na apple TC rozbehat net. Mam modem airlive ARM-204 Annex B a z neho mi ide ethernet kabel do airlive wl-5460AP. Je to pouzivane ako acces point. Viem ze na zariadenia mi neprideloval ip adresy DHCP, ale som v kazdom zariadeni (ntb, iphone) rucne nastavoval ip, gateway, router a dns. Takto to v pohode moze aj ostat, s tym nemam problem. Len neviem co nastavujem zle v TC, skusal som aj to PPPoE aj klasicky ethernet a stale mi to vyhadzuje chybu a ked dam bridge tak mi net nejde. Vyznate sa niekto do toho? Ja som cital vela veci, niecomu chapem ale vacsine asi nie a neviem si dat rady Ocakaval som, ze to len pripojim a pojde to, aspon som tak cital ako apple airport zariadeniach, ze ich vie zapojit aj neznaly clovek, ale ja si fakt neviem rady. Viete mi prosim vas poradit? Vopred diky za rady. Tu vam dam este veci co mi vypisuje acces point, ktory chcem vymenit.

System
Uptime: 0day:12h:25m:58s
Firmware Version: 5460APv2_e18_eu_b5

Wireless
Mode: AP
Physical Address: 00:4f:62:0b:86:94
Band: 2.4 GHz (B+G)
SSID: ...
Channel Number: 11
Encryption: WEP 64bits
Associated Clients: 4
BSSID: 00:4f:62:0b:86:94

LAN Configuration
Connection Method: Fixed IP
Physical Address: 00:4f:....
IP Address: 192.168.2.70
Network Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.2.2
DHCP Server: OFF
DHCP Start IP Address: 192.168.100.100
DHCP Finish IP Address: 192.168.100.200

Internet Configuration
Connection Method: Getting IP from DHCP server...
Physical Address: 00:4f.......
IP Address: 0.0.0.0
Network Mask: 0.0.0.0
Default Gateway: 0.0.0.0
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Ako nastavit Time Capsule na aDSL modem?

Príspevok od používateľa STomko »

Bodli by este nastavenia dsl rotura a co nastavujes do TC. Kazdopadne nepouzivaj pppoe (to by si musel mat dsl modem v bridge mode). Cize klasicky ethernet, a teda IP+maska+brana+DNS...
Hod tu zvysne nastavenia...
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

to je ten problem, ze sa neviem dostat do routra, lebo neviem kde mam ulozene heslo a username do neho a nechcem ho resetovat, aby som to este viac nedokaslal :D mne to robil jeden znamy a do takej knizky ku tomu AP mi popisal ip adresy, dns a pod. Ja som rozmyslal, ze by som nastavil ten modem na bridge a vsetko by som nastavil v time capsule. Preco mi to neodporucas?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Nie je to zbytocne ked moze vytacat spojenie samotny router? Takisto ak by bol v bridge mode, tak spojenie moze vytacat len jeden, co je pri pouziti viacerych zariadeni v sieti blbost...
Nastav AP v mode AP, ako DHCP nastav DHCP relay a zadaj LAN IP dsl routra (ta kde sa pripajas no nevies meno, heslo). Gateway pre AP je taktiez ta IP dsl routra, a IP vyber nejaku zo subnetu.

Nasledne na TC nastav IP pridelenu cez DHCP... ak chces staticku, tak ti posluzi automaticky pridelena a tieto nastavenia nastav napevno...
Napísať odpoveď