Gps v mobile
Gps v mobile
Potrebujem poradiť ohľadom GPS navigácie v mobile. Z času na čas sa mi stane, že neviem nájsť čo potrebujem a mobil ktoý mám má v parametroch aj GPS, iba potrebujem vediet ako to funguje.
konkrétne mám na mysli Nokia 6220
Moje otázky:
1, To že má v parametroch GPS znamená že je to podporuje soft spojazdňujúci GPS, alebo tam to GPS reálne je a bez akýchkoľvek inštalácií sa dá využívať?
2, Na akej báze GPS funguje? Je to ešte nejak navyše spoplatnené zo strany operátora? Treba dátový paušál, alebo ako to funguje? Operátor je v mojom prípade o2
3, v recenziách nokie je napísané, že je opatrený doživotnou GPS navigáciou zadarmo, dá sa to chápať tak, že kúpim telefón a môžem navigáciu nonstop využívať? (táto otázka vlastne súvisí s prvou)
Možno sa vám to zdá triviálne, ale som z toho mimo. Tak ak niekto viete ako to funguje, alebo máte niektorý z uvedených telefónov, prosím pomôžte mi.
Ďakujem
konkrétne mám na mysli Nokia 6220
Moje otázky:
1, To že má v parametroch GPS znamená že je to podporuje soft spojazdňujúci GPS, alebo tam to GPS reálne je a bez akýchkoľvek inštalácií sa dá využívať?
2, Na akej báze GPS funguje? Je to ešte nejak navyše spoplatnené zo strany operátora? Treba dátový paušál, alebo ako to funguje? Operátor je v mojom prípade o2
3, v recenziách nokie je napísané, že je opatrený doživotnou GPS navigáciou zadarmo, dá sa to chápať tak, že kúpim telefón a môžem navigáciu nonstop využívať? (táto otázka vlastne súvisí s prvou)
Možno sa vám to zdá triviálne, ale som z toho mimo. Tak ak niekto viete ako to funguje, alebo máte niektorý z uvedených telefónov, prosím pomôžte mi.
Ďakujem
Re: Gps v mobile
1.to ze ma telefon gps znamena ze telefon je vybaveny gps modulom cize hardwareova zalezitost, soft ku gps davaju nokie od zakladu a vola sa OVI, sucastou neho su aj mapy
2.gps je zadarmo, funguje na principe prepocitavania vzdialenosti od jednotlivych satelitov na oblohe
-viac info najdes na internete ked ta to zaujma, ako funguje gps
2.gps je zadarmo, funguje na principe prepocitavania vzdialenosti od jednotlivych satelitov na oblohe
-viac info najdes na internete ked ta to zaujma, ako funguje gps
ďakujem za odpoveď ale prečo to chce stále pripojenie na internet v mobile.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
lebo ovi v sebe nezahŕňa mapy
stiahni si niečo ako sygic a k tomu mapy teleatlas
stiahni si niečo ako sygic a k tomu mapy teleatlas
Re:hrban.A keby si bol taký dobrý odkial by som to stiahol pls poprípade link.
-
vladenko007
VIP
Chod na stránku nokie a stiahni si soft. Nokia OVI suite.
Ten si nainštaluješ v PC a pomocou neho si cez kábel pripojíš svoj telefon nokia.
Súčasťou programu Nokia OVI Suite je aj možnosť si tieto mapy stiahnuť zdarma.
Ten si nainštaluješ v PC a pomocou neho si cez kábel pripojíš svoj telefon nokia.
ďakujem za info ale mne po 10sekundách vyskočí na mobile že mi skončila licencia 24.4 čo s tým?vladenko007 napísal:Chod na stránku nokie a stiahni si soft. Nokia OVI suite.
-
vladenko007
VIP
Lebo nemas aktualnu verziu OVI Mapy.
Chod na stránku Nokia.sk pohladaj tvoj model stiahni najnovsiu verziu OVI Mapy
http://www.nokia.sk/podpora-a-software/ ... 0-classic/
Chod na stránku Nokia.sk pohladaj tvoj model stiahni najnovsiu verziu OVI Mapy
http://www.nokia.sk/podpora-a-software/ ... 0-classic/
tieto OVI mapy sú offline? Či je to ako google maps v iPhone, že to sťahuje z netu?
To že od teba vyžaduje pripojenie na internet môže byť buď prípad opísaný chlapcami hore, alebo je to vlastne aj online navigácie ( má v sebe napr. počasie atď) čiže ak to nechceš využívať máš to zadarmo, komunikuješ iba cez satelity.
Shwollo: vyskúšaj ak máš možnosť, ovi mapy som asi ani raz neskúšal. Používam buď Garmin alebo Sygic.
Shwollo: vyskúšaj ak máš možnosť, ovi mapy som asi ani raz neskúšal. Používam buď Garmin alebo Sygic.
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Shwollo ano su offline mam to sam na nokii 5800
mas tam moznost dat sa do offline.cize ked ich mas postahovane v mobile tak mas pokoj.
mam to vyskusane trasa namestovo-zilina navigovalo perfektne
mam to vyskusane trasa namestovo-zilina navigovalo perfektne
-
MichalkoOo
Zablokovaný
ale potrebuješ stiahnuť mapy a hlasovú navigáciu a vypnúť A-GPS.Shwollo napísal:tieto OVI mapy sú offline? Či je to ako google maps v iPhone, že to sťahuje z netu?
super. dik za info