Bojíte sa injekcií?
Bojíte sa injekcií?
Ja sa nebojim
Vy?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Bojíte sa injekcií?
záleží čím sú naplnené
-
jin
VIP
Rátajme, že sa bavíme o medicínskom využití.
Nie nebojím, žily mám jak motúzy, napichne ma aj slepá sestrička po beánii...
Nie nebojím, žily mám jak motúzy, napichne ma aj slepá sestrička po beánii...
ano myslim tie co ked vam napriklad beru krv alebo pichaju infuzie
-
Andi_Cibula
Addict
Bojím, mám to aj v zdravotnej karte uvedené aby nezoznámení lekári neboli prekvapení.
Panenko Maria Podsprenská vidíš to? Už aká nuda musí byť doma, keď založíš takúto tému?!
jj ved jasne niekto sa neboji niekto ano....Racius napísal:Bojím, mám to aj v zdravotnej karte uvedené aby nezoznámení lekári neboli prekvapení.
-
jankee
Medium Expert
neviem ci to je ihlami, alebo mojou krvou, ale 2 krat som pri odberoch omdlel doktorke na posteli
) problem mam len ked ide o ziju na ruke...zvysok tela ako napriklad stehno nemam problem...ale ano mam strach a snazim sa im vyhnut 
-
audiotrack
VIP
u mňa absolútne žiadne problémy, chodím aj na darcovstvo krvi a plazmy
ale pointe témy tiež nerozumiem
ale pointe témy tiež nerozumiem
"Zaujimava" tema, ale podporim tvoju statistiku. Kedysi mi to vadilo, dnes uz nie a mozem sa kludne pozerat.
PS: Ak by ta zaujimali info o tychto veciach (vraj tomu vie pomoct psycholog), tak hladaj na nete slova ako hemofobia alebo venofobia.
PS: Ak by ta zaujimali info o tychto veciach (vraj tomu vie pomoct psycholog), tak hladaj na nete slova ako hemofobia alebo venofobia.
ked som bol dieta, dopichali ma jedna radost koli chudokrvnosti a zvysenemu poctu bielych krviniek.. respekt mam, samozrejme, skor sa bojim ze ma nejaka sestricka dopicha a na 3x netrafi, napr. od zubarky to beriem uplne v pohode..
injekcie ako takej sa nebojím, no je mi to nepríjemné ak mám len tak vystretú ruku a sestrička vytiahne obrovskú ihlu tak mi nie je do smiechu, ale strach to nie je, je to skôr taký nepríjemný pocit

nerozumiem tiNumline1 napísal:"Zaujimava" tema, ale podporim tvoju statistiku. Kedysi mi to vadilo, dnes uz nie a mozem sa kludne pozerat.
PS: Ak by ta zaujimali info o tychto veciach (vraj tomu vie pomoct ps
ycholog), tak hladaj na nete slova ako hemofobia alebo venofobia.
-
Chesterka
Light Star
Nie, nebojím... Zažívam to pravidelne takže mi to absolútne nevadí; jedna sestrička "expertka" mi len výnimočne trafí na prvýkrát takže už mi nevadí ani to keď sa v tom potom špára na všetky svetové 
-
seth82
Darca
Stalo sa to asi päť rokov dozadu. Bol som u doktora, chcel mi zobrať krv, nejako som to prežil. Potom však prišli divné sny, ihly a injekcie sa mi začali pred očami objavovať pri bežných každodenných činnostiach. Dokonca namiesto banánov som videl na stole ihly. Namiesto mobilného telefónu som dokonca vídaval aj celé injekcie. A preto som šiel na psychologické vyšetrenie a dozvedel som sa, že mám ihlofóbiu a dokonca aj značne vyvinuté štádium injekciofóbie. Niekedy to bolo neznesiteľné, zdalo sa, že ihly vychádzali aj počas vykonávania mojej potreby. Dostal som radu, aby som nevychádzal pol roka z domu, lebo by som mohol iba tak mimovoľne spáchať nejaký teroristický čin, na kilometre som sa mal vyhýbať doktorom a ľuďom v bielom oblečení (návštevy kostola taktiež zakázané, zmangľoval by som miništrantov a farára). Žiadne návštevy pekárne, miesta s pečivom som v supermarketoch obchádzal naširoko. Dodnes sa z toho cítim zmätený, sem-tam zazriem ihly a niekedy aj striekačky dokonca aj v monitore. Proste človek sa toho nezbaví. Dávaj si pozor, zakladateľ témy, aby si tak tiež raz neskončil, či už si myslíš, že ti injekcie vadia, alebo nie.
(Aj ja sa viem celkom slušne nudiť...trolololol)
(Aj ja sa viem celkom slušne nudiť...trolololol)
Keď zbadám ihlu, vždy dostanem dosť nepríjemný pocit, trochu zblednem a začnem sa potiť. Takže keď sa nad tým hlbšie zamyslím - áno, bojím sa. Lenže vždy si viem sám sebe dohovoriť, že to nie je racionálne a tak si stále nechám pichnúť injekciu bez toho, aby som nejako prejavoval strach (okrem potenia a zblednutia, čo sa nedá zakryť). Napriek tomu som už bol aj darovať krv. Môj malicherný pocit strachu mi totiž nepripadá ako dostatočný dôvod k tomu, aby sa nejaký nešťastník nedočkal na krv, keď ju potrebuje. Neviem si ale napr. predstaviť že by som bol cukrovkár (alebo nejaký podobný prípad) a bol by som pravidelne nútený pichať si inzulín.
-
DjBass
Darca
Keď som bol malý, viac krát sa mi stalo, že mi doktorka zle pichla ihlu napr. pri očkovaní alebo odoberaní krvi a odvtedy som sa nejak začal báť. Keď mi domov prišla "pozvánka" na preventívnu prehliadku s tým, že mi bude odoberať aj krv, dva týždne pred tým som sa bál a snažil som sa tomu vyhnúť, aj keď to nešlo. Momentálne už nemám nejaký obrovský strach, ale určitý rešpekt pred ihlami tam je...
-
Mek
Addict
Ja sa nebojim... a uz som injekcii a infuzii absolvoval az az, aj darovat krv som bol (sice len raz, lebo odvtedy som nemohol). Ak sa bojite, proste sa pozerajte inam, napriklad von oknom a myslite na nieco ine. Za par sekund je po vsetkom a vobec, o nic nejde 
-
t0m4s3
Admin
Tak napriklad ja mam z ihiel slusnu fobiu, odber krvi to je pre mna martyrium
Vôbec nebojím, vždy sa na to pozerám a vcelku to mám aj rád. Pekná procedúra.