Spomalený počítač

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Anem
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Spomalený počítač

Príspevok od používateľa Anem »

Ahojte, asi pred piatimi dňami sa mi stala zvláštna vec s počítačom. Počítač bol dlhšie zapnutý a keď som prišiel ku nemu myslel som si, že je logicky už zapnutý šetrič no keď som hýbal myšou ani klávesnicou nič "nenaskakovalo" furt čierna obrazovka... tak som ho teda vypol a zapol (nereštartoval). Keď som ho zapol dalo mi možnosť safe mode atď a aj normally start a to som si vybral no okrem nasledujúcej čiernej obrazovky s logom Win a Windows starting som sa ničoho iného nedočkal a tak znova vypnúť zapnúť. Skúsil som safe mode no pri načítavaní śa to pri jednej aplikácii? zaseklo a ďalej nič. Na radu kamaráta som sa pozrel do Biosu kde som zistil že nemám harddisk. Otvoril som skriňu vybral a naspäť zapojil káble doň. Odvtedy je môj počítač nenormálne spomalený. Využitie CPU je aj pri zapnutej opere max. 5%
Zostava: (Win 7 HomePremium)
AMD Athlon II X4 Quad-core 2.80GHz
RAM 2GB
ATI Sapphire HD5670 512MB
Nie som veľký odborník do počítačov tak som okrem povymazávania viac-menej nepotrebných programov nič nerobil.
Prosím o radu kde sa stala chyba? :?
Spixy
Professional
Professional

Re: Spomalený počítač

Príspevok od používateľa Spixy »

harddisk by nemal mať žiadny dopad na CPU. Aká je teplota toho CPU? 5% využitie CPU je OK.
Čo je spomalené? Ak štart programov, tak to bude hardiskom, ak ti sekajú hry tak to bude zrejme CPU alebo grafikou.
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Spomalený počítač

Príspevok od používateľa Anem »

Áno štart programov a najmä štart celého systému, ale aj veci okolo intenetových pehliadačov a iných aplikácií - často od nich chcem viac "ako treba" a vypíše že napr. Opera nereaguje. Teplotu zistím cez Everest? ktorý program konk.? neviem čo z tej stránky mám stiahnuť

//autoeditácia príspevku (31 Júl 2011, 11:25)
Teplota CPU je 27*C
Napísať odpoveď