Kto su vlastne skutocni teroristi ? (tabakove spolocnosti)

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Kto su vlastne skutocni teroristi ? (tabakove spolocnosti)

Príspevok od používateľa hughito »

beardie napísal:ty si necital prvy post? jedna sa o roky 2001 az 2005, hovorim o terajsich casoch, co bolo v roku 1930 ma nezaujima, ludia z toho obdobia su uz mrtvi
lol, asi si nesledoval vývoj diskusie a otázky, ktoré tu boli nastolené. A 1930 ? To strieľaš pekne slepými nábojmi.

javatar:
fajciari su pomaly ale isto vytlacany do malych vyhradenych priestorov a casto ani tie priestory nemaju
Však a ? Tvrdil som niekde opak ?
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

ty si bol prvy, kto zacal v tejto teme spominat modu a propagandu: http://www.hojko.com/post1689502.html#p1689502
v tejto teme sa od zaciatku stale bavime o aktualnom svete, len ty sa snazis pretlacit historiu
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

ten graf je haluzný... podľa neho 2x viac ľudí spácha samovraždu ako je zavraždených... a 3x viac ľudí zomrie kvôli lekárskemu omylu ako je obetí vrážd - v amerike by mali asi zakázať aj zdravotníctvo. :mrgreen:

chýba mi tam ešte jeden údaj - počet obetí alkoholu resp. koľko ľudí umrelo na zdravotné komplikácie spôsobené alkoholom.

a odkiaľ vlastne pochádza ten graf? od Anti-Smoking League? to by asi vysvetľovalo tie čísla...
Lorien_archer
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Lorien_archer »

k alkoholu: ano, je to povazovane na najnebezpecnejsiu drogu. V zmysle ze obrala ludi o ovela viac majetku ako napr tvrda droga (taktiez pokazila zivoty rodinam, dohnala k samovrazdam, moralny upadok,...)

K fajciarom: OK, ja tiez osobne vinim fajciara ked ho vidim fajcit (nevidim ho ako neakeho nestastnika ktory bol zmanipulovany).
Skor problem na ktory sa chcem obratit je pasivne fajcenie. Podla statistik zabilo (tiez) radovo viac ludi ako terorizmus a podobne preciny.
Pasivnych fajciarov vinit nemozeme. Umreli rovnako nevinne ako obete teroristickych utokov, a predsa umieraju viac ako obeti teroristov a predsa sa s tym nic nerobi...

//autoeditácia príspevku (29 Júl 2011, 23:50)
Lorien_archer napísal:k alkoholu: ano, je to povazovane na najnebezpecnejsiu drogu. V zmysle ze obrala ludi o ovela viac majetku ako napr tvrda droga (taktiez pokazila zivoty rodinam, dohnala k samovrazdam, moralny upadok,...)

K fajciarom: OK, ja tiez osobne vinim fajciara ked ho vidim fajcit (nevidim ho ako neakeho nestastnika ktory bol zmanipulovany).
Skor problem na ktory sa chcem obratit je pasivne fajcenie. Podla statistik zabilo (tiez) radovo viac ludi ako terorizmus a podobne preciny.
Pasivnych fajciarov vinit nemozeme. Umreli rovnako nevinne ako obete teroristickych utokov, a predsa umieraju viac ako obeti teroristov a predsa sa s tym nic nerobi...
( v ked nema volu fajciar tak nech ma snad akoukolvek pasivny, nedohna ho skoncit. A problem nie je len pri fajceni rodinnych prislusnikov, takze nemame na vyber jednoducho povedat "Tak nefajc pasivne" )
beardie
Redeemer
Redeemer

Lorien_archer napísal:Pasivnych fajciarov vinit nemozeme. Umreli rovnako nevinne ako obete teroristickych utokov, a predsa umieraju viac ako obeti teroristov a predsa sa s tym nic nerobi...
postupne sa zacina, pomaly, ale zacina
restauracie musia mat oddelene priestory pre nefajciarov, existuju zakony, ktore zakazuju fajcit na zastavkach, atd, atd, pomaly a postupne sa cosi robi
silmarill
King
King

okrem toho rozbehla sa masívna kampaň orientovaná na predajcov ktorá im neustále pripomína, že nesmú deťom predávať cigarety. i keď sa dala spraviť aj lepšie než srdcervúcimi obrázkami 13ročných dievčatiek, napríklad sloganom "predaj cigariet maloletým: +3€ za predaj krabičky, -6000€ za pokutu. nastrčených agentov-provokatérov pošleme aj do vašej prevádzky."
Lorien_archer
Amateur
Amateur

Ano, to je pravda, zakon o ochrane nefajciarov sa postupne sprisnuje, ale tymto tempom clovek ktory nechce dychat dym pocas dna
(=> transport do skoly/roboty, zastavky, prechadzky, pesi transport a pod.) bude trvat velmi dlho (aspon 10 rokov ako vobec podl mna) aby mohol absolvovat tieto cinnosti bez dymu.

