Bojíte sa injekcií?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Bojíte sa injekcií?

áno
22
26%
nie
63
74%

Celkom hlasov: 85

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Bojíte sa injekcií?

Príspevok od používateľa hughito »

Hm, ja som to doteraz nijak extra nevnímal.
Scorpion90
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Pocit, ked sa ihla blizi k ruke nie je zrovna najprijemnejsi, ale beriem to ako povinnost. Odber alebo ockovanie sa nerobi len tak pre nic za nic, navyse to trva len par sekund.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

donedávna som sa extrémne bál , ale odkedy som si musel sám začať pichať clexan tak s tým nemám žiadny problém. Dokonca ma to bavilo :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

kukiak napísal:nebojim, oproti darovani plazmy alebo krvi si ockovacie ihly doslova uzivam
tak ockovanie hej, ale taku dobru B12ku alebo antibiotika do svalu si asi este nedostal, ze? :D Ja sa pamatam, ze som potom este hodiny krivala, tak ma bolelo cele stehno.
A okrem toho, na odbery krvi sa uz skoro vsade pouzivaju tzv. kridlovky, co su ovela tensie a kratsie ihly, ako tie stare klasicke. Ten vpich naozaj niekedy ani necitit. Bavime sa pravdaze o mladych ludoch, ktori maju vo vacsine dobre viditelne a napichnutelne zily.
Co pouzivaju na transfuznych staniciach neviem, nikdy som krv nedarovala. :smt104

hughito: to jedno cim, proste sa bojim. Pamatam si, ako som sa parkrat pri siti pichla do prsta a ako to bolelo. V bruskach prstov mame totiz najviac nervovych zakonceni z celeho tela a nikto ma nepresvedci o tom, ze ten vpich naozaj necitit.
hughito
Redeemer
Redeemer

Môžeme mať nervových zakončení koľko chceme, ale keď tá ihla doslov vystrelí a nie nejak hlboko, tak to nie je vôbec cítiť. Ja sa koľkokrát porežem na prste v robote nejako a zistím to až po pár minútach, keď zbadám krv. Bolesť žiadna.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Celkovo pri plazme alebo krvi je ta ihla urcite hrubsia a hlavne je rozdiel ked ti to tam len sestricka slahne a hned vybere, ako ked ju mas v ruke 45 minut a v ruke ti ostane doslova diera :D
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Nie, že by mi to bolo nejak príjemné, ale ja aj tak chodím na krv pravidelne, tak to beriem v pohode. Ale jasné, že sa na to nedívam ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

kukiak napísal:Celkovo pri plazme alebo krvi je ta ihla urcite hrubsia a hlavne je rozdiel ked ti to tam len sestricka slahne a hned vybere, ako ked ju mas v ruke 45 minut a v ruke ti ostane doslova diera :D
Špičkové preháňanie. :lol: Pri odbere krvi mi takisto napichnú žilu, žiadnu hrubšiu ihlu ja osobne nepociťujem a ak áno, tak je to minimálny rozdiel - ihla je napichnutá a čo ? Len ležím a stláčam loptičku, to bolesť nespôsobuje. Do 10 minút je potom, ihla sa vyberie a hotovo. A že diera ? :lol: No dovol mi, aby som sa zasmial.

Na odbere plazmy som nebol, takže neviem posúdiť, ale nepredpokladám nejaké drakonické rozdiely.

//autoeditácia príspevku (31 Júl 2011, 21:14)
na tripe?
?? :roll:
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Su to uz zhruba dva mesiace od posledneho odberu plazmy a na ruke mam este stale zopar "dier" a to problemy so zrazanlivostou a chrastami teda nemam. Ale o to tu nejde, rozdiel to proste je.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:Môžeme mať nervových zakončení koľko chceme, ale keď tá ihla doslov vystrelí a nie nejak hlboko, tak to nie je vôbec cítiť. Ja sa koľkokrát porežem na prste v robote nejako a zistím to až po pár minútach, keď zbadám krv. Bolesť žiadna.
pravdepodobne mas vdaka posilovaniu na prstoch pevnesiu kozu (aby sa ti tak rychlo nedrali), takze asi preto taketo drobne zranenia v tychto oblastiach necitis
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

nebojím sa ihiel... očkovanie , bratie krvi, a darovanie krvi mi nerobilo nikdy problém...
Dokonca som aj očkovala zajacov, takže pohoda... zobrať krv by som si sama asi nedokázala, ani sa zaočkovať, ale narobiť si piersingy by mi nevadilo :lol:
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Ockovanie vobec, po 3 rokoch na injekciach proti alergii som uz zvyknuty, branie krvi je trocha horsie, kedze mi niekedy pride zle...
Suffi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Suffi »

nebojim sa injekci ked ma očkuju sa este nato pozeram bavi ma to :D ale bal by som sa injekcie keby je naplnena nejakou latkou na usmrtenie :wink:
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

pryja

:wink: nemas pravdu .... napr. porezala si sa niekedy na cepielkach na ploter? ... mas niekeotre veci taaaaak brutalne ostre ze ked sa porezes proste to necitis. :wink: a jej edno ake nervove zakoncenia mas.
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Bol som na menšom odbere krvi a nedostatočne som tlačil resp. netlačil na miesto vpichu, čo malo za následok samozrejme modrinu a to že na ruke ma bolí miesto okolo(ako stuhnuté svalstvo). A nemôžem poriadne vystrieť ruku. Asi nieje nejaký domáci "liek" na umiernenie, že? :) Lebo s takouto rukou nemôžem do posilovne...
Napísať odpoveď