A to nehovoriac o najvacsom zle -- fajciari sudsedia. Ohanaju sa ze ich sloboda zahrna fajcenie (ved predsa kde inde ked nie doma na balkone). Ale nestaraju sa o ludi ktorym to taha dnu (a tych je hodne vela -- skusste si pozriet len internetove debaty o tomto probleme) - ti teda maju 2 moznosti (dychat zly nevetrany vzduch) alebo dychat dym (a ano, ked mate na "dosah okna" dalsich 25 okien = 10 domacnosti, cca okolo 25-30% ludi fajci a su taki ktori fajcia cely den (na davkach a pod) mate on postarane) . To nevadi - nemozete od fajciarov cakat ohladuplnosti - na to je tu zakon, ktory v tomto nespravil absolutne nic, co povazujem za jednu katastrofalnu chybu

(srdcervuce spory o tom ci bude nafajcene zakazane v neakych miestach kde clovek travi mozno hodinu (akoze ano, je potrebne aby bolo zakazane) ale to ze ho ma doma niekto mozno 8 hodin (prerusovanie) zahadne netrapi ani zakonodarcov (a ani fajciarov))
beardie
Redeemer
Redeemer

to sa tyka len bytoviek :)
Lorien_archer
Amateur
Amateur

beardie napísal:to sa tyka len bytoviek :)
trufas si odhadnut % ludi na slovensku, ktori ziju v panelakoch ?
(trufas si odhadnut % ludi ktory byvaju v mestach a zaroven v panelakoch ? )

moj odhad: to prve bude podla mna dost velke. To druhe bude viac ako 90%
beardie
Redeemer
Redeemer

Lorien_archer napísal: trufas si odhadnut % ludi na slovensku, ktori ziju v panelakoch ?
tak 20 %
(trufas si odhadnut % ludi ktory byvaju v mestach a zaroven v panelakoch ? )
zoberiem za priklad Trencin, kedze ho poznam, maximum 55 % zije v panelakoch
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:ty si bol prvy, kto zacal v tejto teme spominat modu a propagandu: http://www.hojko.com/post1689502.html#p1689502
v tejto teme sa od zaciatku stale bavime o aktualnom svete, len ty sa snazis pretlacit historiu
Nemôžeš ignorovať históriu, tie tabakové spoločnosti neexistujú 10 rokov. A ak si si nestačil všimnúť, podobnú paralelu vidím v dnes s fast foodmi a ako silmarill správne poznamenal, aj s alkoholom. Čo sa týka alkoholu, tak takisto sa málo debatuje a diskutuje o jeho dopadoch a účinkoch atď., za to reklám naň je x. Najväčší posun čo som zaznamenal je kampaň pite s rozumom, ale to je zamerané len na vek. Podľa najnovších štúdií však každodenné, resp. pravidelné pitie alkoholu (aj malého množstva) výrazne zvyšuje napr. rôzne druhy rakovín (hrtan, atď.).

Aj tu môžeme vidieť ten dopad, keď napr. MS v hokeji sú zastrešené pod firmou, ktorá vyrába pivo - prečo tam nie je niečo pozitívnejšie ? Niečo, čo pomáha človeku, resp. je pre človeka zdravé ?

Kedysi takúto funkciu plnili v USA tabakové spoločnosti, dokonca s ešte absurdnejšou reklamou - jednoducho, fajčenie je in, fajčenie je správne, fajčenie je zdravé :arrow: až milióny ľudí mŕtvych to zmenilo.

//autoeditácia príspevku (31 Júl 2011, 10:39)
Inak, tuším som prorok a futurologista :D :

http://www.aktuality.sk/clanok/190938/l ... ec12ac6738
silmarill
King
King

som fakt jediný, komu sa zdá ten graf divný? naozaj je 3x viac obetí lekárskych omylov ako počet obetí vrážd?
hughito
Redeemer
Redeemer

silmarill skús toto: http://stpeteforpeace.org/real.threat.html

Tam sa preklikáš ku viacerým informáciám a zdrojom, odkiaľ zrejme autori grafu vychádzali.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Nemôžeš ignorovať históriu, tie tabakové spoločnosti neexistujú 10 rokov.
to tu nikto nespochybnuje, ako uz bolo viackrat spomenute, momentalne su na kazdej krabicke varovania, detto v reklamach, v sucasnosti teda moze fajcit len ignorant, ktoremu je svoje zdravie ukradnute
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak s tým súhlasím, áno.
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mfp »

No to by ma naozaj zaujimalo, kolko toho dymu do teba pojde cestou do skoly :D Ty sa ho mozes nadychnut maximalne tak vo chvili, ked okolo nejakeho fajciaceho cloveka prechadzas, no to musia byt teda konske davky...
silmarill
King
King

mňa by zas zaujímalo, koľko škodlivých splodín z výfukov áut sa nadýcham pokiaľ je môj dom blízko hlavného ťahu ZV-LC. takisto by ma zaujímalo porovnanie celodenného dýchania týchto splodín oproti tomu, keď pár krát za týždeň vojdem do zafajčeného baru alebo keď si pri mne každý deň na zastávke vedľa mňa niekto zapáli cigaretu. :roll:
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Ja by som tieto veci riešil jednoducho. Zriadil by som špecializované obchody na alkohol a cigarety, tak ako je tomu napr. v USA. A tam by bol podobný princíp ako v lekárni. Človek by si kupoval cigarety a chlast a preukazoval by sa kartičkou zdravotného poistenca - poisťovňa by evidovala jeho spotrebu rovnako ako to robí dnes s liekmi. Spotreba by determinovala jeho ročný predpis poistného.

+ Reklama na tabakové výrobky, je a aj by ostala zakázaná. Rovnako aj na alkohol.
+ Mladiství by sa nedostali k alkoholu a cigaretám tak jednoducho ako je tomu dnes.
+ Spravodlivosť v zdravotnom systéme. Lebo to že si niekto úmyselne devastuje telo a druhí mu na to platí - nie je solidarita.
= obrovské úspory pre spoločnosť

Zdravotný systém konverguje s časom ku kolapsu, a príchod práve takýchto riešení je nevyhnutný, preto vám vravím, že raz to tak bude a vtedy si spomeňte na moje slová.. :wink:
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

slay: OK... ale zaroven zrusit spotrebnu dan na alkohol a cigarety.
.
ako by si riesil bary, krcmy, restauracie?

btw.... pekny avatar:)
beardie
Redeemer
Redeemer

predstava krasna :)
Napísať odpoveď